Van félretett pénzetek, vagy hónapról hónapra éltek? Ha van, akkor mennyi?
Minekutána a csed alapja a bruttó bér 70%-a, az ugyanannyi kizárt...
Akkor van az a válaszoló cseden, amikor én (20 éves a lányom...).
Na ebbe muszáj beleszólnom. Én míg dolgoztam, 140-160ezret kerestem túlórákkal nettó. A csedem fél évig 140-150 volt. Nem tudom mit számoltok. Igen bruttó bér 70%a, de naptári napra adják, nem munkanapra.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nincs félretett pénzünk. Mondhatni jó kifogás, de minden hónapban van valami.. csak hogy az elmúlt 4 hónapot említsem: július: új autósülés a lányunknak 50ezer. Június: autóra elment 40ezer. Május: új szekrénysor 60ezer, április: új ágy 90ezer. Félretevés annyi volt, hogy a szekrényre és az ágyra majdnem a teljes összeget félretettük korábban, aztán rápótoltunk.
#15-ös, még szerencse, hogy nem te számfejtesz.....
A CSED (korábban TGYÁS) a szülés utáni cirka 5 hónapig jár, és közel megegyezik a korábbi fizetéssel (ha valaki a szülést megelőző hetekben is igénybe veszi, akkor picit kevesebb).
A 70%-os, amiről te beszélsz, az a GYED, az valóban maximálva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!