17 évesen gyerek?

Figyelt kérdés

rossz indulatú kommentek nem érdekelnek nem fogok vissza irni rá

szóval, van egy fiú aki rendes dolgozik ....

nagyon szeretjük egymást

nekem nagyon rossz a családi hátterem nem vagyok jóba a családommal és alig várom hogy végre elmehessek innen

beszélgettünk ezekről a dolgokról a párommal

és mondta hogy ha komolyan gyereket akarok ő benne van , gyűjt házra van munkahelye nagyon rendes és szeretjük egymást

bevallom én nem járok már iskolába , nincs szakmám se semmi

tudom hogy nagy felelőség egy gyerek de mi ezt szeretnénk...

tudom hogy ő is szeret és megbizok benne nem hagyna a sz1r1an .

Veszünk házat és boldogan élnénk, nyugodtan...

tudom hogy még fiatal vagyok de engem ez nem izgat nem akarok bulizni se semmi

szerintetek?

2016. jún. 17. 23:58
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
én azon nyomban el mennék dolgozni ahogy elmehet bölcsibe a baba
2016. jún. 18. 00:35
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
És végzettség nélkül szerinted lesz jo fizetö állásod ? Vagy 12 oráákat fogsz majd gürizni éhbérért gyerek mellett .. neharagudj de a kommentjeid alapján szükséged lenne az iskolára ,hogy jobb rálátásod legyen a dolgokra és ne szaladj ilyen felelötlenségbe !
2016. jún. 18. 00:43
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz mit kezdeni az életeddel, ezért nagy unalmadban inkább szülsz. Ebben semmi rosszindulat nincs, már csak a félreértések elkerülése végett, csupán tények.

Mi történik, ha a barátod elhagy? Mi történik, ha ne adj isten valami történik vele?

Ezek a rosszabb helyzetek.

Vázolom a jobbat. Mi történik, ha megszorultok és neked sürgősen dolgozni kéne? Mi történik, ha nincsen semmi sürgető, egyszerűen csak már oviba ment a gyerek és te mehetnél dolgozni? Akkor mi lesz?

8 általánossal szerinted hova kellesz? Gyerek mellett 12 órát biztos nem akarsz gürizni, de az az igazság, hogy még erre a melóra se vennének fel.

Szép elképzelés, hogy boldogan éltek míg meg nem haltok.. Na ez addig lesz igaz, amíg a pénzforrás megvan. Ha elhagy, vagy a gyerek 1 napos korában elcsapja egy busz, akkor így jártál. 18 évesen, érettségi nélkül, gyerekkel, hova fogsz menni?

Persze, mennyire negatívak vagyunk..de az az igazság, hogy azt a kort éljük, amikor fontos a felelősségteljes gyerekvállalás. Én őszintén leszrom, hogy mi lesz veled..sőt, ami azt illeti a leendő gyerekedhez se lesz semmi közöm (persze őt sajnálom, hiszen nem ő akart a nyomorba születni), de te onnantól kezdve nem csak a saját életedért felelsz, hanem egy másik emberért is. Képes vagy őt egymagad felnevelni? Ez ugyanúgy igaz lenne egyébként a barátodra is.. Ha veled lesz valami, vagy csak megkattansz és lelépsz, akkor rámarad a gyerek.

Ő legalább el tudja majd tartani. Te meg etethetnéd szeretettel.

2016. jún. 18. 01:14
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg, de szerintem csak azért akarsz gyereket, mert te is látod, hogy így egyhangú az életed. Veled egykorú lányok iskolába járnak, 17 évesen már a továbbtanuláson jár az eszük, nem is gondolnak a gyerekre.

Te meg egyszerűen nem tudsz mit csinálni, mivel nem tanulsz, nem dolgozol és gondolom egyedül érzed magad, vagy ilyesmi. Ez a gondolat ebben a helyzetben valamilyen szinten természetes, de késő lesz amikor rájössz, hogy ezt nem így kellett volna. De ezt nem bántásként írom!!

Egy szakmát csinálj meg mindenképpen. Nem nagy fáradság, és ha elvégezted, kezdj el dolgozni. Majd ha dolgoztál pár évet, és még a párod mindig melletted van, akkor gondolkozz a gyerek témán. De ne most, mert nekem úgy tűnik, hogy sok dologgal nem vagy tisztában :/

2016. jún. 18. 01:14
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érettségizz le ha még nem tetted. Ha nem akarsz utána tovább tanulni, szerezz egy okj-s oklevelet, legalább valami extrad legyen.Szerintem is dolgozz le egy évet. Nagyon úgy tűnt nekem a leírásod alapján, hogy majd a párod megoldja az anyagiakat. Szerintem ez a te felelősséged is. Dolgozz legalább félévet, aztán ha nagyon akarsz, elkezdhetitek a próbálkozást. Ha nem veszélyes helyen dolgoznal, és nem lenne komplikáció, akkor még egy fél évet simán ledolgozhatsz.

