Miért kell a (nagyon) fiatal anyukákat leszólni?
Elismerem, extrán fiatalon szültem, 16 évesen az első gyerekemet. A másodikat majdnem 18 évesen és most vagyok várandós a harmadikkal, 21 évesen.
nyilván nem magamat tartom el, hanem a szüleim és a párom tart el minket, de jó anyának tartom magam, a gyerekeim egészséges, jól viselkedő, boldog gyerekek. Persze, nincs 100 játékuk, csak 10 mondjuk, de tényleg nem szenvednek semmiben sem hiányt.
(Amúgy azóta leérettségiztem, most passzív éven leszek egyetemen. Levelezős óvodapedagógusira járok.)
A párommal már 7 éve vagyunk együtt, csak az első baba nem volt tervezett.
Az utcán mégis megbámulnak, a védőnő is beszólt, nem is egyszer.
Tudom, az emberek 99%-a nem alkalmas arra, hogy ilyen fiatalon szüljön és neveljen gyereket, de én szerintem jól megoldom - mégha nem is egyedül, hanem hatalmas nagy segítséggel. A szüleim imádják az unokákat, és izgatottan várják a harmadik gyerkőcöt.
Miért ítélkeznek felettem rögtön?
Mert mindenki a más életével van elfoglalva.
22 éves vagyok és most lesz augusztusban egy éves a kislányom.
Gratulálok a gyerkőcökhöz.:)
mert az ilyenn fiatal anyukak 90%a nem a szulei nyakan meg a parjabol el, hanem az allam penzebol, igy tehat az en adombol, amit mellesleg azert termelek ezerrel a gepezet fogaskerekekent, hogy egyszer en is szulhessek ugy 30 korul, a sajat egzisztenciamra....erted ezt? egyebkent en nem nezem le az ilyen anyakat, maxim az duhit amikor meg felettem tornek palcat hogy 30 evesem még miert nem vagyok anya...mellesleg most mar anya vagyok, de kijartam szepen az ehhez vezeto utat, felepitettem a SAJAT eletem, mert egy anyukahoz melto gondolkodas szerintem ott kezdodik, hogy legyen egy olyan szakma es onallo egzisztencia, amivel akkor is fel tudom nevelni tisztessegben a gyerekeim, ha a ferjemmel vagy a szuleimmel valami tortenik..
persze ha becsuszott 16 evesen, es a csalad ugy dontott hogy megtartja, az mas. nem partolom az abortuszt. de azert akkor nehogy mar le kelljen borulni hogy fiatalon szultel...hiszen nem a tudatos dontesed volt a gyerekvallalas.
Engem sosem erdekelt ki mit mond...
18-20 evesen szultem a nagyokat.
Most 27 evesen a picit.
Tolem meg szinte mindig elkerik a szemelyim ha alkoholt veszek :D
Pedig a nagyfiam mar majdnem a vallamig er :D
Sokszor kapom,hogy ugye nem a Tied mindharom?? De.
Es akkor a jezusom,ilyen fiatalon...
Hat legyen mindenki boldog a beszolasaval.ne foglalkozz senkivel.
Nemregen meg a 30as anyukakat szoltak meg.
Ez olyan mint a divat😂😂😂
Nyilván az "életkorod" is furcsa lehet egyeseknek, főleg, ha ránézésre mondjuk meg sem tudják saccolni, de szerintem a hármas szám is már "soknak" számít sokak szemében, tehát nem csak az életkor a "baj", hanem úgy egyben minden.
Én a negyediket várom, és tőlem is MINDENKI megkérdezi, hogy terveztük-e, mert az embereknek nehezen fér a fejébe, hogy van, aki ennyi gyereket szeretne.
Egyébként szerintem nem ítélkeznek, hanem pusztán tapintatlanok...
Akik szeretnek és támogatnak, azokkal kell együtt lenni, a többiek meg nem számítanak!
Boldog babavárást!
Egyébként még egy példa:
Keresztmamám 21 évesen kezdett szülni és négy gyerekük lett sorozatban, mindenki oda volt, hogy "mi lesz így", csak egy érettségije van, meg stb.
