Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van félretett pénzetek, vagy...

Van félretett pénzetek, vagy hónapról hónapra éltek? Ha van, akkor mennyi?

Figyelt kérdés
2016. júl. 17. 17:05
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
47%
Van,pár millió ft.
2016. júl. 17. 18:41
 12/66 anonim ***** válasza:
33%

Minekutána a csed alapja a bruttó bér 70%-a, az ugyanannyi kizárt...

Akkor van az a válaszoló cseden, amikor én (20 éves a lányom...).

2016. júl. 17. 18:44
 13/66 anonim ***** válasza:
70%

Na ebbe muszáj beleszólnom. Én míg dolgoztam, 140-160ezret kerestem túlórákkal nettó. A csedem fél évig 140-150 volt. Nem tudom mit számoltok. Igen bruttó bér 70%a, de naptári napra adják, nem munkanapra.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, nincs félretett pénzünk. Mondhatni jó kifogás, de minden hónapban van valami.. csak hogy az elmúlt 4 hónapot említsem: július: új autósülés a lányunknak 50ezer. Június: autóra elment 40ezer. Május: új szekrénysor 60ezer, április: új ágy 90ezer. Félretevés annyi volt, hogy a szekrényre és az ágyra majdnem a teljes összeget félretettük korábban, aztán rápótoltunk.

2016. júl. 17. 18:51
 14/66 anonim ***** válasza:
45%
Számfejtek bért és kifizetőhelyként csedet is...
2016. júl. 17. 18:53
 15/66 anonim ***** válasza:
47%
bruttó 160 bér nettója 106400, a csedje nettóban 94077. Ennél magasabb bruttónál még nagyobb a különbség. Miről is beszélsz?
2016. júl. 17. 18:56
 16/66 anonim ***** válasza:
63%

#15-ös, még szerencse, hogy nem te számfejtesz.....

A CSED (korábban TGYÁS) a szülés utáni cirka 5 hónapig jár, és közel megegyezik a korábbi fizetéssel (ha valaki a szülést megelőző hetekben is igénybe veszi, akkor picit kevesebb).

A 70%-os, amiről te beszélsz, az a GYED, az valóban maximálva van.

2016. júl. 17. 19:09
 17/66 anonim ***** válasza:
54%
Most van, de nem volt mindig így. Én is ismerem a mindig történik valami című kiadasokat hónapról-hónapra. Viszont 3 éve nagyon szépen el tudunk tenni. Indítottunk is egy vallalkozast is ebből a spórolt penzből a főállásunk mellett es egyikünk autóját is csereltük ez idő alatt. Van egy kis lakasunk kiadva ezt is vehetjük megtakarításnak.
2016. júl. 17. 19:59
 18/66 anonim ***** válasza:
3%
Sajnos nincs. Perpillanat a párom munkája elég gyér így alig 500e a bevételünk. Elvileg 1 éven belül talál jól fizető munkát, akkor meg lesz a havi 800e-1000e. Abból már remélhetőleg félre tudunk rakni.
2016. júl. 17. 20:00
 19/66 anonim ***** válasza:
69%
17-es vagyok, hogy a másik témához is hozzaszoljak az en tgyasom is szinte megegyezett a fizummal. Úgy tudom a túlóratol kezdve minden plusz penz is beszamított annó lehet ezért vagy csak mert atlagbert szamolnak es naptari napra járt.
2016. júl. 17. 20:01
 20/66 anonim ***** válasza:
46%
A csed is 70%,de nem baj... Csak abból kevesebb adó jön le és nincs maximalizálva. Nekünk nincs spórolt pénz,sőt,épp mínuszba vagyunk nem kicsit. Egyszerű,táppénzen voltam több hónapot mikor a lányom kórházba kerülésénél kirúgtak. A cég betegszabit nem fizetett,elhagyták a tp papirt,nem küldték be időbe stb. Igy én 3hónapig egy ft ot se láttam a családi pótlékon kívül. Eközbe persze egy fizura összetörték a ház előtt parkoló kocsinkat,több száz ezet volt a javitás. Utána a szélvédő repedt szét,majd a vizpumpa ment tökre. Utána a bowden szakadt el,majd ismét a vizpumpa. Mellé a nagy sokat beteg volt ovi kezdetekor annak ellenére,hogy bölcsis is volt és ott nem volt baja. Emellé jön a kisteso is,akinek vásárolgatni kell. Már dolgozom újra pár hónapja,de úgye nehéz behozni több havi kiesést. És sajnos nagyon keveset is keresek,de örülök,hogy várandósan felvettek. De nem bánkódom. Nyaralni voltunk és megyünk is,bár belföld minden és járunk programokra is,ésszel. Albérletbe lakunk,de elsőnek új kocsi lesz majd jövő év végén,amit másfél év alatt kifizetünk,utána jöhet az önerő lakásra,házra és a harmadik babó. Párom hálisten nem keres rosszul,így ő lesz gyeden is munka mellé majd,én meg levelezőn szerzek két szakmát is majd jövőre.
2016. júl. 17. 20:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!