Ezeken kívűl hogyan tudnék még spórolni 2 kisgyerek mellett?
Havi menüt írok
1 nagy bevásárlás van, meg max hetente 1 kisebb
Férjem az egyik kollégájával jár felváltva dolgozni
Magam sütöm a kenyeret/pékárut
Ecetet használok öblítésre
Pelust 40% kedvezménnyel veszek
2 napra főzök
Esetleg a rezsin tudsz spórolni, villany- vízfogyasztást mérsékelni. Kikapcsolni teljesen, amit nem használtok (nem stand-by), ilyesmi.
Fagyasztóba vásárolni, ha jó minőségű, akciós húst vesztek.
Kiskert esetleg van? Tyúkot tartani (tojás), zöldségeket termeszteni.
A tojást anyukámól kapjuk, mert neki vannak csirkéi. Nekünk sajnos épp csak egy cseppnyi udvarunk van.
Jó rezsicsökkentési ötleteket is adhattok :)
Kettes vagyok: a pirosgombos kikapcsolást már írtam. Energiatakarékos izzók mindenhová, lekapcsolni ott, ahol nem vagyunk.
Vizet mindig elzárni (pl. fogmosás, borotválkozás közben).
Bojleretek van? Mert azt is érdemes körbeszigetelni. Olyan hőfokon legyen a bojler, amihez nem kell hideget engednetek kézmosáshoz, zuhanyzáshoz.
Ezt most találtam :)
Szülj még egyet:)
Csatlakozz a nagycsaládosok országos szövetségéhez:)
Hagyd el teljesen az ecetet, én egyáltalán nem használok öblítőt.
Épp most olvastam itt egy otthon elkészíthető mosószerről a hamulúg-ról. Idézem, egy másik weboldalról:
"Hamulúg készítése: kizárólag fa hamujából készíthető. Fél vödör fahamut leöntünk annyi forró vízzel, hogy a vödör háromnegyedéig érjen, azaz hagyjunk helyet az elegy habzásához. A forrás, bugyogás után le kell szűrni. Nagyon erős méreg, ezért úgy tároljuk, hogy felcimkézve, s legfőképp gyerekek elől elzárva! "
Illetve ha 2 pelenkásod van, akkor a 40% ellenében a textilpelus még sokkal olcsóbb. Ennyit tudok a mosáshoz hozzáfűzni.
Bevásárlásotokba nem látok bele. Utazásnál távolságtól függően esetleg bicikli, ha szóba jöhet.
Kenyérnél az élesztőn spórolhatsz, ha kovászos kenyeret csinálsz.
Több ötletem nincs. Ha nagyon nem megy és már minden spórolási technikát bevetettetek, akkor azon kell gondolkodni, hogy kereset kiegészítésre hogyan lehet szert tenni.
Bocsi, kicsit hülyén fogalmaztam a pelenkás résznél :)
Szóval nem ellenében, hanem a 40%os kedvezményes eldobható pelust szembe állítva az textilpelus mosási költségeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!