Anyukák mennyit költötök kb és miből milyen márkát használtok? Min tudtok spórolni?
A nagyra mi is sokat költöttünk, mert akkor még jól ment a szekér, nem kellett az árakat néznünk, én meg lusta voltam, szóval sokba került, bár ő anyatejes volt.
A kicsinél már jött a válság, muszáj volt spórolni, na meg ő tejallergiás is lett, így a házilag készült dolgokkal jobban jártunk. És így én is megtanultam végre főzni :)
szerintem ne add fel az otthon főtt étellel a próbálkozást!Előbb-utóbb úgyis ezt fogja enni és gyakorlatilag ez lenne a legjobb spórolás!Rengeteget lehet megtakarítani ha főzöl neki...
Pelust mi dm saját márkásat veszünk,de csak is 25%-os kuponnal,mert amúgy drága.Ha nincs elég pontom, akkor rossmanos,vagy lidl saját márkás,ezek is jók,nem túl drágák.
Fürdetőből gyógyszertárit használok,samponból sem veszek drágát,bár ilyen picinek még elenyésző amennyi kell,hacsak nincs nagyon dús haja:)
Popsitörlőből is vagy spar-os,tesco-s,mindenképpen olcsót,nem érdekel,hogy nem "márkás" a többi is jó!
Én ruhát turizok megmondom őszintén...oké,van hogy alap dolgokat,pl body,megveszem újonnan,de azt is inkább tesco-ban szoktam mert ott elég jó áron van.De felénk a turik is nagyon jók!Eljárok börzékre,nagyon jó ruhákat és játékokat lehet kifogni!!!
Amivel még spórolok, a mosásnál gélt használok,de csak fele mennyiséget teszek,a másik fele mosószóda,ami tök olcsó,környezetkímélő és hatékony!Ja és a gél mosószerből is olcsó,no-name-et veszek ált. mert én nem hiszem hogy a méregdrága annyival jobb és a mosószóda sokat javít a hatékonyságán!Öblíteni ecettel öblítek,ami szintén jó és olcsó megoldás.
Ja és vegyszereket sem használok,felmosáshoz,tisztításhoz gyakorlatilag csak ecetet használok(vízzel hígítva).Sokkal egészségesebb ha ezzel mosom fel a padlót és ezen csúszik-mászik mindkét fiam,nem a vegyszerrel kezelt felületen.
Zöldséget ált.zöldségesnél veszek.Sokkal jobb áron és minőséggel dolgoznak mint a multik!(legalábbis felénk).
Ja és nem sűrűn kapnak játékot...sokszor veszünk használtan ezt is(hihetetlen milyen jó minőségben lehet kifogni pár száz forintokért amúgy méregdrága játékokat).Mondjuk ennek elvi okai is vannak,nem akarjuk őket elkapatni...
De leginkább tényleg azzal tudnál spórolni ha főznél neki...
Amúgy nálunk a 2 fiúra,ha a kaját nem veszem bele, akkor nem hinném hogy 10 ezernél több megy el,és ennek is java része a pelenka a picire.Ruhát,cipőt,ilyeneket nem kell minden hónapban venni,kaját meg én főzők,változó mennyit költünk rá, ha több pénz van akkor nem figyelek annyira,ha kevesebbet kell beosztani akkor megnézem nagyon mit veszek és igyekszem olcsóbban kihozni az étkezéseket.De vicces,mert sokan azt hinnék,hogy az olcsó kaja egyenlő a "rossz" "minőségtelen" étellel...hát ha keveset akarok költeni mondjuk a főételre akkor spenótot főzök, 1 fagyasztott tasak kb 120 ft,egyik nap főzeléket eszünk belőle,másik nap spenótos tésztát:)
Ja és igen, nem tudom mennyire vagy "konyhatündér" de egy jó kenyérsütővel is sokat lehet spórolni! Én elég gyakran sütök kenyeret itthonra,ami jobb és olcsóbb mint a bolti.Illetve tudok benne tésztát dagasztani,ami szintén jó,mert a kelt tészta gyakorlatilag egy csomó péksütemény alapja,amik a boltban méregdrágák,viszont ha nem kell a dagasztással,kelesztéssel szöszmötölni,akkor otthon tök gyorsan kész a kakaós csiga, pogácsa,akármi:)
Most hirtelen ezek jutottak eszembe,remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!