Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez az egész anyaság egy...

Ez az egész anyaság egy tévedés, akarom vissza az életem! Éreztél így?

Figyelt kérdés
2016. jún. 14. 13:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%

Azt hiszem kérdező ez az a pont, amikor külső segítséget kell kérned, mert előbb-utóbb - még ha beléd is lett nevelve - ki fogsz borulni teljesen és olyat teszel, amit később biztos megbánsz, pl. hogy tényleg pakolsz és elhagyod a gyerekeid.

Nálunk egy gyermek van, nem vállalunk többet, nem bírnám, bírnánk el érzelmileg, fizikailag, anyagilag, én egyre vagyok hitelesítve.

2016. jún. 14. 13:45
 12/22 anonim ***** válasza:
56%
Azt hittem, hogy ereztem hasonlot, de ebbol a cikkbol 5 sornal tobbet nem birtam elolvasni!!!! Nagyon borzaszto ezt olvasni, aki igy erez, az surgos segitsegre szorul :( nagyon sajnalom oket.
2016. jún. 14. 14:06
 13/22 anonim ***** válasza:
74%

Naná, hogy éreztem így, a mai napig érzek időnként. És mint az évek során rájöttem, a barátnőim, de még az általam nagyra tartott „idős hölgyek” is éreztek így. Azt gondolom, mindenki, aki gondolkodik, akinek a gyerekszülés előtt is volt „élete”, illetve aki az anyává válással nem szűnik meg embernek lenni, az érez ilyet időnként, mert az anyaság a legnagyobb kihívás, és baromi idegőrlő (az első évek pedig inellektuálisan is lehúznak).

Persze akinek van rendszeres segítsége, és néha egy-egy nagymama elviszi a gyereket, hogy aztán tudjon hiányozni, és utána megint tudjunk örülni neki, annak lehet, hogy sokkalta ritkábban jönnek elő az olyan gondolatai, hogy hagyná a francba ezt az egész „papás-mamást”.

Ahogy Vekerdytől is sokszor elmondta: „A gyerekek kiszívják a vérünket, lerágják a csontunkat, de ez az elmúlt évszázadokban nem volt gond, hiszen nagycsaládok éltek együtt, ott volt a dédi, a nagymama, nagypapa, nagynénik, nagybácsik, senki nem gondolt arra, hogy az anya és az apa küzdjön egyedül a gyerekkel.”

