Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállal valaki bizonytala...

Miért vállal valaki bizonytalan anyagi helyzetben gyermeket?

Figyelt kérdés
Senkit sem szeretnék megbántani, de mindig elcsodálkozom, hogy van, aki gyermeket vállal kb. a semmire. Nem arról beszélek, hogy történt valami váratlan dolog, ami nagyon lenullázta a családi kasszát, hanem arról, hogy alapból rosszak az anyagi körülmények, mégis vállalják a gyermeket. Sokszor itt is olvasom, hogy gondolkodni kell, hogy miből vegyen ételt a picinek. Engem tényleg érdekel, a dolog, nem kötekedésből tettem fel a kérdést.
2011. márc. 17. 16:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát attól függ, mi számít rossz anyagi körülménynek. Olyan gondom még nem volt sose, hogy mit fogunk enni, de azért nem vagyunk kicsit se gazdagok, meg kell gondolni, hogy mire adom ki a pénzt. Csak úgy voltam vele, hogy inkább most, fiatalabb koromban szeretnék szülni, most nem írom le, hogy miért is jutottam erre a döntésre, mert elég bonyolult és hosszadalmas lenne kifejteni.

Anyagilag azért nem állunk valami hű de jól, mert még tanulok. Viszont azt pl. nem tartom a szegénységünk jelének, hogy nincs saját lakás, nincs autó. Szerintem albérletben élni nem a legalja, sőt, nem is akarok saját lakást még jó darabig. Élet meg van autó nélkül is, ebbe se halt még bele senki. Viszont azért is mertem így belevágni a dologba, mert mire diplomázom, már nem lesz olyan nagyon kicsi a fiam, és ha nem is itthon, de külföldön az én szakmámban nagyon jól lehet keresni, még ottani viszonylatban is. Eleve úgy terveztem, hogy majd külföldön fogok dolgozni, szóval ez nem változott az miatt sem, hogy gyereket vállaltam. Addig filléreskedünk még egy kicsit, utána már sokkal könnyebb lesz.

2011. márc. 17. 16:58
 12/20 anonim ***** válasza:
56%

Megkérdezhetem kedves kérdező, hogy ti milyen anyagi helyzetben vagytok?

Gondolom, van egy gazdag férjed/párod, mert rád is a törvények vonatkoznak és hiába van jó állásod, a gyed az maximalizált mindenkinek. És max. gyedből ugyebár nem könnyű megélni. Vagy vannak rokonok, akik segítenek nektek. Én nem értem a kérdésedet ebben a formában, hiszen te is legfeljebb 86 + 12 e ft-ot kapsz. Ez szerinted ideális összeg a gyermekneveléshez??????

Vagy akinek a párja nem keres nagyon jól, az vagy ne szüljön annak a férfinek vagy várjon a bizonytalan jövőre? Mi a garancia arra, hogy tartósan jó lesz anyagilag??????

2011. márc. 17. 17:35
 13/20 anonim ***** válasza:
83%
Azért nem kell így lehurrogni a kérdezőt.A településen ahol élek van egy anya otthon.A buszon többször láttam egy anyukát a kislányával akik az anya otthonban élnek.A kislány babakocsija a ruházata és az anyukája ruházata is rendkivül szegényes.Egyszer csak látom megint terhes.Azota már megszületett a kicsi.Nem vagyunk gazdagok és soha nem is néztem le az anya otthonban élőket,sajnálom,hogy így alakult az életük.DE!!!!!Most aki a kérdező ellen válaszolt tegye a szívére a kezét és mondja meg nekem egy rozzant babakocsival és pár kopott ruhával lakás nélkül vállaltátok volna a 2.gyereket,pusztán szeretetből?Ne vicceljetek.Én nem szülök 2.gyereket,pedig nagyon szeretnék,de a józan ész nem engedi.Igen azt a pár pelenkát megtudnám venni,meg olcsón ruhát meg még enni való is jutna neki.De késöbb?Lakás is kell nekik és nem ártana egy felső oktatás sem,ami,mint tudjuk nem olcsó.Én annál jobban szeretek egy gyereket,minthogy hagynám nyomorogni.Remélem egyetlen gyermekemnek mindent megfogok tudni adni.
2011. márc. 17. 18:25
 14/20 A kérdező kommentje:
Kedves 17:35-ös válaszoló! Nem gondolom, hogy Rád tartozik az anyagi helyzetem. Feltettem egy kérdést, válaszokat várok rá, nem pedig személyeskedő megjegyzéseket.
2011. márc. 17. 18:42
 15/20 anonim ***** válasza:
69%
17:35-ös vagyok. Rám nem tartozik a te anyagi helyzeted, de miből gondolod, hogy terád tartozik másnak az anyagi helyzete? A kérdésed éppolyan személyeskedő és másnak az anyagi helyzetében vájkálsz. Mit foglalkozol azzal, hogy más miért vállal babát rosszabb helyzetbe? Örülj, hogy te nem tartozol közéjük.
2011. márc. 17. 20:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"Lakás is kell nekik és nem ártana egy felső oktatás sem,ami,mint tudjuk nem olcsó."

