Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Néha igazságtalannak érzem a...

Néha igazságtalannak érzem a "munkaelosztást". Más is érzett így?

Figyelt kérdés
Nekem az, hogy nem járok dolgozni, nem öröm. Egyrészt mert fiatal tini korom óta folyamatosan dolgoztam, másrészt szerettem is. Két kicsink van, kis korkülönbséggel. Szeretem és akartam őket. Csak úgy érzem, hogy mindenki màs élete vígan ment tovább, csak az enyémet jegelték le. A férjem is szereti a munkáját és mehet minden nap. Sőt, úszni is jár ugyanúgy és napi 2-3 órát van a gyerekekkel. Ideális. Nagyszülők látogatnak minket de ők is élik a maguk életét. Én nem járok dolgozni, barátok eltávolodtak, és az egész napom a két gyerek igényeinek kielégítéséről szól (az éjszaka is mert a kisebb mèg 2-3× kel). Úgy érzem megszüntem lètezni. Valaki màs plusz két keze vagyok. Néha kapok "kimenőt" hétvégén, de ez semmit nem javít a közérzetemen. :( Élni szeretnék. Munkát szeretnék. Saját életet, amiben akkor megyek wc-re amikor akarok. :( Nagyon fáradt vagyok azt hiszem. :(
2016. júl. 12. 08:04
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

19-es vagyok! Én is átérzem, amit írsz! :)

Igaz, én már fogytam 20 kg-ot, de még 15 rajtam. Utálom és szégyellem a testem.

A minap szaladgálás közben otthon belenéztem a tükörbe és elgondolkodtam,hogy te jó ég, hogy nézek ki. A hajam csak úgy felkötve, a polómat előtte "csórézta" le barackkal a Kicsi, nekem is hullik a hajam egyébként, a fekete póló rajtam tiszta haj.... Egyszerűen elszörnyedtem. És igen, lehet itt azzal jönni, hogy gyerek mellett is lehet tip-top lenni. Egy gyerekkel, meg egy plusz Nagyival (anyukám a második baba születése előtt 3 héttel halt meg), nekem is könnyebben ment.

De most otthoni munka, két gyerek, szinte semmi segítséggel, egyszerűen alig akar valahogy menni.

Ma pl. ritka nagy mákom van, mert vmi csoda folytán egyszerre aludtak-el délután, én meg hajnali 4-től 6-ig megcsináltam a papírmunka egy részét, így most az előbb kiszedtem a szemöldököm, meg gyorsan leborotváltam a lábam! :) És amíg fel nem kelnek, megpróbálom elpakolni a déli csendéletet, a nappalit, és esetleg még berakni egy mosást. A férjem minden nap elmeséli mi volt bent, kivel mi történt, és néha egyszerűen úgy érzem,hogy ez az élet tőlem fényévre van. Egy spontán indulás, akár csak bevásárolni is, van egy nem egy hétig szervezett mozi. Igaz, mákom van, a férjem megérti,hogy így érzek, és amiben tud segít,meg meg is beszélünk mindent, de abban biztos vagyok, átérezni teljesen nem tudja, mert nincs benne.

2016. júl. 12. 14:13
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Az a bajod,hogy azt hiszed neked most fel kell áldoznod magad! Pedig nem!

A férjednek is lett gyereke,nem?? Kicsit olyan,mintha csak neked lenne!

Jah és ne gondold,hogy lelkitörést szenved a gyerek a bölcsitől. Ettől a néma stressztől viszont szépen lassan mindenki kikészül a családodban!

2016. júl. 12. 14:15
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Ismét 19-es vagyok! Én arra jöttem rá,hogy én sajnos nem erre lettem kitalálva. Mármint,hogy így, ebben a felállásban. Én nem tudok kizárólag anya lenni. Illetve tudok, mert csinálom, csak engem ez kizárólag nem boldogít. Be is merem vallani. Persze én is ujjongtam visongva, amikor most a Kicsi elkezdett mászni, mert rengeteg gyönyörű pillanatot okoznak, de sajnos engem nem boldogít egész nap ez, amiben most vagyok.

Persze, nem így terveztük. Amikor a másodikat terveztük nem gondoltam,hogy anyukám meghal, vagy,hogy ilyen korán be kell segítenem a cégnél stb. Ha tudom, lehet,hogy nem vállalok második gyereket.

És ennek nálunk semmi köze ilyen szinten a férjemhez. Amikor hazajön, egyből átveszi a gyerekeket, de én akkor sem ülök ki a kertbe újságot olvasni, hanem igyekszem behozni a lemaradást, akár a munkámró, akár a háztartásról van szó.

És persze örülök,hogy segít, és jó férj meg apa, de nyilván ettől még az én életem változott meg jóval nagyobb részben.

