Múlt héten kiderült, hogy terhes vagyok. Bizonytalan vagyok:félek a felelősségtől, szüléstől, az anyagi részétől, mindentől, nem vagyok biztos a barátomban sem, és valahogy nem érzem magamban az anyai ösztönöket. Szabad így gyermeket vállalni?
Ha azt várod, hogy mindig minden megfelelő legyen nem igazán leszel anyuci még nagyon jó darabig.
Az s helyzet, hogy én is azért vártam sokáig, mert vártam, hogy majd jobb lesz az anyagi helyzetünk, saját házunk lesz, lemegy az autóról a hitel, stb.
Aztán rájöttem, hogy nem érdemes csak emiatt nem vállalni babát. Úgyis mindig jön valami, ha akarom, ha nem. Még mindig nincs saját házunk, de tök mindegy, mert ha egyszer lesz, az baba mellett is lesz.
Én is beparáztam, mikor megláttam a két csíkot, pedig mint írtam végülis mi terveztük a babát.
Az anyai ösztönök sem úgy jönnek, hogy lefekszem: nincs anyai ösztön, felkelek: van :)
Folyamatosan alakul ki. Ebben segít majd a félelem, hogy elveszítheted, az uh-n mocorgó picurkád látvány, az érzés, hogy mozog odabent. Ez mind-mind idő, úgyhogy emiatt ne érezd úgy, hogy nem vagy anyának való.
A szülésre pedig úgy kell gondolni, hogy a világ legtermészetesebb dolga, ami bár nem könnyű, de a legcsodálatosabb dolog a világon!
Nem rábeszélni akarlak, meg semmi ilyen, de hidd el, nem véletlen, hogy ez a picike Titeket választott szülőnek! :)
Sok boldogságot, akárhogy is döntesz!
31 hetes kismami
Az előző vagyok.
Még valami, nehogy azt hidd, hogy semmit nem akar tőled! Vigyázz az apafigurával! Lehet, hogy anyagilag segít, de az ujja köré csavar, függésbe kerültél/kerültetek tőle. Én megszakítanám a kapcsolatot... ha van rá mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!