Amikor nagyobbak lettek elvégzett főiskolát, meg tanult egy szakmát is pluszban, és remekül meg vannak már 25 éve, szóval tényleg hiába minden okoskodás, az "életünk sikere" nagy mértékben rajtunk múlik.
Fel a fejjel és előre!
Ha egyszer a párod lelép, és ott maradsz három gyerekkel, nulla munkatapasztalattal, meg fogod érteni, mi ezzel a baj.
Teljesen másokra vagy utalva, ha velünk bármi történik, ott halsz éhen a három gyerekkel.
Ez itt a probléma.
Amíg minden rendben, szerényen de megéltek, addig nem látod, mi a gond.
A védőnő gondolom már ismer, ha ő is beszólt, annak oka van.
En szemely szerint le biztosan nem szolnalak sem teged, sem mast, foleg hogy en csak akkor mondom el a velemenyemet, ha kerdezik.
De valoszinuleg en is meglepodnek azon, ha valaki 21 evesen a 3. gyereket vallalja, mert ahogyan te is irtad, az emberek nagy resze nem all keszen erre 21 evesen. Furcsa belegondolni, mert en szemely szerint 21 evesen meg epp elkezdtem elni a gyerek nelkuli eletet, tanultam, diakmunkaztam, buliztam es alberletben eltem baratokkal. Gyereket max messzirol lattam es eszembe sem jutott, hogy nekem egyaltalan mikor lesz, vagy lesz-e, nem erdekelt a tema. Utana meg sokat elem, tapasztaltam, mire gyereket vallaltam. Szoval igen, bevallom, nekem extrem, hogy mas mar ezen tizenevesen atesik. Ettol fuggetlenul el nem itelek senkit, az nem az en dolgom.
Amugy meg ne foglalkozz ezzel. Mindenkin lehet "fogast" talalni. Mint irtam en nem adok keretlenul tanacsot, nem mondok velemenyt, ennek megfeleloen igen rosszul viselem, ha masok nem igy allnak hozzam/hozzank. A csalad ezt tokeletesen tudja, ennek ellenere van aki rendszeresen elmondja nekem, hogy ne vallaljunk 3. gyereket, mert neki is csak ketto van, es meg johet haboru, vilagvege, meg egyebkent is, a ketto gyerek a normalis, attol kevesebb/tobb mar nem az. Pedig en 34 vagyok, sem anyagilag, sem maskepp semmilyen segitseget nem kerunk, mert nincs ra szukseg. Messze lakunk es teljesen fuggetlenul mindenkitol. Tehat meg azt sem mondhatom, hogy a kedves rokonok azert mondjak ezt, mert barmilyen terhet raknek ra azzal, hogy 3 gyereket vallalunk.
Es latod, megis "megszolnak".
Sajnos elveteltem a 3. babaval es az a durva, hogy az egyik nagyi ekkor ujra razenditett, hogy ez egy jel volt, o elore megmondta, hogy nem jo a harom gyerek, szerinte ne is probalkozzunk ujra.
Latod, teljesen mindegy, hogy mennyi idos vagy, mit csinalsz, akkor is lesz, aki rosszalloan nez, vagy rossznak talalja, ahogy elsz, amit teszel.
Ilyenkor finoman (vagy erosebbenh) fejtsd ki, hogy ez a te dolgod, maradjanak ki belole es az ertelmesebbje beken hagy. A tobbi ujra es ujra elo fogja hozni a temat. Nalunk legalabbis igy van.
Pedig bennunket egy evben max ketszer latnak. :)
Felelőtlenség. Neked is az. Most minden rendben van. Maradjon is így! De aki 16 évnél többet élt már, az tudja, hogy az élet kemény tud lenni. Egy csapásra magadra maradhatsz. És akkor mi lesz? Erősebb személyiség, több végzettség és munkatapasztalat mellett is nagyon kell igyekezni. Így ez hazárdírozás.
Megszólni valakit más tészta. Intelligens ember nem teszi. De attól még van véleménye.
A kérdésedben válaszoltàl is magadnak. Az emberek 99%-a ennyi idősen nem alkalmas a gyermeknevelésre.
Azt már csak csöndben írom, hogy a te helyzeted sem optimális éppen, mert ha magadra maradnál, nem sokra jutnál 3 kicsivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!