Vélemény arról, hogy a gyerekek az én=anyjuk vezetéknevét kapják?
A lényeg, hogy nektek megfeleljen.
Nekem nagyon furcsa kívülállóként is, azt pedig el nem tudom képzelni, hogy a párom önként lemondott volna a névadás jogáról, rosszul esett volna, furcsálltam volna.
De ha nektek jó, hát legyen. Arra készüljetek fel, hogy nagyon sokan fogják azt hinni elsőre, hogy egyedül neveled őket, bár talán ez a legkevesebb...
Mi nem vagyunk házasok és mind a kettőnk vezetéknevét viseli a fiunk.Nem hiszem hogy ez akkora nagy "extra"lenne a mai világban.De jobb ha felkészülsz néhány "érdekes"kérdésre.
-egyedül neveled?
-nincs apukája?
-nem vette a nevére??!!!
Most csak ennyi jutott eszembe.:-)
Páromnak tucatneve van. Nem akartam, hogy a lányomnak is az legyen, de azt sem, hogy csak az én nevemet viselje. Így megkapta mindkettőnkét. Persze, ha 2 keresztnevet akartunk volna, akkor bajban lennék...
Szerintem nem megvetendő, ha csak a te nevedet szeretnéd, persze gondolom van rá okod.
Ha Ő belemegy, akkor nyugodtan.
Én 18 éve a saját keresztnevem elé vettem fel a férjem családnevét, mert nem akartam "né" lenni. A gyerekek az apjuk családnevét kapták. Erre sokan azt hitték, hogy nem vagyok férjnél, és az én nevemen vannak a gyerekek. Nem zavart. Ha valaki megkérdezte, elmondtam neki, hogy mi a helyzet és kész.
Aztán elváltunk, és én újra férjhez mentem. A gyerekek annyit kértek, hogy tartsam meg a közös családnevünket, számukra ez fontos volt. Így a lánykori nevem "x", a második férjem neve "y", az én nevem pedig az első férjem után "z". A második házasságomból született gyerekek pedig az "y-z" nevet viselik, azaz az első férjemtől rámmaradt családnevet az apukájuk családnevével kombinálva. Ezt is a nagyobb gyerekek kérték, hogy ezzel is erősebb legyen köztük a testvéri kötelék, hiába más az apjuk.
Szerintem innentől a ti választásotok nem is olyan durva:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!