Rota virus elleni vakcinát kéritek? Bizonytalan vagyok. Érveket és ellenérveket szeretnék, köszike.
Mi nem kértük. Több védőnőt és gyerekorvost, szülőket megkérdeztem. A döntő többség nem adatta be, nem ajánlotta.
Van olyan is az ismeretségünk között, aki beadatta és mégis elkapta a gyermeke.
A rotavírusnak rengeteg fajtája van, a védőoltás alig néhány ellen véd, tehát egyáltalán nem vagy kibiztosítva, hogy nem kapja el a pici. Viszont feleslegesen van terhelve a szervezete a védőoltással, ami sok gyerekorvos szerint károsabb, mint maga a betegség.
Rotavírus fertőzést mi is kaptunk el gyerekkorunkban - a hányásos, hasmenéses betegségek többségét a rotavírus okozza - mégis alig néhányan kerültek kórházba miatta. De tudok olyan esetről is (ismeretségi körünkben) akinek a babája megkapta a védőoltást, mégis kórházba került rotavírus miatt.
Én nem oltattam, nem is fogok, az biztos.
Szia !
Én a gyermekorvos javaslatára oltattam be , mert a nagyobb testvérei hazahozhatják az iskolából , óvodából , így nagyobb veszélynek van kitéve , mint az egyedüli babák.
Én kértem a kicsinél, a nagynál még nem volt, ha lett volna akkor kérem.
Eléggé drága, eü pénztárra vettem
Én mindkét lányomat beoltattam. Nem ezen fogok spórolni. A keresztlányom 2 hétig volt kórházban Rota miatt 2 évesen. És nem nagyvárosban lakunk. (7000 fő)
volt a bölcsiben Rota járvány, a fele gyerek kórházban kötött ki, a többi kb. 3-4 napig hányt otthon. És igen, az enyémek is elkapták DE:
egy éjszakát hánytak végig, másnap délben csak abból lehetett tudni, hogy betegek voltak, hogy nagyon sok ruha volt a szárítóra terítve :-D
Nekünk megérte.
A doktornő szerint is, ha elkapja valamelyik változatát, akkor is sokkal gyengébb lefolyású, mint alapesetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!