Munkahelyemről tegnap azonnali hatállyal elküldek, amikor bejelentettem, hogy kismama vagyok, mit tehetek?
Sajnos valóban kirúghattak. Milyen indokkal voltál táppénzen?
A táppénz járhat, kérj ingyenes jogi tanácsadást!
Munkanélkülire is elmehetsz, főleg, hogy több mint 2 év munkaviszonyod van. Nem is értem miért küldtek el a munkaügyiből. Hiszen járna álláskeresési támogatás is. Sőt, ha okos vagy, akkor ki is tudod játszani, hogy attól függően mennyi álláskeresési nap jár, szülés előtt 1-3 hónappal mész el álláskeresési támogatásra és akkor járhat csed és gyed is. Csak addig ki kell húzni jövedelem nélkül. Arra figyelj még, ha nem kapsz álláskeresésit, akkor a munkaviszony megszűnése után 45 nappal már nem él a TB-d, azt majd magadnak kell fizetni.
Az én esetem 6 éve:
10 év folyamatos munkaviszony. Évekig próbálkoztunk, nem estem teherbe, gondoltuk a stressz is közrejátszik. Munkaheylet váltottam, jó volt, szerettem. Az első hónapban terhes lettem :) Mivel véreztem azonnal táppénzre vettek, de ugye próbaidőn voltam. Végülis úgy volt, hogy próbaidőt nem hosszabították meg, 3 hónap utén kaptam a levelet, hogy vége. De előtte én 1 hónapig táppénzes voltam. Nem rúgtak ki addig. De mivel a próbaidő lejárta a táppénzre esett, így a következő 3 hónapban passzív táppénzen lehettem. Erre még 2,5 hónap volt amíg álláskeresésin vagy min voltam. Pici pénz járt, de a lényeg, hogy biztosított voltam. Ahogy ez lejárt (és nagy szerencsém volt) éppen igénybe vehettem a TGYÁST, mert megvolt a folyamatos munkaviszony és az idő, amit néznek. Nem volt biztosítás nélküli napom.
Nem tudom most hogy van, de kiindulásnak ez jó nem? Aki megimseri a mostani szabályokat, ezt korrigálhatja. Mondom, ez 6 éve volt.
24!
Könyörgöm mindenki leirta már, hogy evek ota nincs passzív tappenz és max 3 hónap a munkanélküli segély. A te 10 évvel ezelőtti történeted semmilyen szinten nem volt hasznos, mégis miért kellett volna bárkinek is felpontoznia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!