Miért vállal valaki bizonytalan anyagi helyzetben
gyermeket?
Figyelt kérdés
Senkit sem szeretnék megbántani, de mindig elcsodálkozom, hogy van, aki gyermeket vállal kb. a semmire. Nem arról beszélek, hogy történt valami váratlan dolog, ami nagyon lenullázta a családi kasszát, hanem arról, hogy alapból rosszak az anyagi körülmények, mégis vállalják a gyermeket. Sokszor itt is olvasom, hogy gondolkodni kell, hogy miből vegyen ételt a picinek. Engem tényleg érdekel, a dolog, nem kötekedésből tettem fel a kérdést.
22 éves voltam, albérletben, a férjem még le sem diplomázott, és nem volt kb. semmink, bútor se, kocsi se, pénz se. De nagyon akartuk, így megfogant, megszületett. Azóta lett saját ház, kocsi, bútorok, testvér is már. Miért ne? A gyerekvállalás talán a gazdagok kiváltsága?
2011. márc. 17. 16:04
2/20 anonim válasza:
én pl pcos vagyok,és mindennél jobban szeretnénk babát a párommal,de 2 év próbálkozás sem hozott eredményt.rengeteget költöttünk gyógyszerekre,orvosra és mondhatni meg islátszik a mostani anyagi körülményünkön.de ha jönne a babó akkor mindenféle képpen vállalnánk.mert egy lehetőséget nem lehet eldobni.
2011. márc. 17. 16:06
3/20 A kérdező kommentje:
Nem a gazdagok kiváltsága, csak nem értem.
2011. márc. 17. 16:09
4/20 anonim válasza:
De mit nem értesz? Hogy az is vágyhat gyermekre, akinek nem megy kimondottan jól? Hogy az élet értelme van akinek a gyermeke, gyerek nélkül élni se akar, de véletlenül nem tehetős? Arról nincs tapasztalatom, hogy milyen éhezni, ennivalóra mindig volt, de a babacuccokat sokat használtan vettem anno, és nem voltak flancos "márkás" dolgaink, de boldogok voltunk. Mostmár lehetne, mert megtehetnénk, de nekünk nem ez a fontos, hanem egymás.
2011. márc. 17. 16:12
5/20 anonim válasza:
Nagyon sokan - sajnos - pont a pénz miatt vállalnak gyereket, de akkor többet is, mert "elég jó" rájuk a családi pótlék.
Másoknak tényleg nincs semmijük, és azért vállalnak gyereket ( ők rendszerint egy, max. két gyereket ), hogy legyen valami, ami értelmet ad az életüknek. Innentől kezdve vagy szerencséjük lesz és bejön - úgy ahogy - nekik az élet, vagy nem.
Ha nem, akkor jön a válás, gyermekelhelyezés.
egy gyámhivatalban dolgozó jogász
2011. márc. 17. 16:13
6/20 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, amit már írtam, hogy aki azon gondolkodik hónap végén, hogy miből vegyen ennivalót, vagy éppen pelenkát a gyermekének, az miért vállalta?
2011. márc. 17. 16:14
7/20 anonim válasza:
Nem tudom, szerintem sokan nem is tervezik.
Vagyis amikor azt beszeltuk a gimiben ki volt betervezve senki se volt a kis csapatunkban - tok durva... Veletlenbabak voltunk.
Am nem azt mondom hogy ez a gazdagok kivaltsaga, megint sarkitas. Arra volt kivancsi a kerdezo hogy akiknek egyaltalan nincs penzuk azok miert? Mert valahol ertheto! Most azt mondjatok hogy ez nem privilegium, de amikor a tvben mutatjak a sok ehezo kisgyereket mindenki sajnalja oket.
Amugy gazdagsag nem maradando, en mondjuk ugy aranylag gazdag, hat felsokozeposztaly beli helyre szulettem, annyi jatekom volt hogy egy kisebb ovodai csoport lazan eljatszik vele... De aztan ez elmult, vallalkozas behalt. En meg tudom hogy gyereket csakis fix anyagi korulmenyek koze szulok... Tehat min. egy jo allas es nem csak egy labon egy vallalkozasra epitek...-.-
2011. márc. 17. 16:18
8/20 A kérdező kommentje:
Igen, valahogy így értettem!
2011. márc. 17. 16:20
9/20 anonim válasza:
Hát igen, a "nem megy valami jól" és a "hóvégén nem tudok kaját venni" között van egy kis különbség...
2011. márc. 17. 16:21
10/20 anonim válasza:
Mert a gyerek iránti vágy - gondolom - annyira erős, hogy nem azon gondolkodik, hogy miből ad neki enni, hanem, hogy végre már a karjában tarthassa. Persze, aztán jönnek a hétköznapok....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!