Újszülötteknél hogy van ez a 6hétig ne nagyon lássa senki dolog anya apán kívül? Ti betartottátok egyátalán hogy lehet ezz betartattni? Mi szülőkkel lakunk.
Nekünk senki nem mondott ilyet (gyerekorvos, védőnő, csecsemősnővérek közül). Annyit javasolt a gyerekorvos, hogy 4-6 hetes koráig fokozatosan szoktassuk a levegőhöz, nagy tömegbe, sétálni, hosszabb útra addig ne vigyük.
Mi külön élünk a szülőktől, de ők is a testvéreink is jöttek az első napokban.
Ha a közeljövőben születik a baba, akkor arra kell fokozottan figyelni, hogy senki ne legyen beteg, nehogy a baba elkapjon valamit.
"mi szülőkkel lakunk"
Hát, akkor sehogy sem tudod betartani :) De amúgy meg ez butaság is, mert egy levegőt szívtok, ti, szülők is a nagyszülőkkel. Hacsak nem fertőző beteg vmelyik nagyszülő, akkor nyugodtan engedjétek a babát a közelükbe, a nagyiék is örülni fognak és az unoka is, hogy változatosságot lát maga körül.
Az orvosom azt mondta, hogy az új protokoll szerint az első 3 napban még védett a gyerek a bacikkal szemben (így születik), utána kell kerülni a látogatókat. Tehát: a kórházba nyugodtan mehetnek.
Én be vagyok oltva influ ellen (így a magzat is megkapta, fél éves koráig védett ellene), szerintem hozzánk így jönni fognak majd látogatók.
kezet mosnak, leveszik az utcai cipőt és ennyi.:)
25hkm
nálunk mindenki megnézte aki tehette, de ennyi. engem nagyon zavart minden vendég. az első hetekben amikor még annyira iszonyatosan új és ijesztő (nekem) minden legjobb volt hármasban "szenvedni". mondjuk én elég rosszul viseltem az első heteket. de bárcsak egy vendég sem érkezett volna.
de amúgy visszagondolva jobb lett volna beengedni a segíteni akarókat.
a nagy váltás, amikor egy hatalmas fokozattal javult az életünk akkor volt, mikor átmentünk egy napra az anyámékhoz 1-2 hónapos korában. kaptunk sok tényleg jó tanácsot, kimozdultunk, megnyugodtunk. szóval ekkor eléggé elkezdtem bánni az elmúlt heteket.
(sajnos én olyan vagyok hogy sokáig, kb 3-4 hónapos koráig legszívesebben senkit nem engedtem volna a közelünkbe, mert így kényelmesebb, meg nem is tudom. biztos hülye vagyok)
de amúgy gondolom korántsem kell ennyire bénázni mint amennyire mi bénáztunk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!