Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnál is kizárólag az anyuka...

Másnál is kizárólag az anyuka van a gyerekkel, viszi a háztartást munka mellett?

Figyelt kérdés
Remélem nem,de nálunk ez a helyzet. Kíváncsi vagyok,nálatok hány százalékban foglalkozik apuka a gyerekkel és segít be a házimunkába,akkor is ha dolgozik az anya,akkor is ha nem.
2016. márc. 20. 13:43
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Lehet írok neki egy listát és kiteszem, mert már unom a saját sárkányhangom :)

De tényleg ki kell találjak valami frappánsabbat mint az állandó bcogatás. Mondjuk sztrájkolok vagy ilyesmi.

2016. márc. 21. 09:47
 32/45 A kérdező kommentje:
Egyébként aki azt írja,hogy magamnak csináltam, van az a mondás hogy lakva ismerszik meg az ember, na ennek kéne egy folytatása,hogy gyerek után milyen.
2016. márc. 21. 09:57
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretnélek bántani, de azt írod, ő mindig ilyen volt, mert így nevelték. Te így ismerted meg, így mentél hozzá. Akkor most miért szeretnéd gyökeresen megváltoztatni? Mert másoknál máshogy van? "

Nem azért mert másoknál hogy van, hanem szerintem most sokallt be a kérdező. Amíg nem volt gyerek, gondolom nem volt olyan megterhelő az otthoni teendők, aztán meg amúgy is otthon volt a gyerekkel, de így, hogy már dolgozik is, meg gyerek is van, és rá hárul minden, így már jobban kiéleződik a probléma.

De valóban kései az ébredés, még a gyerek előtt kellett volna átbeszélni, és hozzá szoktatni, hogy otthon nem csak vakargatjuk a micsodánkat. De jobb később, mint soha. Nem is gyökeresen kell megváltoztatni, de azért kicsit szedje össze magát.

2016. márc. 21. 09:58
 34/45 anonim ***** válasza:

"Mint írtam,míg ketten voltunk,nem látszott ennyire,mert nem volt ennyi a tennivaló,és ő is csinálta."

Ez kicsit ellent mond annak amit korábban írtál, mert azt írtad így nőtt fel, ezt látta. Most akkor hogy van, régen azért tevékenyebb volt, és a gyerek után lustult el?

2016. márc. 21. 10:27
 35/45 anonim ***** válasza:

össze-vissza írod.

most előtte is ilyen volt, vagy mégse? vagy csak véded?

2016. márc. 21. 10:35
 36/45 anonim ***** válasza:

Náluk is akkor jött ki a baj, amikor visszamentem dolgozni. A széthagyott ruha mehet a kukába. A második farmer után el tudta vinni a szennyesbe.

Még mindig főleg enyém a háztartás, de a gyerekekkel és a főzéssel kiegyenlít. Nekünk így jó :-)

A másik, hogy beszélgethetnél vele a szüleivel való kapcsolatáról. A férjemnek kb semmilyen érzelmi kapcsolata nincs az apjával. Ez biztos közrejátszik abban, hogy ő első perctől foglalkozik a gyerekeivel, mert nem akar olyan "apa" lenni, mint az övé. Esetleg ezen a vonalon el lehet indulni.

2016. márc. 21. 10:47
 37/45 A kérdező kommentje:
Ó,már értem miért tűnik összevisszának. A szüleitől ezt látta,anyukája mindent megcsinált. Viszont elméletben ő is úgy gondolja hogy ez így nem jó-így nem megváltoztatni akarom,hanem hogy gyakorlatban alkalmazza az elméletet. Nem most kezdtem az erről való beszélgetést,mindig is téma volt,és haladtunk is,csak vele nem a nulláról kellett kezdeni hanem minusz 10 ről..a szobájához egy markológép kellett volna. Ahogy az előttem szóló írta,amíg ketten voltunk,alig voltunk otthon,csak hétvégén főztem,ehhez képest most gyerek 24 órában,főzés mosás stb majdnem minden nap,nem kell részletezzem. Ő viszont ott maradt azon a szinten mintha csak ketten lennénk,és ahhoz hogy meg tudjam csinálni ezeket,a munkámban sem tudok úgy teljesíteni,és itthon sem csúszik hasra a légy vagy hogy mondják :)
2016. márc. 21. 14:08
 38/45 A kérdező kommentje:
Egyébként az anyukájával beszélgettem is erről régebben,és elismerte hogy ebben ő is hibás. Jó volna ha nem a feleségek dolga lenne egy meglett férfit nevelgetni..
2016. márc. 21. 14:14
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azt én is észrevettem,hogy itt mindenki fél-1millákat keres,hitelmentes háza van és van két autója,minden tökéletes...de sosem hazudnék,szerintem azért nem hihetetlen,hogy az nőnek olyan a párja aki segít,és foglalkozik a gyerekkel..kérdező szerintem is kéne valamit változtatni,hogy észre vegye magát..
2016. márc. 21. 15:45
 40/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,erre voltam kíváncsi,hogy nem irreálisak az elvárásaim. Én nem tudtam huszonévesen úgy választani,hogy előre lássam minden szempontból,mi lesz 10 év múlva. De ahogy én is időközben beletanultam dolgokba,ami az együttéléshez,családfenntartáshoz kell,a másik féltől is elvárhatom ezt.
2016. márc. 21. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!