2016. jún. 14. 14:27
 14/22 anonim ***** válasza:
35%
Nem!3 gyerekünk van,imádom ezt az egész projektet a nehézségeivel együtt.Pedig általában egyedül vagyok Velük(a férjem vállalkozása sokszor megkívánja,hogy vidéken legyen),nekem is van saját vállalkozásom,ráadásul kertes házban élünk,ilyenkor a kinti dolgok is rám maradnak.De sokszor vagyunk együtt a barátainkkal,sokat járunk el,megyünk nyaralni is,Apósomék is segítenek,szóval van lehetőségünk kifújni magunkat(magamat).Kérj segítséget,ez így nagyon nincs rendben!
2016. jún. 14. 14:28
 15/22 anonim ***** válasza:
77%
Ezt így nem, de azt igen, hogy toporzékolni akarok, mert nem bírom az állandó robotot.
2016. jún. 14. 14:48
 16/22 anonim ***** válasza:
87%
1. vagyok, nekem is vannak rosszabb napjaim, de én nem éreztem ezt így akkor sem, amikor kiborultam, mert nagyon nehéz volt. Senki nem ígérte, hogy könnyű lesz. Próbáld ezt fejben rendezni magadban, és vegyél ki 1-2 nap szabit, ha lehet. Igen, fárasztó, nem mindig az van, amit mi szeretnénk, szinte sosem az van. Kérj segítséget, és menj máshova kis időre. Mikor visszajössz, másképp fogod látni.
2016. jún. 14. 14:54
 17/22 anonim ***** válasza:
64%
Ilyet nem éreztem. Lassan 9 éves a nagyobbik gyerekem, ez idő olyan előfordult, hogy elszomorodtam, mert tudtam, hogy az az életem, amit a gyerekek előtt éltem, már nem létezik. De nem arra gondoltam, hogy tévedés, és nem is akarom őket, hanem arra, hogy már nem vagyok 19-20 éves, nincs már az, hogy csak gondolok egyet, és ma még itt, holnap már ott, hogy a régi baráti társaságom már nincs is, mert felnőve egészen más emberek lettünk mindannyian, és én is más vagyok, mint aki akkor voltam. De azt hiszem, ez az élet része, és normális, ha valaki egy kicsit elszomorodik, amikor erre ráébred.
2016. jún. 14. 15:47
 18/22 anonim ***** válasza:
86%
Így konkrétan nem,bár már 5 éves a lányom,minden tekintetben könnyebb vele,mint 3-4 éve.Alig vártam ezt a korszakot ami most van,úgy gondoltam nekem ennyi elég,most meg állandóan kistestvéren agyalok (agyalunk) bele gondolok,hogy kezdhetem előről,hogy terhes vagyok,hízok 25 kilót,szülök,fogyózok,szoptatással kínlódok,éjszakázok stb stb,és a frász ver ki,utána meg 10 percre "nem érdekel,akkor is akarom" érzés...ki érti...
2016. jún. 14. 16:21
 19/22 anonim ***** válasza:
77%
Pont így nem. De ha lehetne néha kivenni egy hét szabit a szülőségből, azt megtenném azonnal! Mint később mikor táborva, vagy a nagyszülőkhöz mennek a gyerekek... Na de egy 2,5 meg egy fél éves gyerek mellől sehovase. A kicsi rám van cuppanva, ha 30 centinél messzebb megyek tőle, vinnyog :/
2016. jún. 14. 17:44
 20/22 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nem kéne rögvest szakemberhez küldeni a kérdezőt, elég volna, ha kicsit őszintébb és elfogadóbb lenne a világ, és engedné az anyáknak, hogy időnként kiüvölthessék magukból a bánatukat anélkül, hogy rossz anyának kéne érezniük magukat.

Mert igenis frusztráló, ha mindenhonnan a csöpögős anya-gyerek kapcsolatot nyomják az emberre, s esetleg még a közösségi oldalakon is azt látja, hogy mindenki milyen cukormázos boldogságban fetreng anyaként (holott persze vannak, akik épp azért nyomják ezt, hogy elpalástolják a nyomorukat).

Nem árt, ha van az embernek néhány őszinte nőismerőse, akivel meghallgathatják egymást, ne adj' isten jót kacaghatnak a saját „nyomorukon” – és ettől máris sokkal könnyebb lesz.

Másrészt pedig én azt gondolom, mivel minden ember más, már múlttal, igényekkel, vágyakkal, intelligenciával, energiatartalékokkal stb., nem húzható rá mindenkire ugyanaz az anyakép.

Ahogy vannak, akik elmennek óvónőnek, míg másnak a hideg futkos a hátán a gondolatra, hogy huszoniksz kiskölköt gardírozzon naphosszat – az óvónőnek meg mondjuk rémálma, hogy egy laborban, kémcsövekkel dolgozzon. Ezek a preferenciák befolyásoljással vannak az anyaság megélésére is, ezért marhaság kijelenteni azt is, hogy mindenkinek otthon kéne lennie a gyerek 3 éves koráig (vagy épp az ellenkezőjét), mert van, aki boldogan szül és nevel fel 10 gyereket, számára ez az élet beteljesedése, más pedig akkor lesz boldog, ha egyet/kettőt nevel, és mellettük marad ideje az élet egyéb területein is kiteljesedni.

Kérdező, neked pedig, ha tabumentes megnyilvánulásokat szeretnél, ajánlok az alábbi blogon bármit, pl. ezt:

[link]

2016. jún. 14. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!