17 évesen gyerek?
rossz indulatú kommentek nem érdekelnek nem fogok vissza irni rá
szóval, van egy fiú aki rendes dolgozik ....
nagyon szeretjük egymást
nekem nagyon rossz a családi hátterem nem vagyok jóba a családommal és alig várom hogy végre elmehessek innen
beszélgettünk ezekről a dolgokról a párommal
és mondta hogy ha komolyan gyereket akarok ő benne van , gyűjt házra van munkahelye nagyon rendes és szeretjük egymást
bevallom én nem járok már iskolába , nincs szakmám se semmi
tudom hogy nagy felelőség egy gyerek de mi ezt szeretnénk...
tudom hogy ő is szeret és megbizok benne nem hagyna a sz1r1an .
Veszünk házat és boldogan élnénk, nyugodtan...
tudom hogy még fiatal vagyok de engem ez nem izgat nem akarok bulizni se semmi
szerintetek?
Legalább egy szakmát csinálj meg és dolgozz 1 évet, hogy járjon a csed/gyed.
Ne akarj a semmire szülni, mert nagyon nehéz dolgotok lesz. Gyerek mellett már nem lehet úgy házra spórolni mint elötte.
Plusz akármennyire szeretitek egymást, te elvárnád, hogy a párod keresse meg a házra valót, tartson el téged és a jövendőbeli babátokat. Minden rosszindulat nélkül, de nem ártana neked is hozzá tenni valamit a tervekhez. A szülésen kívül.
Mellesleg soha nem tudhatod mit hoz a jövő. Valamennyi anyagi biztonságodnak kell lennie ha egyedül maradsz és a családoddal se vagy jóba akkor miből akarod ellátni magad és a gyereket. A gyesből és a cspből, ami nincs havi 40?
Ezt azért még jócskán gondoljátok át. Nagy felelőtlenség lenne így belevágni.
Először legyen meg egy biztos, anyagi háttér pl. ház, meg hogy a párodnak olyan munkája legyen, ami biztos és kicsit jobban fizet, hisz neked nincs végzettséged és dolgozni sem fogsz, ezért muszáj.(Egyébként nem letörni akarlak, de annak is nehéz házat venni, aki diplomás és a havi 200-at megkeresi) A pelenka nagyon drága, a többiről nem is beszélve, tehát egy gyerek nem olcsó mulatság.
Az sem jó, hogy a szüleiddel nem vagy jóban és ilyen fiatalon anya akarsz lenni szülői támogatás nélkül.
Nem tudom mennyit számít a véleményem, de szerintem várj vele pár évet. Valami iskolát járj ki, legyen végzettséged, hisz nem érheted be ennyivel az élettől. Utána ha szülsz gyereket, nem lesz időd tanulni és késő lesz
Egyébként hány éve vagytok együtt?
A hozzászólásodból is látszik, hogy mennyire nem vagy tisztában a dolgokkal.
Egy ház kb 10 millió. És akkor arra nagy valószínűséggel még költeni kell. Javítás, festés, bútorokat venni...stb.
Tehát ha hitel nélkül akartok venni kell úgy 10-15 millió közötti összeg. Még ha van is a srácnak félretett pénze kb havi minimum 1 milliót kéne keresnie hogy pár hónap alatt ő házat vegyen. Az meg azért elég ritka.
Plusz mit csinálsz ha egyedül maradsz (nem feltétlenül elhagyásról beszélhetünk csak) vagy lerokkan és nem tud tovább dolgozni, akkor miből éltek meg 2en avagy 3-an ha neked se iskolád, se szakmád, se gyakorlatod munka terén)
A rossz körülményekből tanulással lehet kitörni nem szüléssel. Jól írta az egyik hozzászóló.
24vagyok,2 éves a lányom. 4éves kapcsolatomból született,terveztük. A párom jobban akarta mint én. Aztán 5hós terhessen lelépett. Nem is látta a lányát és magától anyagilag se támogatna.
Én jóba vagyok szüleimmel,anyagilag nem kell támogatni,de avval támogatnak papámékkal eggyütt h vigyáznak rá néha.
4évet dolgoztam. Gyest rendessen kapom,egyedűl lakom a lányommal és gyes mellett kénytelen vagyok dolgozni hogy mindenünk meg legyen.
Nem panaszkodhatom,de még ígyis nagyon nehéz dolgom van. Belese merek gondolni mi lenne ha semmi segítségem nem lenne. Hogy dolgoznék,hogy tartanám el a gyereket.
Szép tervek hogy gyüjt házra meg stb...csak ezt jó nehéz öszehozni. Fölleg egy keresetből.
Leírták elöttem is,keress munkát! Aztán öszetudtok költözni. Majd pár év után válaljatok gyereket.
Ha meg nem müködnek a dolgok így legalább gyerek elött kiderűl és talán egyedül eltartod magad,de gyerekkel igen nehéz. Fölleg ha roszba vagy a szüleiddel.
Gondold át 1000szer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!