Milyen anya az olyan aki csak azért nem szoptat mert neki a mellei szexuális dolgok és a férjén kívül nem érhet hozzá senki?
" Ezalatt azt értem,hogy még óvodáskorukban is szoptatni akarják a gyereküket, 0/24ben magukra kötik, a hitvesi ágyban altatják évekig. Ezt is csak azért tolják, hogy az anyaság kitöltse a 24 órát, különben gyorsan kiderülne, hogy azért 4-6 óra munka nagyon beleférne a napjába"
:-)
És érdekes módon az ilyen emberektől hallod a leggyakrabban,hogy nekik semmire nincs idejük a gyerek mellett!!
Istenuccse nem sértődésből, vagy hiúságból kérdezem, hanem kíváncsiságból, de miért kapott az #51-es hozzászólásom 0%-t?
Mi szól ellene, amit írtam?
"A szoptatás elsősorban nem a gyereknek fontos"
Ekkora marhaságot... és az ilyenek is sajnos osszák az észt, ész nélkül. Inkább olvasnál utána, mielőtt okoskodni kezdesz.
#58!
"aki nem szoptat,hogy igazi nő maradjon" no ettől eldobtam az agyamat. szóval az az igazi nő, aki nem szoptat, mert a szoptatástól elveszted az igazi női mivoltodat.
Tudod, aki ennyire önző a gyerekével kapcsolatban, annak inkább ne is legyen gyereke.
Mert a szoptatás jó a gyereknek - maga a tej is és az érintés is. Igen, fel lehet nőni tápszeren és cumisüvegen is - de kutatások százai mutatják ki, hogy a tejben lévő tápanyagok, a megnyugtató hatás és egyebek milyen jók.
Csak 1-2 példa, pozitív hatást találtak: gyermekkori elhízás, iskoláskori intelligencia, gyermekkori fertőzések terén.
Sőt: az anyuka későbbi mellrákja, petefészekrákja és cukorbetegsége ellen is védő hatással van a szoptatás.
Ha megengedsz egy idézetet egy tudományos cikkből:
"The scaling up of breastfeeding to a near universal level could prevent 823,000 annual deaths in children younger than 5 years and 20,000 annual deaths from breast cancer."
"Ha a szoptatás általánossá válna, évente 823e 5 év alatti gyermekhalált és 20e mellrákos halált lehetne megelőzni." (világszerte)
(Ez a világ egyik legtekintélyesebb orvosi lapjában (Lancet) jelent meg.)
Orvos vagyok és férfi, több egykor szoptatott gyerek apja, tehát tudom, mit beszélek.
Nem, nem gondolom, hogy 3-4 évig kell szoptatni a gyereket, de hatalmas önzésnek tartom, ha egy nő megtehetné, hogy szoptatja a gyereket, de nem teszi.
Volt olyan ismerősöm, aki 4 gyerekét etette lefejt tejjel, mert nem tudta (testi okokból) szoptatni őket, de lefejte a tejet jó néhány hónapig. És azt gondolom, ő nem volt lusta foglalkozni a gyerekkel, időt és energiát "pazarolni rá" és ennek hosszú távon meg is lett az eredménye.
És butaság azt gondolni, hogy ha hüvelyen át szülsz és szoptatsz, akkor otthagy a férjed - illetve olyan pasit keress, aki nem olyan felületes, hogy ezt tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!