Férjemnek van igaza, vagy nekem?
Lombikoznunk kell sajnos, több tényező miatt is.
Mindketten egyetértünk abban, hogy 3 gyereket szeretnénk, és még abban is hogy 2 fiút és 1 lányt ha lehet.
Én azt mondom, hogy próbáljuk meg egyszerre bevállalni mindhármat, így csak egyszer kell lombikozni, és csak egyszer kell kifizetni a kb. 1 millió Ft-ot (magánrendelőbe fizetősre mennénk), és csak 3 évig kell otthon maradni, nem 9-ig.
Ráadásul közel sem biztos, hogyha hármat ültetnek be, abból 3 baba is lesz, csak nagyon nagy szerencsével.
Ő viszont azt mondja, hogy szerinte túl sok lenne egyszerre 3 gyerek, amint az egyiket tisztába tettük már jöhet is újra a harmadik, ha az egyik sír,akkor rögtön az összes felébred, így semmit se tudnánk aludni. Ezért ő inkább szeretne 1,5- 2 évet hagyni mindegyik baba között.
Szerintem olcsóbb lenne egyszerre megpróbálni, és azért is jobb, mert így csak 3 évig pelenkázunk és maradunk ébren éjjel, úgy meg 10 évig.
Szerinte viszont mindenképpen kényelmesebb külön, és árban sincs különbség, mivel így hordhatják egymás babaruháját, örökölhetik a babakocsit, járókát, stb., ahelyett hogy egyszerre kellene mindenből 3-at venni.
Kinek van igaza?
Mi a jó döntés?
Nekem van hármas ikres ismerősöm. Ők viszonylag ügyesen megoldották, de nemcsak pénz, hanem segítség is volt bőven. Mindkét nagymama, 1 nagypapa, 1 bébiszitter segített nekik felváltva. Az első évben! 24 órában volt segítsége minden nap, aztán már csak napközben egészen óvodás korig. Emellett heti 3x takarítónőt fogadtak, hogy biztosan legyen ideje a kicsikre. A kicsik 8 éves koráig otthon maradt az anyuka, mert valamelyik mindig beteg volt, plusz az egyik gyermek műtétekkel korrigálható betegséggel született, de ennek kezelése évente/kétévente több hetes kiesést eredményezett. Ezt pedig egy munkáltató sem viseli jól.
A férjednek adok én is igazat.
1 gyerekkel sem kell 3 évig otthon maradni vagy éppen 3 évig pelenkázni, ráadásul nem törvényszerű, hogy évekig nem tudsz éjszaka pihenni (az én gyerkőcöm 5 hónapos korától átalussza az éjszakákat).
3 gyerek esetén viszont ikerbabakocsi, 3 kiságy, 3 autós hordozó és hozzá olyan autó, amibe be is férnek egyszerre, rengeteg ruha stb. Segítség nélkül pedig kizárt, hogy meg tudd oldani a mindennapi ellátásukat, védőnőhöz járást, betegségeket stb.
1 baba is rengeteg energiát felemészthet, nemhogy egyszerre 3.... Látszik, hogy még 1 sincs.
Nekem az a fura ebben az egészben, hogy azt írod, hogy 3 gyereket akartok, de mégse akarsz évekig éjszakázni, nem akarsz évekig otthon maradni (nem kell 3 gyerekkel sem 9 évet otthon maradni, ha mondjuk kétévenként születnek, akkor elég 6 évet).
Szerintem ha egyszer 3 gyereket akarsz, akkor fel kell tudni vállalni, hogy az bizony több éjszakázással, munkából kieséssel stb. jár, mintha csak 1 gyereked lenne.
Én tudatosan biztos nem akarnék hármasikreket- atyaég. Szerintem ezt nem gondoltad át jól! Hármasikrek esetén nagyon valószínű hogy nem tud mindhárom baba egyformán kifejlődni, tehát valószínű, hogy az egyikkel gondok lesznek, fejlesztésre kell hordani majd stb és akkor még rajta kívül ott lesz plusz két gyerek!
Köszönöm a válaszokat!
Segítség az lesz majd bőven nálunk, mivel a szüleim laknak az öcsémmel és a barátnőjével a mellettünk lévő házban, a nagymamám pedig az alattuk lévőben, kertkapcsolattal.
Nagymamám nyugdíjas, otthon van, tesóm barátnője nappalis főiskolás, így heti 4 napot otthon van, és imád babázni.
Férjem meg 7:30-tól 16:00-ig dolgozik hétfőtől csütörtökig, és 7:30-tól 13:30-ig pénteken, a munkahelye 15 percre van tőlünk, így ő is sokat lesz otthon, és ebédszünetbe meg is tudom majd látogatni.
Hármas ikreket akkor sem vállalnék direkt, ne hülyéskedjünk már.
Azért látszik, hogy nincs még gyereked, mert fogalmad sincs mivel jár akár 1 babával, nemhogy 3-al.
Meg "tökjó" hogy már most arra alapozod az egészet hogy a fél rokonság a te babádra fog vigyázni. Ezt inkább magatoknak kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!