2016. júl. 12. 14:28
 24/33 A kérdező kommentje:
Az is "gond", hogy anyagilag nem vagyunk rászorulva arra, hogy dolgozzak. Emiatt, ha ezt meg is lépném, én lennék a legnagyobb önző a családban (nagyszülők, testvérek), mert megtehetném, mégsem vagyok velük. Már azon is húzták a szájukat, hogy ha ovisok lesznek, akkor is miért 8 órában dolgoznék, miért nem csak 4, hogy ne kelljen nekik ott aludni. Megkapnám minden nap, ha most bölcsit választok. Talán ez sokaknak nem fontos. De nekem eléggé. Nem olyan a családom, aki csak úgy elfogadja ezt. Az ő szemükben a gyereknek az anyja mellett a helye 3-4 éves korig.
2016. júl. 12. 14:31
 25/33 anonim ***** válasza:

És mi a helyzet azzal,amit te gondolsz??? Megint visszatértél arra,h jaj más mit mond!

Jó tanács (pedig én aztán tényleg nem osztogatok a kéretlen tanácsokat,mert nagyon utálom): tanuld meg leszrni azt,hogy mások mit gondolnak,sokkal boldogabb leszel!

2016. júl. 12. 14:36
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

és akkor most ezért maradsz otthon?

mi közük hozzá?

lenne több pénz, lenne a gyerekekkel több program, nagyobb lakás, több nyaralás stb...

amúgy meg: megmondod nekik, hogy te döntésed és kész

2016. júl. 12. 14:44
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az utolsónak, nem kell másokkal foglalkozni. Ha dolgozol, akkor azért vagy sz.r anya, ha nem, akkor meg léhűtő. Nem lehet és nem is kell másnak megfelelni. Én pl. tudom,hogy ha két évesen bölcsibe megy, én meg visszamegyek, emberek közé, abba cégbe, amit szeretek és részben a sajátom, akkor boldogabb, kiegyensúlyozottabb leszek, ami mind a gyerekeknek,mind a házasságomnak jót fog tenni. Nálunk annyiban más,hogy anyagilag rá, mi sem szorulnánk, de a családi cég meg ugye más. Azt nem egy fizetésért csinálja az ember.
2016. júl. 12. 14:47
 28/33 anonim ***** válasza:

A családod, bocsi megint, inkább segítene basszus, nem a kritizálás teszi a családot családdá, hanem az, hogy számíthatunk egymásra. Nálam az az elv, aki nem segít, annak nincs joga beleszólni!!! Mélyen hiszek ebben az örök érvényű igazságban és tartom is magam hozzá. Ezt érzik is a reakcióimon, úgyhogy nem is zólnak bele semmibe. Nálad épp fordított lehet a helyzet, érzik, hogy befolyásolható vagy, ezért csak mondják a magukét. Vagy más micsodájával verik a csalánt, vagy a "neki se legyen jobb" elv vezérli őket, de semmiképp nem a jóindulat, ebben biztos lehetsz.

A másik, amin fönnakadtam: "Nem az ő dolga boldoggá tenni engem, nekem kéne változtatásokat hoznom." Már bocs de mi a vihar az, hogy nem a férjed dolga, hogy téged boldoggá tegyen?? Hanem??? Akkor mi az ő dolga, talicskával szállítmányozni haza a lóvét??? Oké értem mire gondolsz, a változásnak belülről kell jönni. De miért csak benned?? Olyan, mintha csak neked lenne gyereked, nagyon is igaz, amit fentebb írt az egyik kartársnő.

Nem kell mindent egyedül megoldanod. Nem vagy szupervumen. Vannak határaid. Sose fogod magad jó anyának érezni, ha ezt nem fogadod el. Pedig valszleg nagyon is jó anya vagy. Ne legyél bűntudatos, ne mérgezd ezzel a családodat. Engedj. Engedj magadnak. Magad miatt.

2016. júl. 12. 15:25
 29/33 anonim ***** válasza:
Hú, nem védeni akarom a kérdező férjét, meg nem is látok bele az életükbe, de amint kivettem a szavaiból, a férjnek van az x óra úszás, ami mondjuk legyen heti 3 óra. Ennyit az én férjem is eljár focizni, ill. ő heti kétszer. De ha azt nézem, akkor neki is jár a kikapcsolódás. Ahogy hazaér a munkából (akármilyen jó is egy munkahely, azért csak dolgozik), egyből a nyakán lógnak a gyerekek. Napi 3 óra gyerekezés munka után nem kevés egy apától. Teszem azt 5-8-ig, tehát kb. fürdetés-altatásig foglalkozik velük. Miért ne mehetne el, 2-3 órára egy héten, főleg,ha hétvégén azért a feleségének is biztosít ennyit?
2016. júl. 12. 15:30
 30/33 anonim ***** válasza:
Teljesen félreérted, utolsó. Nem az a gond, hogy apuka kisportolja, kipiheni, kiszórakozza magát. Hanem az, hogy anyuka nem! Pedig úgy tűnik, olyan szinten súlyosabbak a problémái, hogy már-már a végkimerülés szélén áll. Azért ez nem ugyanaz, mint a munkahelyi 8 órás strapa.
2016. júl. 12. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!