Tegyetek félre pénzt addig. Legyen valami amihez nyulhattok. Ráadásul a bölcsi sem olcsó, azt munka mellett fizetni, ellatni a családod és még a gyermekkel is lenni, nem egyszerű. ..

várj amíg kaptok házat, rendezkedjetek be, és nézzétek meg, hogy havi szinten mennyi lesz a kiadás. Egy család eltartasa nem olcsó mulatság. Próbálj minél hamarabb munkát keresni és gondolkodj el valami tovabbkepzesen.

2016. jún. 18. 01:26
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem látod reálisan az életet,és sajnos attól tartok,írhat bárki bármit,te szülni fogsz,mert ahogy valaki írta már nagy unalmadban,meg a kilátástalanságban nem tudsz mit tenni. 17 évesen, 8 általánosod van,nincsen családi háttered,vagyonod,gyakorlatilag semmid.Erre akarsz szülni? Az se úgy megy,hogy beadom a bölcsibe és megyek dolgozni,egyrészt 8 általánossal még egy gyárba se vesznek fel,másrészt a baba sokat fog betegeskedni,emiatt rengeteg anyukát rúgnak ki,na meg a bölcsi 7-17 ig van,nem akármilyen munkát vállalhatsz el....a pasi is leléphet bármikor (megteheti,rengeteg kapcsolat megy tönkre a gyerek után,mert nem tudják mit vállalnak) és akkor magadra maradsz,még a gyereket is elvehetik tőled.Kérlek gondold át ezt,mert meg fogod bánni.
2016. jún. 18. 07:46
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Engem zavarna, hogy semmi végzettségem nincs...mert szeretetből nem lehet megélni...

És sajnos az élet nem habos torta, történnek tragédiák, megcsalások, elhagyások. neked családod sincs akire számíthatsz. Ki fog segíteni 18 évesen ha egyedül maradsz egy gyerekkel.

Egyébként még Te is gyerek vagy.

2016. jún. 18. 08:27
 18/41 anonim ***** válasza:
Nem jó. Te most egyik csapdából a másikba ugrasz. Ne szolgáltasd ki magad ennyire. Tudom, hogy most minden hepi, és mindent elhiszel, és most mindez megvalósíthatónak tűnik. De bármi történhet. Egyedül maradhatsz, baleset érheti, ehagyhat, stb. Ne tedd ki ennek se magad, se a gyeteked. Legalább 1 évet dolgozz, tanulj valamit. Még előtted van kb 40-60 év, amit minden nap meg kell oldanod valahogy, nihilben nem fog menni. Gondold ezt át.
2016. jún. 18. 08:57
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Mit dolgozik a párod és mennyit keres, hogy pár hónap alatt házat tud venni?

Szeretitek egymást, ez jó, gyerek nélkül is össze költözhettek, legalább tanulj ki egy szakmát, dolgozz 1-2évet és akkor, ha utána lesz baba, lesz munkahelyed, ahova visszatudsz menni, ha bölcsis lesz a pici. Sőt, bölcsibe csak ügy írathatod be, ha van munkahelyed, különben nem veszik be, ezt tudtad? Az nem fog menni, hogy beíratod és utána keresel munkát, mert addig nem írathatod be! SZakma, érettségi nélkül plusz ha lesz még egy gyereked is, sehova nem fognak felvenni, hidd el. Mi van, ha elhagy a párod, vagy ha lebetegszik, meghal? Mindenre fel kell készülni, a gyerekvállalás hatalmas felelősség.

Egy fizetésből lakáshitelt, rezsit, kaját, pelenkát, ruhát, tüzelőt nem lehet megoldani, kivéve, ha 2-3 száz ezret visz haza a párod.

2016. jún. 18. 12:22
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy kérdés...

Mit csinálsz, ha közben lelép?

Naponta kerülnek ki olyan kérdések, h terhesen/kicsi gyerekkel elhagyott a párom, mit csináljak?

Te mit tennél? Hogy oldanád meg?

Végzettséged nincs, munkád nincs, úgy elveszik a gyereket, hogy többet nem is látod.

17 évesen meg el se költözhetsz otthonról.

2016. jún. 18. 15:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!