Újszülötteknél hogy van ez a 6hétig ne nagyon lássa senki dolog anya apán kívül? Ti betartottátok egyátalán hogy lehet ezz betartattni? Mi szülőkkel lakunk.
Miért nem láthatja más? Szőrös lesz vagy kihullik a foga vagy mi? :DDDDD
Nekem mindkét gyerekemet látták rajtunk kívül. Mindegyiknél 1-1 hetet volt nálunk anyám és anyósomék.
Nyilván ez nem egy kőbe vésett szabály.
Az első pár hétben nálunk is csak a szűk család jött, 6 hetesen pedig már vittük mindenhova.
... csak a gyerekorvos, védőnő, komplett szülészet, csecsemősök, neonatológus, hallás- és csípőszűrésen aki arra jár :D
hülyeség.
Pont egy hetes volt a kisebb, amikor elutaztunk vele a nagyobb miatt a nagyszülőkhöz, az első meg 2 hetes, amikor elmentünk a nyaralóba pár hétre.
Szerintem mi nem tartottuk be, ha van is ilyen 6 hetes törvény :)
Nézd. Ami izonyos, hogy az újszülött immunrendszere még nagyon éretlen, sokkal könnyebben megfertőződik mindennel, ami a felnőttet nem betegíti meg és sokkal súlyosabb is lehet a betegségek lefolyása. Ezen a szoptatást valamelyest segít, de egyáltalán nem mindig. Gyakran van, hogy a felnőttben lappang valami, de még nincsen tünete és fertőz. A baba elkaphatja. Ezért szokták a 6 hetet mondani, hogy védjék a csecsemőt a külső hatásoktól, amikor a legvédtelenebb.
Mi úgy csináltuk, hogy a szűk családot szívesen láttam, akik segíteni jöttek. A nagyobb látogatásokat meg későbbre halasztottuk. Addigra már én is jobban voltam, nem éreztem magam lepukkanva fizikailag.
Sajnos az én babám 3 hónaposan kapott egy a nagyobbtól egy olyan ronda vírust, aminek 1 hónap kórház lett a vége, majdnem intenzív. A nagyobbnak meg csak az orra folyt picit. Sajnos ez benne van a pakliban... de jobb, ha később kapja el ezeket, amkor már megerősödik.
Szóval gondoljátok át a szempontokat. Szerintem-és ez az én véleményem- nem biztos, hogy jó a babának és az anyának a folyamatos átjáróház...
Németországban szültem, itt ki vannak készítve a babakocsik és hordozókendők az osztályon, már másnap ha jól van az anyuka viheti is ki sétálni a babátba korház parkjában.
Nekem azt mondták bent, hogyha szoptatok akkor megkapja az ellenanyagot tőlem és vihetem bárhová.
Sajnos rá voltunk kényszerűve hogy cipeljük magunkkal 8 napos kora óta, de nem lett semmi baja szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!