Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnál is kizárólag az anyuka...

Másnál is kizárólag az anyuka van a gyerekkel, viszi a háztartást munka mellett?

Figyelt kérdés
Remélem nem,de nálunk ez a helyzet. Kíváncsi vagyok,nálatok hány százalékban foglalkozik apuka a gyerekkel és segít be a házimunkába,akkor is ha dolgozik az anya,akkor is ha nem.
2016. márc. 20. 13:43
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

"Lehet írok neki egy listát és kiteszem, mert már unom a saját sárkányhangom :) "

Ez egy nagyon jó ötlet szerintem!

2016. márc. 21. 18:11
 42/45 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy jártam, ahogy Te kedves kérdező. Az én férjem míg ketten voltunk, tudott takarítani, minimálisan főzni, ha akarta el tudta látni magát. De az elő gyerek után én otthon maradtam és így a "munkaidő" szabadidővé vált a szemében. Mivel meg tudtam csinálni mindent, mert időm is volt rá a gyerek mellett, ezért átállt hamar az új rendszerre és én sem piszkáltam, hisz nehéz a munkája, egy kis pihenés neki is jár. Amikor iithon volt megkérhette, ha úgy látta, hogy indokolt, megcsinálta a minimum és nem túl férfias dolgokat is. De jött a 2. gyerkőc problémamentes terhesség után, a helyzet maradt és csak nekem nőtt a 2 gyerek miatt a dolgom. Ott adódott a probléma, mikor visszamentem dolgozni és megbeszéltük, hogy mostmár felezzük a dolgokat, mert én sem érek rá. Elméletileg jól hangzott, de gyakorlatilag csak mikor már hisztis vagy sírós lettem és látta, hogy nem bírom, akkor készségesen megcsinálta, sőt utána még pár napig és visszaesett... Szóval ha állandóan szóváteszem és mondom, akkor segít, de amúgy nem igazán. Ez nem változik meg szerintem, csak javítani lehet rajta. Az én szüleim is emiatt váltak el már egész nagy koromban. Én azt mondom, hogy felfogás kérdése, mert ennél van rosszabb is, persze törekedni kell a jóra. Tudom, hogy nem rossz szándékú, csak FÉRFI!
2016. márc. 21. 18:31
 43/45 A kérdező kommentje:
Jaj,ezt de nagyon átérzem..! Reméltem,hogy a végén happyend lesz,de akkor Nálatok sem állt még vissza a rend :S
2016. márc. 21. 19:56
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként statisztikailag kimutatható mértékben jellegzetes az, amit itt nagyon sokan írnak is: gyerekek előtt úgy-ahogy osztoztak a felek a házimunkában, majd gyes/gyed alatt a nő többet vállalt az otthoni tennivalókból, hiszen otthon volt, aztán a munkába való visszatérés után ezek a feladatok megmaradtak csak az ő feladatainak és a férfi nem vett vissza ezekből semmit.

Egyszerűen hozzászoknak ahhoz, hogy nekik ez nem dolguk. Ezért nem is pártolom azt a hozzáállást, hogy "ő dolgozik, neki pihenni kell, én meg úgyis itthon vagyok, megcsinálok mindent". Nem, ez akkor sincs jól, ha az anya otthon van. Az apának van egy adott munkaideje, szabadidővel, szabadnapokkal, amikor nem dolgozik, míg az anyának sok családban az egész napja "munkaidő", és a hét összes napja "munkanap". Amikor az apuka otthon van, igenis ő is vegyen részt a házimunkában, nem mentség, hogy ő dolgozik.

2016. márc. 22. 08:36
 45/45 A kérdező kommentje:
Ez szép összefoglaló volt,ezt még így át sem gondoltam! Perpill csak a tehetetlen düh és az apátia között ingázom.
2016. márc. 22. 19:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!