Miért van az, hogy a fiatal anyukákat lesajnálják? (Bővebben lent)
A mai világban kitolódott a gyermekvállalás, manapság 28-30 évesen szülnek a nők. Karrierre, anyagi biztonságra hivatkozva, amivel nincsen probléma, DE!, én azt nem értem, hogy aki 23-24 évesen vállal gyermeket (tervezetten), azt az ilyen korú nők miért szólják meg, vagy alapvetően a társadalom? Azt vettem észre, hogy akik a "huszonévük" elején vállalnak be babát, azokat a terhesség alatt sokszor kísérik lesújtó pillantások, vagy jönnek a megjegyzések, hogy "biztosan becsúszott", meg, hogy felelőtlenek. Holott adott a lakás, a stabil párkapcsolat, az anyagi háttér nekik is, csupán nem 30 évesek.
Tehát, szerintetek miért ítélik el mostanság a fiatal anyukákat (akiknek minden adott, és nem a semmi szülnek), és feltételezik azt, hogy még élnie kell, és majd 30 évesen fog "meghülyülni" és a szórakozóhelyeket járni? (és társai) (Nyilván ilyen eset is van, de nem mindig kell általánosítani.)
Azért ítélik el, mert a 18-huszonévesen gyereket vállalók 90%-a még tanul/sosem tanult, hanem érettségi/szakmunkás után rögtön szült, nincs saját bevétele, megélhetése, sosem dolgozott egy évet sem, anyós nyakán élnek a párjável/a 10 évvel idősebb hapsija lakásában, a hapek fizetéséből, a drága fiatal anyuka meg csak segélyt kap - ami a magánügye lenne, DE nem gondol arra, hogy ha a hapsi elhagyja, nem lesz semmije, sehova nem veszik fel dolgozni, nem lesz hova mennie, stb. Magyarán azért, mert a 90%-uk FELELŐTLEN!
U.i.: 20 évesen ne dobálózzunk már ilyen baromságokkal, hogy "stabil párkapcsolat", amikor a világ jobbik felén még alkoholt sem ihatnak ennyi idősen, annyira nem felnőttek! Köszi!
Tisztelet a kivételnek, akik munkaviszony és biztos megélhetésre szülnek ilyen fiatalon, de ez sajnos ritka!
28
Nem jutott eszembe egyébként a te verziód, hogy szakmunkás pedig van benne valami.
de mégis ha 21 évesen 11 hós lánya van akkor 20 évesen szült, de már 19 évesen terhes volt.Szóval nem nagyon jön össze a 2 év munkaviszony, főleg úgy hogy a kezdőknek nem adnak valami brutál jó bért, a másik hogy a munkáltatók nem nagyon szeretik a kismamámat.
Sajnos igaza van az utolsónak a környezetemben én is csak olyat látok akit vagy a párja vagy a szülei, vagy közösen tartanak el.
Úgy látom egy kicsit elmentek a dolgok..a kérdésem nem a 18 évesekre vonatkozott, akik épphogy végeznek a középiskolával, hanem a 23-24 éves nőkre. És igen, határozottan állítom, hogy 23-24 évesen lehet valakinek stabil párkapcsolata. Miért is ne lehetne? És mégegyszer szeretném kiemelni, hogy nem a tinikről szól a kérdésem, akiknek becsúszik a baba egy átmulatott éjszaka után!
Ja igen, és hogy reagáljak arra is, hogy a "világ jobbik felén", 21 év alatt nem ihatnak alkoholt mert szerinted "annyira nem felnőttek"..hát na ne röhögtess már..véleményem szerint nem attól lesz érett, felnőtt valaki, hogy iszik-e alkoholt vagy sem! És ne hasonlítsd szerintem össze a két országot, ugyanis azon a "jobbik félen" tök alap, hogy minden 2. tininek már 18 évesen 2-3 éves gyereke van! És még támogatják is őket.. szóval erről ennyit..
És nagyon kevés olyan szerencsés frissen végzett fiatal van aki egyből kap munkahelyet, és egy normális bért.
Pl a férjem is szakmunkás szobafestő, évek kellettek ahhoz hogy a saját maga ura lehessen, frissen végzettként hiába próbál önmaga boldogulni a kutya nem adott neki megbízást. Évekbe telt mire kialakult a kuncsaftköre.
Kedves kérdező!
Igen a kérdésed 23-24 évesekre vonatkozott. Én őket nem nézem le, nem szólom ki. Addigra lehet már jó bére és munkaviszonya. Csak azért kanyarodtunk el mert a 21 éves írta hogy vezet tanul, stb.. és itt jött a kérdés hogy kinek a pénzén. Amúgy semmi közünk hozzá, csak rossz ha valaki veri a száját másra. de mindegy.
"mert szerinted "annyira nem felnőttek"..hát na ne röhögtess már..véleményem szerint nem attól lesz érett, felnőtt valaki, hogy iszik-e alkoholt vagy sem! "
Látom nem értetted. De akkor elmagyarázom: az ÁLLAM nem gondolja úgy, hogy elég felnőttek hozzá. És nem, nem az alkohol a felnőttség fokmérője, ez csupán egy célzás arra, hogy sok helyen még egy 20 éves nem minősül elég érettnek ilyen alapvető döntések meghozatalára SEM, nemhogy egy gyerekhez...
Én sosem szólok be,vagy teszek megjegyzéseket másoknak,de azért valljuk be valamit elárul az emberről,hogyha semmiféle célja nincsen,csak gyerekeket potyogtatni,onnantól kezdve,hogy kiesett az iskolapadból.
Aki a saját pénzéből,az rendben van, de így is egy vékonyka dolgozó réteg tartja el ( sokak a minimálbérből) a munkakerülőket, én dolgozó ember lévén nem szeretem ha ezek szaporodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!