Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan befolyásolja az anyaság...

Hogyan befolyásolja az anyaság a nő kiteljesedését nőként?

Figyelt kérdés
Sokszor elgondolkodom, hogy ugyanaz az ember lennék e most ha nem lenne gyerekem. Ugyanígy állnék e a dolgokhoz, ugyanilyen véleményem lenne, ugyanazok a célok mozgatnának?
2016. márc. 25. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nem. nyilvan teljesen mas celok mozgatnanak. ha nem lenne gyerekem nyilvan nem az volna az eletcelom hogy a jovojet biztositsam, hogy minel tobb elmenyt adjak neki ea minel tobbre vigye az eletben. hanem.utazgatnek, a sajat vagyaim szerint elnek es nem, nem ugy allnek a dolgokhoz, ahogy. Mert most ugy allok a dolgokhoz hogy a gyerekemnek es a ferjemnek legyen jo es legyen meg minden.es akkor en is boldog vagyok...ha meg nem lenne gyerek ez az egesz ertelmet vesztene.
2016. márc. 25. 20:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem oké teljesen átváltozni csak anyává egy nőnek, de az teljesen egyértelmű, hogy más célok mozgatnak.

Most pl. nem állok fel egy álláshelyről csak úgy, ahogy 10 éve tettem. Vagy érzékenyebben érintenek és jobban érdekelnek a gyerekekkel kapcsolatos szociális ügyek. De persze ettől még fontos a férjem, a munkám, ugyanúgy szeretek a barátainkkal találkozni, ugyanúgy szeretek múzeumba járni, moziba, stb.

2016. márc. 25. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan befolyásolja az anyaság a nő kiteljesedését nőként?"

Sehogy, az anyaság az embert változtatja meg, mint minden más, ami történik vele.

"Sokszor elgondolkodom, hogy ugyanaz az ember lennék e most ha nem lenne gyerekem."

Természetesen nem, ahogy akkor sem lennél ugyanaz az ember, ha a nyolc általános után elmentél volna takarítónönek, vagy utacalánynak - nyilván mindkét esetben más valaki lennél ma. De az sem mindegy, hogy milyen iskolát végeztél, mi a szakmád, milyen munkád van, hol élsz (BP vagy vidék), milyen a párod, milyenek a barátaid, stb., minden, ami történt veled életedben, változtatott rajtad, és ha valamit kihagytál volba ezekböl, akkor ma más ember lennél.

Ezt csak az anyaságra leszükíteni értelmetlen dolog, ez csak EGY tényezö, ami hatott a személyiségfejlödéseedre.

2016. márc. 25. 20:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokszor gondolkodtam ezen. Egészen biztosan más lennék. Az anyaság sokmindenre megtanít, jó esetben felnősz, ha addig nem sikerült, ez a minimum. Az egoizmust is elfelejthetik a legtöbben és még sorolhatnám a jellemfejlesztő hatásokat.

De minden más is hatással van ránk, ami történik velünk, szóval már holnap sem leszel ugyanolyan, mint tegnap voltál.

2016. márc. 25. 21:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez az "anyaságtól teljesedik ki a nő nőként" szerintem csak rizsa. Gyerek(ek) nélkül is éppen annyira nő voltam, mint most, két gyerekkel. A gyerekeim nem nővé (vagy még nőbbé) tettek, hanem anyává. Ez a nőként való kiteljesedés meg szerintem inkább csak annyi, hogy már nem lány vagy, nem csajszi, hanem egy felnőtt nő. Érettebb leszel, kész. Csak ez a legtöbb esetben időben egybeesik a gyerekvállalással is.

Persze emberileg egészen biztos, hogy változunk, ha gyerekeink születnek, hiszen ez egy meghatározó esemény egy ember életében, valahol mérföldkő is, hiszen egy új szerepet is kapsz ezáltal, mert onnantól kezdve már szülő is vagy. Felelős leszel valakiért. Ez természetesen hatással van ránk, mint ahogy nagyon sok minden más is, különböző mértékben.

2016. márc. 25. 21:59
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Ha a youtubon nezegetsz palya beas interjukat o jol meg tudja fogalmazni hogy vltozik ez. En peldaul azt vettem eszre higy sokkal magabiztosabb vagyok a szexben es meg tudom elni a testi oromoket, magameva teszem az erzest. De hogy ez akkor is igy lenne ha nem lennek anya na ez egy jo kerdes :)
2016. márc. 25. 22:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Pedig én az első terhességem és szülésem után sokkal nőiesebb lettem.

Megéltem és élveztem a női lét egy teljesen más oldalát. Megtanultam, milyen hihetetlen ősi erő rejlik a testemben.

Elfogadtam a külsőm a változásokkal együtt, és a kisfiam és a férjem rajongása is sokat segített ebben.

Még a hajam és az öltözködésem is nőiesebb lett. :)

Gondolkodásban meg életvitelben is természetes, hogy sokat változtam.

Több lettem.

Nem jobb, csak több. Kiteljesedett a szerepem.

2016. márc. 26. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!