Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Mit szoktatok főzni...

Anyukák! Mit szoktatok főzni 2-3 napra? Mit érdemes főzni? Spórolni szeretnék!

Figyelt kérdés
2 gyerek van, a harmadik pár hét múlva születik.
2013. febr. 26. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Egyszerre nagyobb adagot főzök, és lefagyasztom. Szinte minden ételt, még a leveseket is le lehet fagyasztani.
2013. febr. 26. 10:20
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Én is igyekszem lefagyasztani mindent (köreteket nem, e azon kívül szinte mindent). Pl amiket most csináltam: paradicsomos húsgombóc, töltött paprika, töltött káposzta, párolt káposzta, milánói szósz, bolognai szósz, kukoricás-gombás csirke, paprikás csirke. Ezekből jó nagy adagokat csináltam, 2 napig ettük a többi ment a fagyasztóba.

De még én is várok ötleteket, hogy mit lehet főzni ami fagyasztható is!

2013. febr. 26. 10:25
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Sertéspörkölt, marhapörkölt, borsos tokány, bográcsgulyás - ezek is mind fagyaszthatók.
2013. febr. 26. 10:29
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
krumplis, káposztás tészta, sárgaborsó főzelék,krumpli főzelék...
2013. febr. 26. 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:
45%

Én nem szeretek lefagyasztani, mert utána már nem olyan jó az íze. Na meg a fagyasztónk se túl nagy.

Ami olcsó és jó 2-3 napig, az a fasírt, nagyon szeretjük mindenféle körettel. Aztán ilyen még a paprikás krumpli (lehet csak virslivel is, kolbi nélkül). A rakott krumpli is olcsó és 2 napig ezt is esszük. Aztán még ilyenek a főzelékek.

2013. febr. 26. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:
60%

én sem fagysztok le ételt, viszont mindent 2 napra főzök. de tényleg mindent.

gyerek oviban ebédel, férjem melóban, így ők csak 2x esznek belőle, éjszakára meg berakom a hűtőbe.

másnap mikro vagy tűzhelyre feldobom.

levesek, egytálételek, pörik, mindent :)

ami olyan, hogy előfőzöm majd még a sütőbe be kell rakni (pl. rakottkrumpli, rakott kel, túróscsusza, stb) azt 2 jénaiba csinálom és mindkét nap vacsi előtt teszem be a sütőbe, hogy friss legyen :)

2013. febr. 26. 11:59
 7/9 anonim ***** válasza:
20%

Én sem fagyasztok le soha semmit, és nem is szeretek napokra főzni. A sima hűtőben tárolt étel pedig max. három napig fogyasztható, bár én már azt sem szívesen eszem meg.

Nálunk nagyon szeretik a gyerekek és a férjem is:

fetasajtos-szardíniás tészta, sajtos-tejfölös tészta, bolognai spagetti, makaróni, csirkepörkölt, túrógombóc kukoricalisztből, halfilé és egyéb kisüthető dolgok, melegszendvicsek, chilis bab.

2013. febr. 26. 13:21
 8/9 anonim ***** válasza:
45%
Én sem szoktam fagyasztani, 2 naponta főzök. Tarhonyás hús, rizses hús, bp sertésborda, bolognai spagetti, sült csirke, babgulyás, rakott kel, paradicsomos húsgombóc, hentes tokány, krumplis tészta, paprikás csirke, palóc gulyás, lecsós hús, tejszínes csirkemell és főzelékek.
2013. febr. 26. 14:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
palóclevesből egy 8 literes fazékkal szoktam főzni, 3 napig simán jó, egybefasírt, paradicsomos husigombóc, rizses husi, chilis bab, habart bableves, főzelékek minden mennyiségben, resztelt máj, tejfölös pöri, tejfölös borsó pöri, bolognai. nálunk ezek mind 3 napos kaják.
2013. febr. 26. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!