Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baba mellett mennyi szabadidej...

Baba mellett mennyi szabadideje marad az anyukámak?

Figyelt kérdés

Én olyan családban nőttem fel, ahol anyukám elment szülni és a rákövetkező 20 évben otthon volt. Se munka, se szórakozás, se barátok. De nagynéném ugyan ez. Aztán itt is olvasom, hogy anyuka nem mehet el tornázni, mert napi két órára nem lehet az apára bízni a gyereket.

Lehet önző vagyok, de én nem szeretném az egész napot a gyerekkel tölteni.

Nálatok hogy van ez pici babás (pár hónapos) anyukák? Nektek mennyi idő jut magatokra?

2013. szept. 2. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:
45%
Amennyit teremt magának. Ha nem minden percét a gyerekkel tölti, jól beosztja az idejét, ha rábízza a mamákra, vagy az apukára, akkor marad szabad ideje magára is.
2013. szept. 2. 19:00
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
Ez gyerek fuggo is (hasfajos, mennyire igenyli a kozelseged, h van szoktatuja), de ha jol beosztod a szabadidodet akkor tudsz magaddal is foglalkozni pl ha a gyerek alszik. En mindig olyankor fozok, takaritok.
2013. szept. 2. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
1,5 éves volt a kislányom, amikor visszamentem részmunkaidőbe, anyukám meg hetente 1 napot vigyáz rá, így szórakozni is tudok, kompromisszum :)
2013. szept. 2. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
1 éves a kislányunk. Az első 6-8 hét volt nehéz, azóta átlag napi 2 órával több szabadidőm van, mint amikor dolgoztam, úgy hogy semmi segítségünk nincs. A férjemnek is kicsit több ideje marad, mert most minden házimunkát meg tudok csinálni, amikor dolgoztam akkor be kellett segítenie. Az más kérdés, hogy szórakozni menni nem nagyon tudunk kettesben, mert nincs kire bízni a babát, illetve későn vállaltunk gyereket, amikor már egyébként sem nagyon buliztunk, de pihenni, beszélgetni, stb. tudunk. Mindenesetre időnk lenne bármire.
2013. szept. 2. 19:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Már nem pici babák. Két gyerekem van, egy majdnem 4 és egy majdnem 1,5 éves. Hát, őszintén nem sok szabadidőm van, de már több, mint 1 évvel ezelőtt :) Nekem szerencsém van, az apjuk normális időben jön haza és bármikor szívesen játszik velük. Egy babával azért könnyebb, apuka szépen el tud szöszölni vele 1 órácskát minden nap - ha akar. Esténként meg a hobbimmal foglalkozom, ha nem vagyok túl fáradt.
2013. szept. 2. 20:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Aztán itt is olvasom, hogy anyuka nem mehet el tornázni, mert napi két órára nem lehet az apára bízni a gyereket."

Az ittenieknek nem kell mindent elhinni. Amelyik apára nem lehet rábízni a saját gyerekét, annak eleve nem kell szülni.

2013. szept. 2. 21:25
 7/9 anonim ***** válasza:
88%

Én simán vigyáztam a 1,5 hónapos öcsémre egy egész délután és este 17 évesen, mert apukámék épp költöztek, és a régi lakásban csak a kosz, sötét és hideg volt, az meg nem éppen ideális egy csecsemőnek. Semmi probléma nem volt, a gyerek jól elvolt. Remélem senkit nem sértek meg ezzel, és nyilván minden gyerek más, de amit én láttam anno az öcsémen, most a sajátomon, illetve az ismerős anyukákon, hogy sok anyuka csak túllihegi a dolgot, és a fejébe veszi, hogy a gyereknek csak vele jó, holott ez nem igaz, csak ő ettől fontosabbnak érzi magát. Nyilván egy kicsi gyereknek az anyuka a legbiztosabb pont, de túlzás lenne azt állítani, hogy a gyerek 18 éves koráig ki sem mozduljunk az 1 méteres sugarából, mert az hatalmas lelki törést fog neki okozni.

Ezek alapján szerintem az anyukának annyi ideje marad, amennyit egészségesnek vél távol tölteni a gyerektől, illetve ameddig olyan ember felügyeletére tudja hagyni őt, akire jó szívvel rá tudja bízni.

2013. szept. 2. 22:40
 8/9 anonim ***** válasza:

"de ha jol beosztod a szabadidodet akkor tudsz magaddal is foglalkozni pl ha a gyerek alszik. En mindig olyankor fozok, takaritok."

Ez csak nekem fura így?

Nekem a főzés és takarítás nem a magammal való törődést jelenti.

De amúgy a kérdésre is válaszolva nagyon osztom annak a véleményét, aki azt mondja, hogy butaság az apát kizárni a gyerkőc életéből, mert csak anya tud vigyázni rá..

ez nem igaz :)

Aki meg valóban olyan apa, hogy le sem tojja a picit, annak tényleg nem kellett volna szülni, biztos voltak jelei, hogy nem ő akarja annyira a babázást.

Szerintem nyugodtan oda lehet nyomni apuka kezébe a gyereket és elmenni csavarogni, vagy egyszerűen csak leülni elolvasni egy jó könyvet.

Nálunk ez tök jól bevált.

Mondjuk én a kicsi 4 hónapos korában dolgozni is visszamentem, megengedhetünk magunkat babysittert. (hálás is vagyok érte a sorsnak :) )

2013. szept. 3. 00:14
 9/9 anonim ***** válasza:

"de ha jol beosztod a szabadidodet akkor tudsz magaddal is foglalkozni pl ha a gyerek alszik. En mindig olyankor fozok, takaritok."

Ez nekem is feltűnt. Hát nekem sem a főzés jelenti a magammal törődést... :) Én olyankor szoktam tornázni itthon, mert nem mindig tudok elmenni aerobikra, vagy futni. Vagy pl. netezek. Vagy ha szorgalmi, vizsgaidőszak van, akkor tanulok!

2013. szept. 7. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!