Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnál is kizárólag az anyuka...

Másnál is kizárólag az anyuka van a gyerekkel, viszi a háztartást munka mellett?

Figyelt kérdés
Remélem nem,de nálunk ez a helyzet. Kíváncsi vagyok,nálatok hány százalékban foglalkozik apuka a gyerekkel és segít be a házimunkába,akkor is ha dolgozik az anya,akkor is ha nem.
2016. márc. 20. 13:43
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nálunk a párom is részt vesz s házimunkában,és rengeteget játszik a fiunkkal,még baba volt is közösen gondoztuk. Felváltva főzünk stb. Szerencsére nem is ùgy nevelték és Ő maga sem olyan,hogy a nő a cseléd. Mindketten egyetértünk abban abban az esetben a nő feladata a háztartás ha nem kell dolgoznia mert a férj rengeteget keres,de a gyereknevelés akkor is közös.
2016. márc. 20. 15:38
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

Aki ezt hagyja, az magára vessen. Tessék beszélni a férjetekkel, mert ez így nem normális!!

Én 30 órát dolgozom egy héten ő 40-et, de úgy hogy péntek délben el tud mindig jönni. Amikor mindketten dolgozunk egyenlően osztunk meg mindent, amikor itthon vagyok azon az egy napon persze én csinálok mindent meg erre a napra időzítem a portörlést, mosást, ilyesmit. De pl. egyébként mindig is együtt vagy felváltva főztünk, takarítottunk, ez így normális.

2016. márc. 20. 16:18
 13/45 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk a férjem főz, mert tud és szeret is. Viszont minden más rám marad, ha csak meg nem kérem, hogy segítsen, de ez ritka. Ő egyedül a konyhára érzékeny. Tehát főz, mosogat, pakolászik. De a ház többi része nem érdekli. Miatta lehetne fél centi por a lakásban, nem venné észre, ahogy a padlóról sem tudja megmondani, hogy ma reggel, vagy 1 hete mostam fel. Ezeket én csinálom. A gyerekkel inkább akkor szeret foglalkozni, ha vidám, kipihent a baba. Ha nyűgös, akkor menekülőre fogja és kamu elfoglaltságokat talál ki magának a ház körül, amivel igazolja, hogy épp nem ér rá. Engem inkább ez zavar, ezen igyekszem változtatni.
2016. márc. 20. 16:30
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

Elotte is segitett mindenben, gyerkőc utan is segitett mindenben, most a másodikat varjuk sajnos kórházban is voltam, vitte a háztartást meg a nagyobb picit teljesen.

En is dolgozom, meg most is es a tervek szerint csak pár hónapot hagyok ki a szülés utan, ha nem segítene nem menne...

2016. márc. 20. 17:59
 15/45 anonim ***** válasza:
26%
Ezt a kérdést naponta felteszi valaki... Ha nem tetszik, hogy így viselkedik a férje, miért él vele??? Ja, hogy anyagilag függ tőle? Most akkor ki is a hibás? Az, aki valakivel eltartatja magát vagy, aki ezt kihasználja? Mindkettő szerintem. Lehet lepontozni, akkor is így gondolom.
2016. márc. 20. 18:17
 16/45 A kérdező kommentje:

Körülöttem is sok ilyet látok,ezért tettem fel a kérdést,hogy tágabb környezetben informálódjak,hogy csak én gondolom ezt gáznak vagy ez a létforma általános. De szerencsére kiderült számomra a példátokból,hogy lehet ezt sokkal jobban is csinálni..

A gond az,hogy ha apuka nem fix munkaidőben dolgozik,hanem összevissza,akár éjjel is,és sokat,akkor nem tud kialakulni egy rendszer,hacsak nem ő csinál magának.

2016. márc. 20. 19:58
 17/45 A kérdező kommentje:
Ha eltartana,fel sem tettem volna a kérdést.
2016. márc. 20. 20:00
 18/45 anonim ***** válasza:

"A gond az,hogy ha apuka nem fix munkaidőben dolgozik,hanem összevissza,akár éjjel is,és sokat,akkor nem tud kialakulni egy rendszer,hacsak nem ő csinál magának."

Nálunk a férjem két műszakozik, én meg teljesen rugalmasan dolgozom 7-10 ig mehetek és max. 10 órát lehetek bent, de 6 után is eljöhetek.

Mégis mindig az van, hogy aki épp ráér, az csinálja meg a dolgokat. Szóval azt kellene megbeszélned a férjeddel, hogy amikor épp ideje van (mindegy hogy munka előtt vagy után) mindig végezze el a házimunka ráeső részét (felét mondjuk), a többit pedig te automatikusan.

2016. márc. 20. 20:14
 19/45 A kérdező kommentje:
Számtalanszor beszéltünk,de ha ő itthon van,pihenni akar.
2016. márc. 20. 20:27
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát mondd meg neki, hogy te is pihenni akarsz, és ha nem változtat pihenhet egyedül mert lelépsz. Nem kell komolyan gondolni, de érdemes lenne megtudni mit szól ehhez. Egyformán dolgoztok, a pihenésre is egyformán van jogotok.

És ha a beszéd nem válik be, akkor csináld azt, hogy nem főzöl rá (csak annyit, amit ketten esztek a gyerekkel, és ne legyen maradék), nem mosod ki a ruháit, nem veszel olyan ételt, amit szeret. Kíváncsi vagyok mennyi idő után kezd el besegíteni!

2016. márc. 20. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!