Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülnél 3. gyereket 39-40...

Szülnél 3. gyereket 39-40 évesen? Férjem 34, a 2 gyerekünk 7 és 1 évesek.

Figyelt kérdés

2015. ápr. 12. 12:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Ha mindketten szeretnénk, egyértelműen igen!
2015. ápr. 12. 12:27
 2/16 anonim ***** válasza:
38%

Én nem, de ez én vagyok. Mi már eleve közös megegyezéssel második gyereket sem akarunk a férjemmel, mert egy gyerek az, akit mi úgy fel tudunk nevelni, hogy azt minden téren biztonsággal tegyük.

De ha meg is lennének a feltételek netán egy második gyerekhez, akkor sem szülnék már ennyi idősen. Én már ennyi idősen nem tudnám magam elképzelni, hogy szüljek, sokkal nagyobb a komplikáció esélye is, a kockázatok is nagyobbak.

De mondom, ez én vagyok!

Ha ti akartok és megtehetitek, akkor szülj!:)

2015. ápr. 12. 12:35
 3/16 A kérdező kommentje:

Most 38 vagyok, öregnek gondolom magam a terhességhez, ami ellene szól egy 3. gyereknek, de a 2. gyerekünk is nagyon pici még, szóval így nézve őt is már idősen szültem, mégis nagyon szeretnénk 3.at.

Félek, hogy 3 gyerekre rendesen figyelni megeröltetőbb sokkal mint 2re, nem tudom kit hogy viselne meg a dolog, de az, hogy a picinek lenne játszótársa a kistesó személyében az megint pozitívum.

Van 2 egészséges gyerekem, félek, hogy sikerülne-e ugyanígy 3.ra is?...

Valamint nem lehetek főállású anya, dolgoznom kell nekem is, kell a 2 fizu... Nem tudom van e olyan aki 3 gyerek mellett dolgozik úgy, hogy nincs nagyszülő a közelben...

2015. ápr. 12. 12:37
 4/16 anonim ***** válasza:
55%

neked kell érezni az energiádat

fizikailag sokat jelent ha "fitt" a szervezeted,ezt is neked kell tudnod(nem vagy cisztás, miómás, magas vérnyomásos, hőhullámos változó koros, stb)

valamint hogy tettre kész vagy, türelmes(pl. nem fogsz azért üvölteni pl egy babával, mert hajnalban

felébreszt..)

stb

mindent magadban kell egyeztetned

2015. ápr. 12. 12:42
 5/16 anonim ***** válasza:
88%
Ha mindketten valóban szeretnénk és úgy érzem, hogy van hozzá erőnk, egészségünk, szeretetünk, pénzünk, akkor igen. Ezt mindenkinek magának kell tudni. Édesanyám 41 évesen szülte a húgomat, semmi hátránya nincs belőle. Sőt a családban szinte mindenki 40 év körül szülte az utolsó gyereket, és mindenhol jól sült el a dolog. De lehet, ha nem ilyen pozitív példákat látnék, akkor máshogy gondolnám. De így simán vállalnám, sőt vállalni is fogjuk, ha minden jól alakul.
2015. ápr. 12. 12:47
 6/16 anonim ***** válasza:
nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, de mindenképpen gondolj bele, hogy anyagilag biztosan bírnátok e a 3. gyereket. ha igen akkor én bevállalnám esetleg.
2015. ápr. 12. 12:51
 7/16 anonim ***** válasza:
Bár én 35 vagyok, a terhességet sokkal nehezebben viselem,mint huszonévesen. Nem vagyok öreg, de lehet az utóbbi időkben a sok hajtás lestrapált. Elég keményen dolgoztunk. Az biztos, hogy a terhesség nehéz. Viszont azt veszem észre, hogy kisbabákhoz, síráshoz, hisztijükhöz több a türelmem. Kíváncsi vagyok. Ha a máséhoz több a türelmem, akkor gondolom az enyémhez még higgadtabb leszek, mint pörgős huszonévesen. De erről még nem tudom teljes mértékben nyilatkozni. Viszont többfelől hallottam már, hogy türelmesebbek a később szülő nők. Lehet én is így leszek.
2015. ápr. 12. 12:53
 8/16 anonim ***** válasza:

Én ismerek olyan családokat akiknél jól sült el és ismerek olyanokat akiknél nem. Akiknél nem jól sült el, elsősorban az egészségen bukott el a dolog, de attól még lehetnek más nehézségek (anyagiak, párkapcsolati stb.) Szóval, ahogy a többiek is írták, neked kell eldönteni ezt!

Ha a magam részéről kéne dönteni, nem szülnék, mert félek a kockázatoktól, de nem biztos, hogy én jól döntenék, azt hogy jól döntünk-e csak a végén látjuk szerintem :)

2015. ápr. 12. 13:01
 9/16 anonim ***** válasza:
3%
Korábban úgy gondoltam, hogy szülök kettőt 30 éves korom előtt, majd egy harmadikat 40hez közel. Ma ezt már nem is tudom elképzelni. Nem érzem úgy, hogy 40 évesen tudnék olyan fitt lenni, hogy újra kezdjem az egészet, bírjam az éjszakázást stb. Na meg aztán megint munkába állni és kezdeni elölröl a karrierépítést. Meg 2 kicsi eléggé lestrapálja az idegeket, legalábbis az enyémet.
2015. ápr. 12. 13:03
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem az az elsődleges terv, nem akarok nyugdíjas lenni, mire egyetemre megy, de ha úgy hozza az élet, miért ne.
2015. ápr. 12. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!