Anyukák, ti min tudtok pénzt spórolni?
-Mosható pelussal, egyszer költöttünk 40 000 Ftot(azt sem egyben hanem szépen lassan, havonta vásároltam a pelusokat) pelenkára, két évig aztán nem. Kiszámoltam, 20 forintra jött ki egy pelenkázás, vízhasználattal, áramhasználattal együtt.
-ételen is igyekszem "spórolni", piacra járok, megvannak a beszerzési helyeim:).
-fűtésen sajnos nem tudunk mert nincs hűmennyiségmérő:(.
-ruházat turiból("vállfás"ból), kivéve az alsóneműt
-mosogatáson, a vizet forralom,( általányos a gáz, szóval ez nálunk nem többletköltség) csak az öblítés megy folyóvízzel
-amíg pici volt a lányom, addig neki fürdéshez is forraltuk a vizet
-víztakarékos zuhanyfejet vettünk, illetve a Wc tartályt is lecseréltük ilyenre
-bavásárlólistát mindig írok és sosem megyünk éhgyomorra vásárolni:)
- mosás: mosószóda, Na- perkarbonát és mosószappan, ecetes öblítés
-tisztítószerek: ecet, szinte mindenre jó, amihez nem, ahhoz citromsav
-testápolás: shea vaj, illetve más bio. dolgok(bár elsőre úgy tűnhet, drágák, de sokkal- sokkal kevesebbet kell belőlük használni, tehát kiadósabbak, így hosszútávon olcsóbbak- persze utána kell járni, honnan szerzi be az ember, de ha megvan a "forrás", akkor még netről rendelve is olcsóbb, hosszútávon mindenképp)
-mosni mindig teletöltetet teszek be
- bár nekünk nincs még, most gyűjtünk rá, aki vett A++os mosogatógépet, mindenki azt mondja, hogy hamar, pár hónap alatt behozza az árát, annyival kevesebb vizet használnak ezek a modern gépek
Én is moshatózom, a mosás ugyanúgy, mint az előttem szólónál. Ruhák örököltek. Magam főzök, a férjem is azt viszi, ez így még akkor is sokkal olcsóbb a rendelésnél, ha hozzávesszük, hogy a férjem miatt sok húst kell készítenem. A kicsi 8 hónapos, neki is én főzök, üveges bébiételt, tejpépet, tápszert még soha nem látott, igaz, ez utóbbi szerencse dolga is.
A fűtésen nem tudok spórolni, távfűtésünk van.
Én már csak turiban vásárolok, felmértem 3 év alatt a környező terepet és tudom, hogy mit hol érdemes keresni/venni.
A kislányom kinőtt és már nem használt cuccait mind eladom a teszveszen, ezzel sok pénz bejön.
Az éelemiszereknél nem vásorolok előre egy hétre, mert akkor sok minden megromlott. Inkább elmegyek minden nap, de csak azt veszem meg amiből tudom, hogy mit és mikor készítek. Szép lassan leszoktunk a reklámozott termékekről (pl. Danone, bár ez néha a legolcsóbb), Mindenből kipróbálom az olcsóbbat, ha ugyanolyan jó, akkor áttérek arra. Mindennél nézem a kiló/Ft árat, ezzel nagyon sokat lehet spórolni.
Nyáron főztem lekvárt, sokszor lekváros kenyeret esznek a gyerekek és nagyon szeretik is.
Nem ég az egész házban a világítás,. nem folyik a víz, nem fűtök nyitott ablaknál.
Ha lehet, biciklivel járunk a közelben, nem ülünk autóba.
Nagyjából ennyi...ja, nem megyünk nyaralni:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!