Szülnél 3. gyereket 39-40 évesen? Férjem 34, a 2 gyerekünk 7 és 1 évesek.
Én nem, de ez én vagyok. Mi már eleve közös megegyezéssel második gyereket sem akarunk a férjemmel, mert egy gyerek az, akit mi úgy fel tudunk nevelni, hogy azt minden téren biztonsággal tegyük.
De ha meg is lennének a feltételek netán egy második gyerekhez, akkor sem szülnék már ennyi idősen. Én már ennyi idősen nem tudnám magam elképzelni, hogy szüljek, sokkal nagyobb a komplikáció esélye is, a kockázatok is nagyobbak.
De mondom, ez én vagyok!
Ha ti akartok és megtehetitek, akkor szülj!:)
Most 38 vagyok, öregnek gondolom magam a terhességhez, ami ellene szól egy 3. gyereknek, de a 2. gyerekünk is nagyon pici még, szóval így nézve őt is már idősen szültem, mégis nagyon szeretnénk 3.at.
Félek, hogy 3 gyerekre rendesen figyelni megeröltetőbb sokkal mint 2re, nem tudom kit hogy viselne meg a dolog, de az, hogy a picinek lenne játszótársa a kistesó személyében az megint pozitívum.
Van 2 egészséges gyerekem, félek, hogy sikerülne-e ugyanígy 3.ra is?...
Valamint nem lehetek főállású anya, dolgoznom kell nekem is, kell a 2 fizu... Nem tudom van e olyan aki 3 gyerek mellett dolgozik úgy, hogy nincs nagyszülő a közelben...
neked kell érezni az energiádat
fizikailag sokat jelent ha "fitt" a szervezeted,ezt is neked kell tudnod(nem vagy cisztás, miómás, magas vérnyomásos, hőhullámos változó koros, stb)
valamint hogy tettre kész vagy, türelmes(pl. nem fogsz azért üvölteni pl egy babával, mert hajnalban
felébreszt..)
stb
mindent magadban kell egyeztetned
Én ismerek olyan családokat akiknél jól sült el és ismerek olyanokat akiknél nem. Akiknél nem jól sült el, elsősorban az egészségen bukott el a dolog, de attól még lehetnek más nehézségek (anyagiak, párkapcsolati stb.) Szóval, ahogy a többiek is írták, neked kell eldönteni ezt!
Ha a magam részéről kéne dönteni, nem szülnék, mert félek a kockázatoktól, de nem biztos, hogy én jól döntenék, azt hogy jól döntünk-e csak a végén látjuk szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!