Másnál is kizárólag az anyuka van a gyerekkel, viszi a háztartást munka mellett?
"Lehet írok neki egy listát és kiteszem, mert már unom a saját sárkányhangom :) "
Ez egy nagyon jó ötlet szerintem!
Egyébként statisztikailag kimutatható mértékben jellegzetes az, amit itt nagyon sokan írnak is: gyerekek előtt úgy-ahogy osztoztak a felek a házimunkában, majd gyes/gyed alatt a nő többet vállalt az otthoni tennivalókból, hiszen otthon volt, aztán a munkába való visszatérés után ezek a feladatok megmaradtak csak az ő feladatainak és a férfi nem vett vissza ezekből semmit.
Egyszerűen hozzászoknak ahhoz, hogy nekik ez nem dolguk. Ezért nem is pártolom azt a hozzáállást, hogy "ő dolgozik, neki pihenni kell, én meg úgyis itthon vagyok, megcsinálok mindent". Nem, ez akkor sincs jól, ha az anya otthon van. Az apának van egy adott munkaideje, szabadidővel, szabadnapokkal, amikor nem dolgozik, míg az anyának sok családban az egész napja "munkaidő", és a hét összes napja "munkanap". Amikor az apuka otthon van, igenis ő is vegyen részt a házimunkában, nem mentség, hogy ő dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!