Másnál is kizárólag az anyuka van a gyerekkel, viszi a háztartást munka mellett?
Aki ezt hagyja, az magára vessen. Tessék beszélni a férjetekkel, mert ez így nem normális!!
Én 30 órát dolgozom egy héten ő 40-et, de úgy hogy péntek délben el tud mindig jönni. Amikor mindketten dolgozunk egyenlően osztunk meg mindent, amikor itthon vagyok azon az egy napon persze én csinálok mindent meg erre a napra időzítem a portörlést, mosást, ilyesmit. De pl. egyébként mindig is együtt vagy felváltva főztünk, takarítottunk, ez így normális.
Elotte is segitett mindenben, gyerkőc utan is segitett mindenben, most a másodikat varjuk sajnos kórházban is voltam, vitte a háztartást meg a nagyobb picit teljesen.
En is dolgozom, meg most is es a tervek szerint csak pár hónapot hagyok ki a szülés utan, ha nem segítene nem menne...
Körülöttem is sok ilyet látok,ezért tettem fel a kérdést,hogy tágabb környezetben informálódjak,hogy csak én gondolom ezt gáznak vagy ez a létforma általános. De szerencsére kiderült számomra a példátokból,hogy lehet ezt sokkal jobban is csinálni..
A gond az,hogy ha apuka nem fix munkaidőben dolgozik,hanem összevissza,akár éjjel is,és sokat,akkor nem tud kialakulni egy rendszer,hacsak nem ő csinál magának.
"A gond az,hogy ha apuka nem fix munkaidőben dolgozik,hanem összevissza,akár éjjel is,és sokat,akkor nem tud kialakulni egy rendszer,hacsak nem ő csinál magának."
Nálunk a férjem két műszakozik, én meg teljesen rugalmasan dolgozom 7-10 ig mehetek és max. 10 órát lehetek bent, de 6 után is eljöhetek.
Mégis mindig az van, hogy aki épp ráér, az csinálja meg a dolgokat. Szóval azt kellene megbeszélned a férjeddel, hogy amikor épp ideje van (mindegy hogy munka előtt vagy után) mindig végezze el a házimunka ráeső részét (felét mondjuk), a többit pedig te automatikusan.
Hát mondd meg neki, hogy te is pihenni akarsz, és ha nem változtat pihenhet egyedül mert lelépsz. Nem kell komolyan gondolni, de érdemes lenne megtudni mit szól ehhez. Egyformán dolgoztok, a pihenésre is egyformán van jogotok.
És ha a beszéd nem válik be, akkor csináld azt, hogy nem főzöl rá (csak annyit, amit ketten esztek a gyerekkel, és ne legyen maradék), nem mosod ki a ruháit, nem veszel olyan ételt, amit szeret. Kíváncsi vagyok mennyi idő után kezd el besegíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!