21 évesen korai a gyerek?
A barátnőm 20éves én pedig 21 éves vagyok.Már 4 éve ismerjük egymást. És már egy ideje szeretnénk gyereket, hogy legyen még egy dolog ami összeköt minket:)
Mindketten dolgozunk, tehát van megélhetésünk.
Az a kérdésem hogy nem korai ennyi idősen gyereketvállalni?
köszönöm:)
Ha a megélhetés biztos, van hol lakni, kettőtök kapcsolata is a helyén van, mindketten ugyanannyira szeretnétek, felkészültnek érzitek magatokat rá, akkor nem korai.
Ha van egy kicsi bizonytalanság is bennetek, hogy de jó lenne még fiatalnak lenni, jó lenne még utazni, világot látni, kalandozni, satöbbi, akkor inkább várjatok még vele.
Ez egy olyan dolog, ami tisztán rajtatok áll, nem kívülállók döntésén.
Véleményem szerint ebbe senkinek sincs joga beleszólni. Ha ti eldöntitek, hogy szeretnétek, akkor legyen.
Viszont szerintem még korai gyereket vállalni ennyi idősen.
1. túl fiatalok vagytok még, élvezzétek ki a fiatalságotokat, szórakozzatok. Többet már nem lesztek ugyanilyen fiatalok.
2. egy gyerek nagyon-nagy felelősséggel jár. Készen álltok erre?
3. a 4 év szerintem édes kevés egy gyerek vállalására.
4. ha ott lesz a gyerek, akkor az fogja a legtöbb időtöket lekötni, alig lesz időtök úgymond egymásra. Készen álltok erre 20-21 évesen?
5. ha te el szeretnél menni a haverokkal, de a párod már nagyon fáradt, hogy vigyázzon a picire, te képes lennél a haverokat mellőzni a családért?
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. De a döntés a tiétek, nekem ebbe nincs beleszólásom. Ha ti akartok, akkor ám legyen.
20 évesen hiába dolgozol, nem kereshetsz annyit, amennyi egy gyerekhez kell (ennyi idősen feltételezem, nincs szakmátok), nekem szakma nélkül (készülőben a diploma:D) is nagyon jó keresetem van IT területen (ott azért megfizetik az embert), de biztosan nem csinálnék gyereket......hiába keresek 3szor annyit, vagy 4szer mint a kortársaim....
Szerintem felelőtlenség puját hozni a világra ilyen fiatalon....nem saját, de családi tapasztalatból tudom, hogy aki ilyen hamar gyereket csinál, nem lesz jó szülő (legjobb barátnőm apja-anyja 18-ak voltak amikor szültek, miután gyerek lett utána is össze vissza buliztak, ittak, stb,stb, plusz pénzük sem volt hiába hitték azt......)
egyáltalán nem unatkozunk nem azért akarunk gyereket, hanem úgy érezzük hogy már készen állunk rá, és amúgy is az volt a kérdésem hogy "21 évesen korai a gyerek?"
am mind kettőnknek van szakmánk, és nem pár ezer forintot keresünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!