Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem érzitek néha igazságtalannak?

Nem érzitek néha igazságtalannak?

Figyelt kérdés

Azokat az anyukákat kérdezem, aki nem modell külsővel rendelkeznek. Akik esetleg szülés előtt sem top modellnek készültek :)

Nem érzitek igazságtalannak, hogy amíg Ti a baba születése után hosszú hosszú hónapokig diétáztok, sanyargatjátok magatokat, addig másnak ez semmibe sem kerül? Úgy értem, én pl. a terhesség előtt sem voltam nádszál vékony, de csinos, nőies alakom volt. De a szülés után sehogy sem tudtam visszanyerni az alakomat, egyszerűen megváltozott a testem. Hiába kevesebb a súlyom, az alakom más... :( De az ismerőseim közt vannak anyukák, akik velem egy idősen, vagy még idősebben is mindig vékonyak és csinosak voltam, most a baba után is. Nekik nem szélesedett ki a csípőjük, nem nőtt meg a mellük. Bármikor versenyre kelhetnének a tizenévesekkel.

Általánosságban elégedett vagyok magammal, mert ahhoz képest hogy szültem egy közel 3,5 kilós babát, csinos vagyok, de sokakhoz képest elhanyagoltnak , túlsúlyosnak nézek ki, és ezt érzem az emberek viselkedéséből is, mintha azt mondanák " szült egy gyereket és nem foglalkozik magával". Pedig ápolt vagyok, csinos, sminkelek is.

Kérlek nyugtassatok meg hogy nem csak én érzek így :(

2010. máj. 26. 15:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát én is így vagyok vele!!80kg voltam amikor terhes lettem!!Most 103kg vagyok!!És sehogy nem megy le!!

És látom az embereken hogy megnéznek olyan :na ez meg hogy néz ki tekintettel!!

De nem érdekel!!:))

2010. máj. 26. 15:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezzel énis így vagyok.

Én 62 kilóval kezdtem, szülés után 85 voltam, kínkeservsen lefogytam 76-ra, de ennél lejjebb nem megy, akármit csinálok. :( Azt tudni kell, hogy alacsony vagyok 156 centi,és nekem is a formám is megváltozott. Semmi sem olyan rajtam mint régen. Mindenem lóg. :(

2010. máj. 26. 15:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Dettó mint az utolsó csak én nem 156 hanem 153 vagyok és 80-ra híztam,most 72 vagyokS:
2010. máj. 26. 16:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Én próbálom elfogadni magam, de nem megy, ha azt látom, hogy pl. a boltban mellettem álló "lányról" kiderül hogy 2x anyuka!! Kivagyok! Pedig őszintén mindent megteszek azért, hogy csinos, fiatalos maradjak, visszanyerjem a külsőm, de nem megy :(
2010. máj. 26. 16:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem, nem igazságtalan! Én az 50 kilómmal nehezen hordtam ki a picit (persze megérte), de sok más gondja is lehet egy vékony anyukának. Az élet kárpótol, csak másképp.
2010. máj. 26. 16:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Nézd, nálunk a családban én és dédmamám, anyám és a nagymamám van párban, dédim 8gyermeket szült, és ki nem néznéd belőle, én ugyan csak egyet(kistesó pocakban, és nem lesz több) de szintén nem látszik rajtam, hogy szültem, sőt jót tett, a kicsi előtt seprű szoknyában voltam, most nagy cicik, keskeny derék, és kellően széles csípőm lett, arányos lettem.

Anyum és nagyim pedig pocakosak maradtak, nagyim egy anyum két gyerek után, már velem sem volt a régi, megtopisodott szavaiddal élve.

Egy család vagyunk, anyai oldal, egy azon asszony nekem dédi többieknek visszafelé nagyi, anya, mégis máshogy nézünk ki, ezek a hajlamok, lehet a testvérem is szerencsés, lehet a tesóval én is topissá válok....

Igazságtalanság vagy sem, az élet furcsa, mindenki más.

Fel a fejjel, vígasztaljon, hogy van egy szép gyermeked, nem vagy egyedül a problémákkal, és gondolj arra, hogy sok gyermektelen nő milyen csúnya, elhízott stb, ahoz képest te sokkal jobb helyzetben vagy.

2010. máj. 26. 19:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Szülés elött jol néztem ki.Sovány voltam.Szülés után a szoptatás alatt egy kicsit hiztam,tényleg nem sokat egy kicsit.Viszont nekem a hasam ugy maradt ahogy terhesen voltam.Sokszor kérdezik,hogy jön e a 2.baba.Ilyenkor sírni tudnék.És a barátnőm aki utánnam szült 10héttel,soványabb a szülés elötti állapotánál.Nehezen viselem el a hasam nagyságát,abban bizom ha majd nem szopik valahogy lemegy.Már nem tudom mit higgyek,mert nem zabálom agyon magam.Nem lustálkodok,sokat sétálunk.Ezután fogok tornázni járni.Nem vagy egyedül.Engem vigasztal a kislányom.Legyek bármilyen,nekem a mosolya mindent megér.Tenni fogok a hasam fogyásáért.
2010. máj. 26. 23:51
 8/8 anonim ***** válasza:
De, én is sokszor érzem így. Sajnos iskolás korom óta kövér vagyok, néha sikerült kínkeserves diétákkal, sok mozgással leadni jópár kilót, aztán később a duplája jött vissza. Hozzáteszem, nem kezdtem el "zabálni", csak nem koplaltam, 6 óra után már semmit sem ettem. A mellettem ülő kolleganő pedig este 10-kor is pizzákat evett, 5 perc alatt elfogyott nála egy tábla csoki (amit én egy hétre osztok be), néha járt konditerembe, de van hogy évekig nem volt, szóval semmi mozgás, és tökéletes alakja van. Ez alkati dolog is sajnos. Terhesség előtt 103 kg voltam, alatta nem híztam sokat, 108-al mentem szülni, 101 voltam amikor hazajöttem a kórházból. Ezt jó ideig tartottam, aztán amikor fogyóban volt a tejem, egyszercsak elkezdtek rámrakódni a kilók. Ezeket azóta leadtam, de nem tudok 100 alá menni, pedig nagyon szeretnék. Nem eszek sokat, egész nap mozgásban vagyok a 21 hónapos kisfiammal, ha alszik napközben, végzem a házimunkát, tornázgatni kellene esténként, de nincs már akkor erőm hozzá sajnos.
2010. máj. 27. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!