Mennyi félretett pénzetek volt amikor babát vállaltatok? Mindent Ti vetettek vagy volt amit kaptatok, örököltetek? Hol vettétek a ruhákat, bútorokat. Stb.
Nálunk most aktuális a téma, ezért tettem fel a kérdést.
Köszönöm a válaszokat
250 körül költöttünk a dolgokra, de maradt még pénzünk.
Vettünk bútort ikeában, babakocsit Brendonban.
Ruhát Tescoban, Auchanban, de azt sokat kaptunk.
500 ezer ft félretett pénzünk volt.
A dolgok egy részét anyósomék,egy részét az én szüleim,legtöbbjét viszont mi vettük meg.
A bútorokat csináltattuk,mert a gyerekszoba a tetőtérbe van,így nem kaptunk oda olyan bútort,ami befért volna a döntött tető miatt.
Ruhákat Brendonba,H&M-be,vettük,illetve rendeltem a netről is.
Kapni,örökölni nem nagyon,mert nincs baba a családban.
Nem volt félretett pénzünk.
Szinte mindent kaptunk ajándékba (babakocsi, ágy, ruhák stb.)
Amit újan vettünk az a matrac, mellszívó és 2 cumisüveg.
Bútort sem kellett venni szerencsére, nem is lett volna rá pénzünk.
Nekünk 2,5 millió Ft-unk volt félretéve, de abból a lakáshitelünket fizettük ki nagyrészt. Kb 200ezer Ft-ot hagytunk megy, hogy a gyerkőc érkezésekor ne legyünk 0-n. De kellett is,mert mióta megszületett 0-n vagyunk. Épphogy elég a férjem fizuja és a Gyedem+ családi. Évek alatt jó sokat tudtunk spórolni, de mióta megvan a kisfiam szinte semmit.
Ezzel csak azt akartam kifejezni,hogy ha tudtok tegyetek félre minden pénzt még most,mert utána nehéz lesz.
Az első hónapban csak az espumisan,hogy pukizni tudjon 20ezerbe került.
Egyébként mi sokmindent használtan vettünk. A tescoban az F&F ruhák nagyon jó árban szoktak lenni, az nagyon jó márka és ha akciós nagyon nagyon megéri a kisruhákból bespajzolni. Mi is ezt tettük. Bababörzéken is érdemes megjelenni,mert ott is rengeteg jó cuccot lehet venni, és válogathatsz, és még sem egy turi. Nekem nincs bajom a turkálókkal,én is szoktam ott ruhákat venni a gyerkőcre, ami szép, mert itthonra inkább ezeket adom rá, mert mióta hozzátáplálok azóta minden kajás,foltos, nehéz kimosni a ruhákból,és nem szeretem ha a vadonatúj szép és nem olcsó ruhája megy tönkre.( Volt olyan ruhája,amit kapott,és a tápszeres kakija úgy összefogta a kis felsőjét,hogy ki sem jött belőle)
Jó babavárást és könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!