Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Min szoktatok spórolni?

Min szoktatok spórolni?

Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Ételeken nem, de abban tudok kicsit spórolni, hogy amit kitalálok, mennyi és milyen alapanyagot igényel. Speciális étrendet tartunk, ezért nem vehetem meg mindenből az olcsóbbat, de itt is lehet azért fogni egy kicsit. Idén nem voltunk nyaralni, de kitaláltunk kevesebb pénzt igénylő programokat, kirándulást, stb.

Rezsin nem tudom, mennyit lehetne, mert fürdeni adott, villanyból kevés fogy, nincs tv-nk sem, tudatosan, nem anyagi okokból :), fűtés távfűtés, de mióta mérőóra van, jobban lehet azt is fogni, nem fontos mindig 26-28 foknak lenni egy lakásban, simán jó a 20-22 is, szerintem most is, hogy jön az első babánk.

Ruhákon spórolunk, ez igaz. A férjem és én is úgy gondoljuk, a márka nem érdekes. Az egyetlen fontos dolog a cipő, amiben fontos a kialakítás, aztán a többi ruhadarab tök mindegy, csak jó áron legyen és ne legyen műanyag...

2013. okt. 11. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Főleg magamon. Nem fodràszhoz járok hanem magam festem vágom a hajam, nem járok konditerembe, eljàrok futni. Nem költők sokat ruhákra. Ételen, a gyerek dolgain nem sporolok.
2013. okt. 11. 13:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Mióta a kisfiunk megszületett semmin nem tudunk spórolni. A rezsink a duplájára nőtt, a mosogatás miatt. Meg mióta itthon vagyok állandóan valahogy a villanyszámlánk is több lett. Készüljetek erre. Előtte mi is a nyaralásokon, meg a kaján spórolgattunk, de most nincs időnk 20 féle boltban körülnézni,mi hol olcsóbb...nem egyszerű, de megvagyunk.Igaz hónap végén már fagyós ebédet eszünk, de a kisfiamnak semmiben nincs hiánya.
2013. okt. 11. 13:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Saját magunk ruháján és ételeken, alapanyagokon, tisztítószereken is. Szeretünk jókat enni, fontos az ételek minősége is, de mióta itthon vagyok, sokkal több időm van utánajárni mi hol olcsóbb, úgyhogy összességében mi jobban jövünk ki.Több időm van főzőcskézni is, mi ezen is tudunk spórolni, eddig mindketten rendeltünk, illetve céges étteremben ettünk.
2013. okt. 11. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Magunkon elsősorban. A terhességem előtt eljártunk szórakozóhelyekre, étterembe, néha ottmaradt pár ezer Ft. Ez megszűnt. Ruhákat magunknak alig veszünk, csak amit nagyon muszáj (és "szerencsére" meghízott a rokonság, örököltem pár jó cuccot, még cipőt is). A gyereknek igyekszem turkálóban vásárolni, de csak igényes ruhákat, amit ott nem kapok azt megveszem boltban. A cipőjén sohasem spórolnánk, a legjobbat kapja még ha drága is. A macskák nem alutasakos kaját kapnak hanem konzervet, ugyanaz a márka csak így olcsóbb. Ja és egész nyáron a konyhakertből eszünk zöldségeket, friss és bio, és alig került valamibe, csak dolgozni kell vele de azt megoldom.
2013. okt. 11. 14:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Szinte mindenen, sajnos muszáj, mert szegények lettünk.

A lányomnak DM kuponnal veszem a pelenkát, a legeslegolcsóbb tápszert iratom fel neki, ruhát turiból veszek.

Magamnak szinte sosem veszek húst, ritkán főzök, akkor is csak tészta, krumpli, rizs, ilyenek, de legtöbbször csak vajas kenyeret eszek hagymával, vagy parizerrel.

Még nem fűtök, jó melegen felöltözünk.

Én 2 naponta zuhanyzok gyorsan, pár perc alatt.

Az egyetlen "luxus" a kábeltévé, net, telefon, de ez is csak márciusig, mert akkor jár le a hűségszerződés, onnantól nagyon drága lesz nekem.

Remélem, egyszer ismét találok állást és jobban élhetünk.

2013. okt. 11. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Magunkon elsősorban, felnőtteken. Turkálóban veszünk ruhát, de azt is ritkán. A gyerekeknek elfogadjuk a használt ruhát a rokonoktól és mi is továbbadjuk a miénket. Nem járunk étterembe, én nem járok fodrászhoz, manikűröshöz, stb.
2013. okt. 12. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!