Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Munkahelyemről tegnap azonnali...

Munkahelyemről tegnap azonnali hatállyal elküldek, amikor bejelentettem, hogy kismama vagyok, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Veszélyes festő üzembe dolgoztam, 2 hónapja voltam a cégnél, próbaidő alatt, voltam most 6 nap táppénzen, amig elintéztem a védőnőt, orvost... Tegnap mentem fel az irodára és közölték, hogy a papirjaim már kivannak postázva! A táppénzt azt mondták nem fogják kifizetni! Ma voltam a munkaügyi központba, ott álláskeresőnek nem vettek fel, mert ugyse tudnék kismamaként dolgozni, de hivjak fel egy jogászt a táppénz miatt. Valami ötlet? köszönöm 10hkm

2016. márc. 8. 11:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
76%
Utolsók. Nem hiszem, hogy a kérdezőnek ebben a helyzetben van pénze ügyvédre, meg nem is tartom valószínűnek, hogy lenne esélye a bíróságon...
2016. márc. 8. 12:56
 22/30 anonim ***** válasza:
82%
Felesleges.Jogszerűen jártak el a munkahelyén.
2016. márc. 8. 13:11
 23/30 anonim ***** válasza:
69%

Sajnos valóban kirúghattak. Milyen indokkal voltál táppénzen?

A táppénz járhat, kérj ingyenes jogi tanácsadást!

Munkanélkülire is elmehetsz, főleg, hogy több mint 2 év munkaviszonyod van. Nem is értem miért küldtek el a munkaügyiből. Hiszen járna álláskeresési támogatás is. Sőt, ha okos vagy, akkor ki is tudod játszani, hogy attól függően mennyi álláskeresési nap jár, szülés előtt 1-3 hónappal mész el álláskeresési támogatásra és akkor járhat csed és gyed is. Csak addig ki kell húzni jövedelem nélkül. Arra figyelj még, ha nem kapsz álláskeresésit, akkor a munkaviszony megszűnése után 45 nappal már nem él a TB-d, azt majd magadnak kell fizetni.

2016. márc. 8. 13:17
 24/30 anonim ***** válasza:
5%

Az én esetem 6 éve:

10 év folyamatos munkaviszony. Évekig próbálkoztunk, nem estem teherbe, gondoltuk a stressz is közrejátszik. Munkaheylet váltottam, jó volt, szerettem. Az első hónapban terhes lettem :) Mivel véreztem azonnal táppénzre vettek, de ugye próbaidőn voltam. Végülis úgy volt, hogy próbaidőt nem hosszabították meg, 3 hónap utén kaptam a levelet, hogy vége. De előtte én 1 hónapig táppénzes voltam. Nem rúgtak ki addig. De mivel a próbaidő lejárta a táppénzre esett, így a következő 3 hónapban passzív táppénzen lehettem. Erre még 2,5 hónap volt amíg álláskeresésin vagy min voltam. Pici pénz járt, de a lényeg, hogy biztosított voltam. Ahogy ez lejárt (és nagy szerencsém volt) éppen igénybe vehettem a TGYÁST, mert megvolt a folyamatos munkaviszony és az idő, amit néznek. Nem volt biztosítás nélküli napom.

Nem tudom most hogy van, de kiindulásnak ez jó nem? Aki megimseri a mostani szabályokat, ezt korrigálhatja. Mondom, ez 6 éve volt.

2016. márc. 8. 13:32
 25/30 anonim ***** válasza:
89%
6 éve volt passzív táppénz, ma már nincs. 6 éve 9 hónapot is lehettél munkanélküli segélyen, ma már csak max. 90 napot, az is akkor jár, ha van 3 év folyamatos munkaviszony. 2 év munkaviszonyra pl. 2 hónap álláskeresési jár. Ennyit változott. Mint írtam, a Kérdező is kihasználhatja az álláskeresési napjait, mivel azt írja több mint 2 év munkaviszonya van, csak addig kell kihúznia, míg el tud menni munkanélkülire, hogy szülésre essen az álláskeresési napjai, így biztosítva lesz és járhat csed és gyed, csak az alapja a minimálbér lesz. De, az is több, mint a gyes.
2016. márc. 8. 13:38
 26/30 anonim ***** válasza:
38%
bukta :D
2016. márc. 8. 14:01
 27/30 anonim ***** válasza:
18%
Mi ez az idióta lepontozás. Én megírtam velem hogy volt., Kértem, hogy aki a mai jogszabályokban jártas az javítson ki. Á, komolyan remélem ez a legnagyobb örömöd az életben, hogy pontozgatsz. Az ember veszi a fáradságot, hogy válaszoljon (időt vesz el az életéből) erre mindig le van húzva.
2016. márc. 8. 14:20
 28/30 anonim ***** válasza:
64%

24!

Könyörgöm mindenki leirta már, hogy evek ota nincs passzív tappenz és max 3 hónap a munkanélküli segély. A te 10 évvel ezelőtti történeted semmilyen szinten nem volt hasznos, mégis miért kellett volna bárkinek is felpontoznia?

2016. márc. 8. 14:23
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk mert nem olvasgatom más válaszait, hanem a kérdésre válaszolok. De pontozz és legyél boldog!
2016. márc. 8. 14:26
 30/30 anonim ***** válasza:
64%
Ha csak a kérdést olvasod is tisztában kellene lenned vele, hogy ami 10 éve volt, az 99% hogy ma már nem érvényes, de mindegy.
2016. márc. 8. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!