Van félretett pénzetek, vagy hónapról hónapra éltek? Ha van, akkor mennyi?
Mellesleg úgy gondolom IGEN,több lesz a gyerek is meg mi is azzal,hogy eljutunk.Hogy kilépünk a mókuskerékből,hogy pihenünk,feltöltődünk,hogy élményeket szerezzünk. Megyünk sok fajta programra,mégis...az 5 éves gyerek már egy hónapja számolja,már csak 30-at,már csak 15-öt kell aludni.
Pont az élményektől,meg az élet megélésétől leszünk többek!Az ne ítélkezzen máson aki ennyit sem ad meg a gyerekének.
Kívánom,hogy ne legyen mindig így.
Betu!
Teljesen egyetértek azzal, aki kiakadt a válaszodon. Az, hogy viszed-e valahová a gyerekedet vagy nem, az nem attól függ, hogy milyen az értékrendet. Egy gyerek vágyik az újra, hogy megismerje a világot. Az, hogy nem viszitek nyaralni nem azért van, mert más az értékrended, hanem mert nincs pénzetek. De Te totál azt sugalltad a válaszodban, hogy akiknek van félretett pénze, és viszi a gyerekét nyaralni pl, az milyen elvetemült, ellenben neked ez nem fontos, mert nem ilyen az értékrended!
Én sem vagyok irigy. Amíg nem volt gyerekünk, 10 év alatt 1x voltunk nyaralni. Amióta megvan, azóta elmegyünk 1 hétre. Nem vagyunk gazdagok, de dolgozom én pl. 18 éves korom óta folyamatosan, nemsokára 39 éves leszek. Nem rongyrázásból, és az értékrendemhez ennek köze sincs. Vállalati üdülőbe megyünk, nem puccos helyre.
Nekünk nincs félretéve,de az értékrend tök más,mint a mennyi pénzed van félretéve,vagy mész-e nyaralni. Az én értékrendembe nem fér bele az abortusz (felelőtlenség miatti teherbeesésnél),vagy az,hogy a gyereket az apja 3hetente viszi el,mikor 6 napot van otthon és nem 3-at,nem fér bele,hogy cigizett,mikor sz.rul éltünk.Nem fér bele,hogy 30-35 évesen bulizni ment,engem meg semmibe vett.Na ezek nem férnek bele az én családi értékrendembe.
Nincsen havi 500 bevételünk,de igenis voltunk nyaralni,céges üdülőben a Balatonon,egy ajándék Nyíregyházi nyaraláson is egy éjjelt és megyünk egy hétre Pestre is,a szállás mamánál lesz,de el tudunk menni egy állatkertbe pl,vagy pihenünk,mert mindenki kap az unokáért,hogy ide meg oda vigye el. És nem gondolom,hogy gazdagnak számítanánk,mert a párom egymaga mérnökként egyetemi diplomával megkap sz.ros cafetériákkal,benzin x ft térítéssel alapból nyáron br 310-et,vagy télen +25%-ot az x napokra (nettó 240+cafetéria),esetleg oktatással br 4 e/órát még,meg mozgó bért évente 1x,vagy hogy emelik a fizetését évente br 7-15 e között.Én meg keresek nyavajás br 79 ezret + 25 ezer adót a két gyerekre,akiből egyik pocaklakó még,és kapok 12200 családit.Emellé a több hónapos tp-el minusz 400-500 ban vagyunk. De ezeknek semmi köze az értékrendhez,simán megszaladtak a plusz dolgok,ez van. De ettől még nem mondom,hogy hihetetlen ha valaki sokat keres pl.
De ha 3 gyerekünk lenne,párom hozna haza egymaga adóval 350-et nettóba,emellé még a családi lenne 50 ezer és én még nem is dolgoztam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!