Nekem se vett senki lakást, a férjemnek se, nem is vártuk el a szüleinktől. A férjem ösztöndíjból, diákhitelből volt egyetemista mert kisnyugdíjasok voltak már akkor is a szülei, én csak gyes-en tudtam főiskolára menni de mentem, elvégeztem. Pedig mindketten szegény családból származunk. De akkor ezek szerint meg se kellett volna születnünk, hisz se lakást nem kaptunk, se tandíjas egyetemet.

2011. márc. 17. 20:33
 17/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk én se értem, miért mondja mindenki, hogy így az egyetem meg úgy az egyetem, milyen drága. Én egyetemre járok, és nem kerül egy forintomba sem, leszámítva, hogy olykor fénymásolni kell. Ja, elnézés, ahhoz jól kellett érettségiznem, hogy felvegyenek államira.
2011. márc. 17. 21:51
 18/20 anonim ***** válasza:

nem lehet mindig arra várni, hogy majd jobb lesz, a gyerek nem egy befektetés. Mi sose gondolkodtunk azon, hogy anyagi okoból vállaljunk vagy ne vállaljunk gyereket, A gyerek az élet értelme. Minden állat, növény életének is célja, hogy továbbörökítse önmagát. És erre a fiatal kor alkamas. Anyagi okokból sokan kitolják a gyerekvállalást és csodálkoznak h nem jön össze, vagy pedig összejön de már a gyerek esküvőjét se élik meg. A mi szüleink vagy főleg a nagy-déd szüleink a háború alatt talán azért vállaltak gyereket, mert olyan jól ment nekik? Amióta bejött ez a fogyasztói társadalom, az emberek elkényelmesedtek, egyesek azt tartják nyomorgásnak, ha havi csak 30ezret tudnak félretenni, meg nem tudnak minden évben elmenni nyaralni. Szüleim még egyszer se láttak tengert (én egyszer láttam), anélkül is lehet élni. Régebben meg...na mindegy (most a hitelesekre ez nyilván nem vonatkozik, mert az egy ritka szar helyzet)

Szóval kinek mi a rossz anyagi körülmény?

Ha pedig nem menőzni akarunk a gyerekkel, egyáltalán nem olyan nagy anyagi "teher"

2011. márc. 17. 23:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Ahogy már többen leírták-mi a garancia, hogy egy -két-négy -hat...stb év múlva meg fut a szekér, csak akkor már gyereket vállalni késő???
2011. márc. 18. 01:06
 20/20 anonim ***** válasza:

Alapból azt mondanám, hogy ha arra várnál, hogy jobb legyen, soha nem lenne gyereked. ... És ha nem is szó szerint, de nagy igazság van benne. Jobb soha nem lesz... annyira bizonytalan minden, semmit nem tudni, mi lesz holnap, nem ám tizenévmúlva...

Mi is szar anyagi helyzetben vagyunk, de nem mondunk le a harmadik babáról.

Mikor terhes lettem, nem volt gond. Férjemnek jó állása volt, én is dolgoztam, ha csak 4 órában is. Aztán férjem új munkát kapott, elköltöztünk, majd vissza, mert nem jött be- a két költözés felélte a vagyonunk, és a bére sem volt már olyan jó. Engem majdnem kirúgtak, csak a terhesség mentett meg, így a táppénzem havi 16,000,- ft lett, majd szülés után gyes, ami 26,000,+12,000,-ft cspvel. Ez nem sok... kiemrültünk. Aztán beállt egy színvonal, és jött a második baba. Aztán szülés előtt férjem kirúgták váratlanul- 2 hónap munkanélküliség. A padlón voltunk. Mentünk segélyért, és kaptunk rendszeres gyeremektartást, mert nem értük el a 32,000,ft/ fő jövedelmet. Ha nagyszülők nem segítenek, nincs mit ennünk és kikapcsolják minden közművünket. Aztán kapott munkát az addigi keresete kevesebb, mint felét kereste-gondolhatod, a sok minuszra ez hogy jött... azóta is tengődünk, szülők segítenek. Most holnaptól dolgozom én is-kényszer, pedig a kicsi még csak egy éves, mennek bölcsibe a naggyal együtt. Viszont a munka mellett nincs gyes, viszont van 20,000,-ft bölcsipénz, van buszbejárás, bérlet, és kell diákhitelt fizetnem- amiket eddig nem kellett. Szóval hiába dolgozom 8 órát, vagyok távol majd 12 órát, nem látom a gyerekeimet, mert 10-18-ig dolgozom, mire hazaérek alszanak, előrébb vagyunk kb 30,000,-fttal. De muszály... és a terv az, hogy doglozok 2 évet, addigre kimennek a hitelek, kicsit összeszedjük magunkat az én fizummal és hitelek nélkül, és vállaljuk a harmadik babát is.

Na meg a másik mondásom: nem tudom hogy, de valahogy lesz, mert úgy még nem volt, hogy sehogy ne lett volna...

2011. márc. 31. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!