Spórolni a gyerkőc (gyerekek) mellett?
A semmiből nem lehet spórolni. Ha a saját foglalkozásoddal nem tudsz sokat keresni, akkor nézelődj más szakterületen.
Vállalj a gyerek mellé még gyerekfelügyeletet, menj el magánházakba takarítani.
Jön a nyár lehet menni földekre terményért kapálni stb.
Jobb ötletem nincs. Vállalkozhatsz még valamivel, ha van rá kereslet.
tisztítószereken ezreket lehet:
ecet (öblítő,ablaktisztító,felmosó,vízkőtlenítő, fertőtlenítő)
mosódió ruhamosáshz
mosószóda mosogatáshoz
szódabik. makacs konyhai foltokhoz
Ruhát-játékokat turiban.
Hetent egyszer legyen nagybevásárlás (mindig van akció)
Nyáron elmenni a földmunkára
Mi így spórolunk a 3 gyerek mellett:
-minden felajánlott gyerekruhát elfogadok rokontól, barátnőtől, én is rengeteget segítettem az én ruháimmal az ő babáiknak
-fodrászhoz, kozmetikushoz, szoláriumba abszolút nem járok, amit tudok, itthon megoldok magamnak
GYES-en vagyok, apa keresete sem nagy, de enni kell, és nálunk a kajára elég sok elmegy, autónk pedig részletre van.
Nekem GYES+CSP, apa átlagos fizetést kap
Albérletben lakunk, nincs kocsink, semmi luxus.
A gyerkőcnek ésszerű keretek között megveszünk mindent, szerencsére ruhákat, játékokat kapunk a barátnőm gyermekéről.
Hitelünk szerencsére nincs.
Igazából a kaján spórolunk, mindig akciós termékeket veszünk bevásárlóközpontokban, csak a mindennapi dolgokat vesszük meg kisebb, drágább boltokban. (kenyér, felvágott, ilyesmi)
Nem járunk el moziba, színházba, kirakodóvásárokba, fodrászhoz, kozmetikushoz, szoliba, nem költünk feleslegesen.
Így is éppen ki tudunk jönni egy hónapban, félretenni talán majd a következő hónaptól tudunk, eddig a spórolt pénzünk mindig elment valamire (meghibásodott műszaki cuccok, a gyerek folyton kinövi a cipőit, stb.)
Nem élünk nagy lábon, de azért szerencsére nem kell aggódnunk azon, hogy mi lesz holnap vagy hónap végén.
Hozzáteszem, sok idő kellett, hogy ráálljunk erre, mi sem gondolkodtunk mindig így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!