30 évesen gyerek nélkül, "ráérünk még" alapon?
Igazabol mindegy, hogy no vagy ferfi az illeto, minden egyes szemely maskent eli meg azt, hogy 30 evesen van-e mar gyereke. Ezt a legnehezebb elfogadni az emberek jo nagy reszenek, hogy minden ember mas velemenyen van.
Az sajnos baj, ha te mar szeretnel gyereket, es o meg nem. Meg kell beszelnetek, hatha hajthato. Mondd meg neki, hogy ha neki is alltok, annak is kell ido, hogy a fogamzasgatlo (ha szedsz) kiuruljon a szervezetedbol, a teherbeeses sem biztos, hogy ennyi idosen hamar sikerulni fog, es a terhesseg is 9 honap. Ez a folyamat minimum egy ev lehet, ugyhogy ha most nekialltok is eltarthat egy evig legalabb. Nem beszelve arrol, ha mondjuk 1-2 evig nem is sikerul teherbe esni
Tudja hogy miben különbözik a nő meg a férfi nemzőképesség tekintetében?
Ha még nem próbálkoztatok babával nem tudhatjátok azt sem hogy mondjuk mennyi idő alatt sikerül vagy sikerülhet-e egyáltalán. Lehet hogy meddők vagytok, de lehet hogy nem. Viszont ez is időt vesz igénybe hogy rájöjjetek és orvosoljátok a problémát, ha lehet.
Mindannyian ismerjük azt a tényt, hogy a nők reprodukciós képessége az idő előrehaladtával csökken. Azzal viszont sajnálatos módon sokan nincsenek tisztában, hogy pontosan mikortól is: tévesen azt hiszik, sőt állítják, hogy ennek ideje olyan 35- 38 éves korra tehető, viszont ma már egyértelműen bizonyított, hogy a nők termékenységi esélyei 30 év után folyamatosan – lassan, de stabilan – elkezdenek csökkenni. A 40-es évek után ez a folyamat pedig még nagyobb mértéket ölt. Mindemellett, ha bekövet-kezik a fogantatás, 30 éves kor felett egyre nagyobb az esélye a spontán vetélésnek és magzati kromoszóma- rendellenességek kialakulá-sának is. Idősebb életkorban az asszisztált reprodukciós kezelési technikák, mint pl. az in vitro fertilizáció (IVF) és intracitoplazmatikus spermium injekció (ICSI) sikeressége is csökken"
A férfiaknál is ketyeg a biológiai óra. A kor előre haladtával a spermiumok minősége romlik, és a 40 év feletti férfiak gyermekeinél sajnos nagyobb az esély a genetikai hibák előfordulására is.
egyrészt fogalmam sincs mi a jó életre vártok... 8 éves kapcsolat...mindketten 30 fölött és minden adott...már ma este kidobnám a kotont a kukába és neki állnék a dolgoknak.
másrészt ez nem lehet ultimátum tárgya, két ember döntése kell hogy legyen. ha ráerőlteted az akaratod a párodra, vagy megzsarolod, belemegy, és 4-5 éven belül borítékolhatod a válást.
Nem gondolkodik helyesen. De attól még el kell fogadnod az álláspontját és várni. Vagy elhagyod és keresel olyat aki szeretne gyermeket. De szerintem jobb várni inkább mint most beleugrani egy másik kapcsolatba és oda gyorsan szülni, az sokkal rizikósabb, mint várni 2-3 évet hátha addigra a férjednek/párodnak benő a feje lágya.
Azt értesd meg vele, hogy olyan szempontból nem vagy benne még a korban, hogy most azonnal teherbe kellene esned, viszont az évek telnek, pár év és 35 leszel, amikor már aztán tényleg jobban "benne leszel a korban" és egy 10 éves kapcsolatban hülyeség eddig várni, főleg úgy hogy te már rég szeretnél gyereket. Ráadásul már nem vagytok gyerekek, mindketten dolgoztok és ha mondjuk vártok 35 éves korodig és valami miatt nem jönne össze könnyen a baba, akkor már tényleg benne leszel a korban, főleg ha több gyereket is szeretnétek.
Igazából itt azt kéne kiderítened, hogy a párod akar-e egyáltalán gyereket valaha, vagy ez csak terelés a részéről hogy várjunk még várjunk még és esetleg mindig csak húzni akarja az időt. 33 évesen picit fura hogy ennyire ráér még közben meg azt állítja hogy szeretne gyereket de nem most. Meg mi az hogy úgy akar gyereket hogy becsúszik véletlenül?? Az mért jó?
Én anno ugyanígy voltam a férjemmel. Én akkor még "csak" 27 voltam....nagyon szerettem volna már előrébb lépni, mivel rengeteg olyan ismerősünk van, akiknél nem ment csak úgy pikk pakkra a gyerek. Végül megértette, és nekiálltunk.
Nem sikerült. Volt 8 sikertelen lombikbeültetésem, illetve 9 év próbálkozás.
Most, a következő kapcsolatomból sikerült spontán, de már majdnem 40 vagyok.
Egy szó mint száz: Én nem várnék, és pont ezért nem, a saját példámból kiindulva, mert mi van ha nem megy pikk pakkra?
17hkm
Utolsó vagyok :)
Nagyon örülök neki, hogy ezt mondta, és bízom benne, és kívánom nektek, hogy minél előbb álljatok neki, illetve ne kelljen sokat várni a csodára! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!