Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vágyom rá, de nem lehet. Hogy...

Vágyom rá, de nem lehet. Hogy nyomjam el az érzést magamban?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy babát, de nem tehetem meg. Van már két fiam. Csak a párom dolgozik, több hitel terheli a bankszámlánkat. Ép hogy el evickélünk egyik hónaptól a másikig. Éhezni nem éhezünk, de ha egy nagyobb kiadás becsúszna igen csak bajban lennénk. Szóval most egy baba, nem lenne okos dolog. Ezt az eszem tudja jól. De lelkem annyira vágyik rá, hogy egyszerűen nem tudok másra gondolni.
2016. júl. 10. 21:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ezt ilyen körülmények között el felejteni, vagy legalább is halasztani. Ne a saját vágyaidat helyezd előtérbe, hanem a babának nézd az érdekét.
2016. júl. 10. 21:10
 2/15 anonim ***** válasza:
Mekkorák a gyerekek? Miért csak a párod keres?
2016. júl. 10. 21:26
 3/15 A kérdező kommentje:
Igen tudom,az eszemre kell hallgatnom,és a vágyat jó mélyen el kell temetnem magamban. Nem akarom, hogy egy ártatlan élet az én felelőtlenségem miatt szenvedjen. Az nem történhet meg.Először a saját életünket kell rendbe tennünk,most ez a legfontosabb!
2016. júl. 10. 21:27
 4/15 A kérdező kommentje:
5 és 2.5 évesek. Gyesen vagyok!
2016. júl. 10. 21:27
 5/15 anonim ***** válasza:
25%
Gondolj arra, hogy még legalább 18-20 évig kell eltartani a gyerekeidet. Addig nagyon sokat változhatnak a körülményeitek. Sajnos, inkább rosszabbra, mint jóra.
2016. júl. 10. 21:29
 6/15 anonim ***** válasza:
63%

Talán el kéne menni dolgozni. Egyébként nem egy ártatlan élet cseszne rá miattad, hanem még másik 3. És nem a saját életedet kell rendbe tenni, hanem a közös életeteket. Csak hogy tisztázzuk.

Rakd rendbe a fejedben a dolgokat! Menj el dolgozni, jöjjetek rendbe egy kicsit anyagilag. Legyél jogosult GYED-re és utána gondolkozz a gyerekvállaláson.

2016. júl. 10. 21:31
 7/15 anonim ***** válasza:
95%
Akkor gyes után menj el dolgozni, hogy legyen gyeded, aztán pedig hajrá. Ezt a vágyat egy normális ember úgysem tudja elnyomni. Kb két év múlva jöhet is a tesó. Addig pedig keményen rá kell készülni. Ne feledd kérdező, hogy három gyerek után már nagyobb az adókedvezmény is. Lenne hova vissza menni dolgozni?
2016. júl. 10. 21:33
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen megyek dolgozni szeptembertől oda ahová a férjem. Legalább is a főnöke azt mondta, ha a kicsi elmegy oviba engem is felvesz.Nem áll szándékomba itthon maradni és várni a csodát, tudom jól hogy nem csak rólam van szó. Ahogy azt is hogy nagy felelőtlenség lenne újabb gyereket vállalnunk ebbe a helyzetbe. Ez nem fog megtörténni, nem leszek terhes. Majd elterelem a munkával a gondolataimat.
2016. júl. 10. 21:40
 9/15 anonim ***** válasza:
52%
Munka, hobbi, sport, de leginkább a meglévő két gyerekbe kéne ölni a plusz anyai ösztöneidet, hogy ők megfelelően legyenek foglalkoztatva és minél több közös élményt gyűjtsenek a szüleikkel.
2016. júl. 10. 21:49
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem ismételném a többieket, rendezzetek a soraitokat es utana akár jöhet is a kistesó. Gondolom nem unarkozol két kisgyerek mellett es nemsokára ezt munka mellett kell majd. Meglátod milyen az étel munka+ 2 gyerekkel mind anyagilag, lelkileg, fizikailag...aztán majd ennek fényében meglátod szeretnéd- e a harmadikat. Lehet nem is baj, hogy nem lesz kis korkülönbséggel a harmadik könnyebb lesz és lesz sokáig egy kicsi még a családban.

Ha vegkepp elakarod venni a kedved gondolj arra,hogy csak egy újabb kisbabát szeretnél es azert a vágy, nagyon hamar vege a babakornak es akkor ott leszel egy kiskamasszal egy kicsivel es egy dackorszakossal anyagi nehezsegek közepette.

2016. júl. 10. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!