Miért van az, hogy a fiatal anyukákat lesajnálják? (Bővebben lent)
A mai világban kitolódott a gyermekvállalás, manapság 28-30 évesen szülnek a nők. Karrierre, anyagi biztonságra hivatkozva, amivel nincsen probléma, DE!, én azt nem értem, hogy aki 23-24 évesen vállal gyermeket (tervezetten), azt az ilyen korú nők miért szólják meg, vagy alapvetően a társadalom? Azt vettem észre, hogy akik a "huszonévük" elején vállalnak be babát, azokat a terhesség alatt sokszor kísérik lesújtó pillantások, vagy jönnek a megjegyzések, hogy "biztosan becsúszott", meg, hogy felelőtlenek. Holott adott a lakás, a stabil párkapcsolat, az anyagi háttér nekik is, csupán nem 30 évesek.
Tehát, szerintetek miért ítélik el mostanság a fiatal anyukákat (akiknek minden adott, és nem a semmi szülnek), és feltételezik azt, hogy még élnie kell, és majd 30 évesen fog "meghülyülni" és a szórakozóhelyeket járni? (és társai) (Nyilván ilyen eset is van, de nem mindig kell általánosítani.)
Egyszerű rá a válasz: azért ítélik el a fiatal anyákat (meg úgy egyáltalán bárki azért ítél el bárkit), mert úgy gondolják az elítélők, hogy ők csinálják jól (jobban), aki máshogy csinálja, az helytelenül döntött. Aki nincs meggyőződve a saját döntése egyedüli helyességéről, az nem is ítélkezik.
Én is kaptam bíráló megjegyzéseket (20 évesen szültem), de egyrészt úgy voltam vele, hogy kinek mi köze hozzá, másrészt azért azt sem mondanám, hogy mindenki negatívan állt hozzám. Csak az ember a bántó visszajelzéseket jobban megjegyzi, mint a semleges hozzáállást.
Mert az emberek ítélkezők.
Elítélik a soványakat, a kövéreket, a barna bőrűeket, a munkásokat, a boltosokat (ugye az nem ember! kéremszépen), a fiatal menyasszonyokat, a fiatal vőlegényeket, a "büfészakosokat", stb. A világ kegyetlen, fogadd el, lépj rajta túl és ne foglalkozz senkivel :) 70%-ban csak irigység :)
Mert az átlag 23-24 éves nőnek az anyagi háttér kimerül abban,hogy a pasinak van pénze,de a nő álatlában gyest fog csak kapni.
Tisztelet a kivételnek,de tényleg ritka,hogy 23-24 évesen van 2 ledolgozott éve,hogy gyedet kapjon.
Szerintem sok oka van. 1: Ha nem olyan vagy mint én, akkor te vagy a hülye. 2:De utálom, hogy más jobban csinálja mint én! 3: Nem vallhatom be még magamnak sem, hogy nekem csak ilyen korra sikerült olyan párt találnom akivel el tudok képzelni gyereket. Ennek meg 20 évesen összejött. Fujjjjj!
Szerintem leginkább ilyen dolgok munkálkodnak a háttérben. Pedig 18....28 közötti szüléseknél adnak az anyák legtöbbet gyerekeiknek.
"feltételezik azt, hogy még élnie kell, és majd 30 évesen fog "meghülyülni" és a szórakozóhelyeket járni?"
Mondjuk ezzel nem igazán tudok mit kezdeni. Én fogok 30 évesen is szórakozóhelyre járni, ha ahhoz lesz kedvem, mert mi abban a rossz? Fiatal is, idős is, felnőtt is találja meg nyugodtan azt a szórakozási formát, ami neki tetszik, amit megengedhet magának, és ami nem zavarja a környezetét, és akkor nincs semmi probléma. Nem gondolom, hogy egy gyerek sérül attól, hogy az anyja havonta 1-2 alkalommal nincs otthon este. Az apák esetében ennél jóval elnézőbb a társadalom, pedig a kikapcsolódás nem csak a férfiak privilégiuma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!