Anyukák! Két vagy több kisgyerek mellett hogyan oldjátok meg, hogy legyen energiátok és időtök a párotokkal is foglalkozni?
Szia.
En sem tudom hogy csinalom:)
Mentsegemre szoljon a ferjem 05-14ig dolgozik fel 3ra itthon is van.
A nagy 2eves a kicsi 3honapos. Rokonok/nagyszulok Magyarorszagon.
Hogy kicsit segitsek is:
Hogy altatod a kicsit? Nincs ra lehetoseg hogy osszebujjatok 3an?Vagy amig eteted ejjel nincs fent a parod? Mi olyankor is beszelgetunk,mokazunk.
Napkozbe nem tudsz aludni kicsit? Vagy nem egyszerre alszanak?
Hetvegen is dolgozik? Nagyszuloknek le tudod legalabb a nagyot "passzolni"?
Már sehogy. Az első gyereknél örökké a kedvére tettem, mindig maximálisan igazodtam az igényeihez, aztán a kisebbik baba 4 hós korában derült ki, hogy majd egy éve viszonya van valakivel.
Elváltunk, most egyedül vagyok a 4 és a 2,5 évessel.
3 gyerekem van, 5 a legidősebb, 10 hós a legkisebb.
Azt mondom, meg lehet szokni a kevés alvást :D
Nálunk is van még éjjeli kelés, de igazából már észre sem veszem, csak ritkán érzem magam fáradtabbnak miatta.
Nekem is este ér haza a párom, és hajnalban megy el. Este mikor hazaér párom sokat játszik a gyerekekkel, közben tudunk azért beszélgetni is. Aztán ő fekteti a nagyokat én meg a kicsit. Utána marad 2-3 óránk egymásra. Nem mondom, hogy nekem mindig van kedvem, de ha nincs, akkor meghozza, és ez fordítva is működik.
Másrészről, Te még csak 4 hete szültél. Elég önző, ha ezt a férjed nem veszi figyelembe. Nem véletlenül 6 hét a gyerekágy, teljesen természetes, hogy fáradtabb vagy. Ha ez később sem múlik, akkor esetleg érdemes elkezdeni vasat szedni, mert sokszor a szülés után a vérveszteség vérszegénységet okoz, és attól könnyen fáradékonyabb az ember.
A párom nem kifejezetten a szexet hiányolja (már megszokta, mert végig veszélyeztetett voltam), hanem a kettesben töltött időt.
Csak 2 gyekőc van, a nagy 3 éves lesz, a kicsi 4 hetes. A napjaink a kicsi miatt összefolynak, mert elég hasfájós és hányós (tejallergiás), így nem alszik 1 óránál többet egyszerre. Sajnos a délután és az este a legrosszabb, így a párom csak annyit lát belőlem, hogy vagy beborulok az ágyba és mire elfekszek már alszok is vagy a visítva síró kicsit próbálom megnyugtatni.
A párom 8-4 dolgozik 5-re van itthon, 6 körül vacsorázunk, 8-ra megfürdetem a gyerekeket, a nagy egyedül alszik el, csak a jó éjszakát puszikat gyűjti be tőlünk 9-re elalszik. :) A kicsi 9 körül eszik, de 10-kor jön a menetrend szerinti hasfájás, ami sokszor kitart 2-ig is. Ezután 5-kor ébred enni és utána már nem tudok visszaaludni, pedig még lenne egy órám aludni.
Napközben nem igazán tudok aludni, mert valamikor a házimunkát is meg kell csinálnom és a nagy már nem alszik napközben, illetve ha nagyon elfárad, akkor bóbiskol 10-15 percet.
Az esti etetéseknél a párom nem ébred fel, szerencsére nagyon jó alvó.
Hétvégenként nem dolgozik, de akkor sincs túl sok időnk egymásra, mert napközben a nagyfiunkkal mennek csavarogni (autókat, vonatokat néznek, fényképeznek), estére meg ugyanaz a helyzet, mint hétköznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!