Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van félretett pénzetek, vagy...

Van félretett pénzetek, vagy hónapról hónapra éltek? Ha van, akkor mennyi?

Figyelt kérdés
2016. júl. 17. 17:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
40%
Van féretett pénzünk a külfödről kapott gyes-t teljes egészében félre tudjuk tenni havi szinten 140ezer ft.A férjem fizetéséből teszek félre mindig most karácsonytól karácsonyig tesszük félre a hó végén megmaradt pénzt ebből fedezzük majd az ünnepeket. Illetve fiamnak külön megy félre a 200-as ebből kap meg olyan dolgokat amit nagyon szeretne pl: elekrtomos autó stb...
2016. júl. 17. 22:07
 32/66 anonim ***** válasza:
81%
Nem a nyaralással támadtalak le,hanem amiatt,mert,hogy értékrend...milyen értékrend?Tudod ez pont olyan mikor írják,hogy jaj aki szegény az jobban szeret,mert a gazdag csak megvesz mindent aztán szarik a gyerekre. Van ilyen meg olyan szülő is,nem pénz kérdés.Te se vagy jobb szülő,mit az aki viszi nyaralni MOST a gyerekét...az értékrend nem pénz függő.
2016. júl. 17. 22:17
 33/66 anonim ***** válasza:
60%

Mellesleg úgy gondolom IGEN,több lesz a gyerek is meg mi is azzal,hogy eljutunk.Hogy kilépünk a mókuskerékből,hogy pihenünk,feltöltődünk,hogy élményeket szerezzünk. Megyünk sok fajta programra,mégis...az 5 éves gyerek már egy hónapja számolja,már csak 30-at,már csak 15-öt kell aludni.

Pont az élményektől,meg az élet megélésétől leszünk többek!Az ne ítélkezzen máson aki ennyit sem ad meg a gyerekének.

Kívánom,hogy ne legyen mindig így.

2016. júl. 17. 22:20
 34/66 anonim ***** válasza:
55%
Hol írtam, hogy nem dolgozom? Azt írtam, hogy most csak ennyi a bevételünk. Ha a páromnsk meg lesz az új meló jóval több lesz. Az 500a kettőnké sajna.
2016. júl. 17. 22:29
 35/66 anonim ***** válasza:
75%
Most nincs, mert a múlt hónapban vettünk autót, előtte volt 900 ezer. Általában szokott lenni 100-200 között, ebből tudunk fedezni nagyobb kiadásokat, nyaralást stb. Ennél több akkor van, ha valamire konkrétan gyűjtünk, pl. a kocsira.
2016. júl. 17. 22:32
 36/66 Betu ***** válasza:
36%
Azt hiszed mert szegényebbek vagyunk én nem a legjobbat akarom a gyerekemnek. Igen, remélem lesz jobb is megteszünk mindent érte, viszont honnan veszed hogy nem adunk neki élményeket adunk csak a magunk módján. Nem vagyok se jobb se rosszabb anya mint aki gazdag, sem mert nem sz@rt jobb életet a sors és igen küzdünk mindig, hogy jobb legyen ezt dobta a gép aki meg gazdag legyen gazdag.
2016. júl. 17. 22:44
 37/66 anonim ***** válasza:
90%
Mi csórok vagyunk, napról napra élünk. Na jó azért néha egy egy mozi hamburger meg ilyesmi belefér. Számlák fizetve, kaja mindig van. Együtt a családdal szeretetben békességben. Nekem ennél nem kell több. Legalább is egyenlőre.
2016. júl. 17. 23:15
 38/66 anonim ***** válasza:
65%

Betu!

Teljesen egyetértek azzal, aki kiakadt a válaszodon. Az, hogy viszed-e valahová a gyerekedet vagy nem, az nem attól függ, hogy milyen az értékrendet. Egy gyerek vágyik az újra, hogy megismerje a világot. Az, hogy nem viszitek nyaralni nem azért van, mert más az értékrended, hanem mert nincs pénzetek. De Te totál azt sugalltad a válaszodban, hogy akiknek van félretett pénze, és viszi a gyerekét nyaralni pl, az milyen elvetemült, ellenben neked ez nem fontos, mert nem ilyen az értékrended!

