Anyukák, hogy lehetne jobban spórolni a bevásárlásnál?
Ha naponta megyek boltba, vagy 1-2 hetente nagybevásárlást csinálunk?
Mióta babánk van, alig jövünk ki a pénzünkből. Most hetente 1-szer megyünk a Tesco-ba, ilyenkor többek között a felvágottakat és a zöldségeket is megvesszük, így csak kenyeret szoktunk venni naponta.
Vannak megszokott márkáink és pl. volt már, hogy megvettük az olcsóbbat és olyan rossz minőségű is volt, hogy pénzt nem ért.
Ti hogy csináljátok?
Én is hetente járok bevásárolni, még a kenyeret is megveszem előre. Felszeletelem és lefagyasztom, így nem is kell bolt közelébe sem mennem egy ideig.
Mint már te is tapasztaltad, az olcsóbb termék néha drágább (pl. ha senki nem bírja megenni, vagy ha háromszor annyit kell használni belőle, de csak feleannyiba kerül). Jegyezd meg, mi az, ami bevált és mi az, amit semmiképp nem szabad megvenni, így nem vásárolsz semmit feleslegesen.
Zöldséget pedig ne a tescoban vegyél. Ott iszonyatosan drága, inkább nézz körül, a környéken biztosan van olyan zöldséges vagy piac, ami olcsóbb.
Szia!
Én azt mondom Neked,hogy nem biztos,hogy jobban jársz,ha nagyáruházba jársz... Ott csak akkor járnál jobban,ha tényleg,de csak tényleg azt vennéd meg ami akciós.Nekünk kis abc-nk van,de sokszor látom,hogy a nagyáruházban a nem akciós termékeken kívül drágábban árulnak dolgokat,mint mi.Tudod ez a taktikájuk,hogy leakcióznak 1-2 terméket,bemész azért,de akkor már olyat is megveszel mellé,ami nem is kellett volna.
Nekem is a bevásárlólista jött be. Csak azt vehetem meg, ami fel van írva, mást nem, még akkor sem, ha 1-et fizet 100-at kap akció van épp.
Nekem pont a tescozások nem jönnek be, ott mindig annyit költök, mint a fene, mert jaj de jó, ez is akciós, az is akciós, jaj ez jó lesz később, stb, és hopp máris ott a 10ezres számla. Ha naponta vagy 2 naponta megyek a sparba vagy a kaisersba (amik itt vannak a házunknál), akkor alig költök valamit.
Erre már én is figyelek, hogy megszokott márkákat vegyek, mert többször megjártam már, hogy vettem valamiből olcsóbbat, aztán ment a kukába.
Tisztítószereket/babadolgokat/tisztálkodó szereket mindig a DM-ben veszek akciós kuponokkal, illetve %-os kedvezménnyel, gyűjtöm a pontokat, szerintem tök jó.
a penny szerintem elég jó, ott veszünk sok mindent.
Én a tescoba szoktam venni tusfürdőt pl, mert a tesco márka(a színes)nekem nagyon bejött és elég olcsó.A női tusfürdő kb 220 ft, finom illata van, jó minőség, és elég sokáig kitart.Ha veszel ilyen fürdő szivacsot, vagyis inkább azt a pamacsot, akkor elég sokat tudsz spórolni a tusfürdőn is.A férjemnek pont most vettem férfi tusfürdőt az auchanban 175 ft volt, nagyon fini az illata, ő is ilyen pamaccsal fürdik, elég sokáig kitart a tusfürdő.
E mellett lehet csinálni jó kajákat kevés pénzből...szerintem inkább így tudsz spórolni, meg a bevásárló lista tényleg jó.
én megírom a heti főtt étel menüt, amit főzök. 2 naponta főzök 2 fogást, általában levest és főételt, ritkábban főétel + desszertet. csak és kizárólag azt veszem meg, ami kell alapanyagnak hozzá.
kitaláljuk előre, hogy mit eszünk uzsinak, reggelinek, vacsinak és szintén annyit veszünk és azt,ami elfogy.
zöldséget én is a piacon vásárolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!