Én sem vagyok irigy. Amíg nem volt gyerekünk, 10 év alatt 1x voltunk nyaralni. Amióta megvan, azóta elmegyünk 1 hétre. Nem vagyunk gazdagok, de dolgozom én pl. 18 éves korom óta folyamatosan, nemsokára 39 éves leszek. Nem rongyrázásból, és az értékrendemhez ennek köze sincs. Vállalati üdülőbe megyünk, nem puccos helyre.

2016. júl. 18. 12:36
 39/66 anonim ***** válasza:
45%

Nekünk nincs félretéve,de az értékrend tök más,mint a mennyi pénzed van félretéve,vagy mész-e nyaralni. Az én értékrendembe nem fér bele az abortusz (felelőtlenség miatti teherbeesésnél),vagy az,hogy a gyereket az apja 3hetente viszi el,mikor 6 napot van otthon és nem 3-at,nem fér bele,hogy cigizett,mikor sz.rul éltünk.Nem fér bele,hogy 30-35 évesen bulizni ment,engem meg semmibe vett.Na ezek nem férnek bele az én családi értékrendembe.

Nincsen havi 500 bevételünk,de igenis voltunk nyaralni,céges üdülőben a Balatonon,egy ajándék Nyíregyházi nyaraláson is egy éjjelt és megyünk egy hétre Pestre is,a szállás mamánál lesz,de el tudunk menni egy állatkertbe pl,vagy pihenünk,mert mindenki kap az unokáért,hogy ide meg oda vigye el. És nem gondolom,hogy gazdagnak számítanánk,mert a párom egymaga mérnökként egyetemi diplomával megkap sz.ros cafetériákkal,benzin x ft térítéssel alapból nyáron br 310-et,vagy télen +25%-ot az x napokra (nettó 240+cafetéria),esetleg oktatással br 4 e/órát még,meg mozgó bért évente 1x,vagy hogy emelik a fizetését évente br 7-15 e között.Én meg keresek nyavajás br 79 ezret + 25 ezer adót a két gyerekre,akiből egyik pocaklakó még,és kapok 12200 családit.Emellé a több hónapos tp-el minusz 400-500 ban vagyunk. De ezeknek semmi köze az értékrendhez,simán megszaladtak a plusz dolgok,ez van. De ettől még nem mondom,hogy hihetetlen ha valaki sokat keres pl.

De ha 3 gyerekünk lenne,párom hozna haza egymaga adóval 350-et nettóba,emellé még a családi lenne 50 ezer és én még nem is dolgoztam...

2016. júl. 18. 13:35
 40/66 Betu ***** válasza:
22%
Letàmadàs az megy, ez szép! Igen jelenleg nincs úgy pénzünk hogy nyaralni menjünk de miért nem lehet megérteni ez nem mindenkinek fontos. A kisfiamnak aki csak 16 hónapos élmények sora jut. Fürdeni az udvaron a medencéjében, virâgot szedni a réten, madarakat nézni az égen, beszélni hozzà, mondókàzni, szerelni az apukàjàval stb. Ez mind èlmény szàmàra. Nem hinném hogy ettől szegènyebb lenne az élete mint akinek jutott a nyaralâsból vagy bârmi másból amit mi jelenleg vagy lehet hogy soha nem tudunk neki megadni. Gondolok itt luxusabb dolgokra. Lehet hogy nem lesz több szàz féle legója stb. Ennyi de nyugodtan lehet tàmadni. Örülök az életnek az apró dolgoknak meg persze amit lehet azt mindent meg fog kapni legyen az élmény vagy egy tàrgy. Ja és ha lenne pènzünk akkor sem a nyaralás lenne a legfontosabb jelenleg. Ennyi!
2016. júl. 18. 19:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!