Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Munkahelyemről tegnap azonnali...

Munkahelyemről tegnap azonnali hatállyal elküldek, amikor bejelentettem, hogy kismama vagyok, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Veszélyes festő üzembe dolgoztam, 2 hónapja voltam a cégnél, próbaidő alatt, voltam most 6 nap táppénzen, amig elintéztem a védőnőt, orvost... Tegnap mentem fel az irodára és közölték, hogy a papirjaim már kivannak postázva! A táppénzt azt mondták nem fogják kifizetni! Ma voltam a munkaügyi központba, ott álláskeresőnek nem vettek fel, mert ugyse tudnék kismamaként dolgozni, de hivjak fel egy jogászt a táppénz miatt. Valami ötlet? köszönöm 10hkm

2016. márc. 8. 11:16
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
átszerettem volna rakatni magam egy másik csarnokba, ahol nem a festék-higitó szagot szivom egész nap, ezért szoltam, amugy veszélyeztetett terhességem van és a szülésig megkaptam a táppénzt, ezt az oep végig fizetni annak ellenére, hogy nincs munkám?
2016. márc. 8. 11:39
 12/30 anonim ***** válasza:
88%

10!

Erre nem is jár betegszabadság. Ahogy a terhességre se. A terhesség saját joguntappenz van már evek ota, betegszabadság nélkül. Neked pedig gyermekapolasi tappen lett volna lehetőséged igénybe venni, ha a gyereked 12 év alatti és volt még az éves keretből - merthogy ez nem végtelen, éves szinten meghatározott számú gyerek korától is függő napokról van szó

2016. márc. 8. 11:40
 13/30 anonim ***** válasza:
78%
Miután nincs munkaviszonyod, nem fogsz kapni tappenzt. A szülésig semmit nem kapsz
2016. márc. 8. 11:41
 14/30 anonim ***** válasza:
67%
Oh, értem, így jogos, hogy szóltál nekik, sajnos próbaidő alatt bármit megtehetnek.. nem tudok semmit jót mondani.
2016. márc. 8. 11:41
 15/30 anonim ***** válasza:
88%

Nem tehetsz semmit. Próbaidőn voltál, minden további nélkül elküldhettek. Táppénzt pedig mire kapnál, ha egyszer nincs munkaviszonyod?!

Ez egy elég szerencsétlen helyzet, hiszen veszélyeztetett terhes vagy, tehát nem is dolgozhatsz.

2016. márc. 8. 11:45
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogják fizetni, évekkel ezelőtt megszűnt a passzív táppénz intézménye. Tp már csak akkor jár, ha van mellette élő munkaviszonyod. Neked nincs.

A 6 napot kifizettetheted az OEP-pel.

Van, aki nyert már pert munkaadó ellen annak ellenére, hogy próbaidő alatt küldték el a terhessége miatt, de nálad nem látok erre esélyt, mivel mint írod, NEM a terhesség bejelentésére döntöttek, hanem már akkor, amikor otthon voltál táppénzen, hisz kipostázták a papírokat.

2016. márc. 8. 11:46
 17/30 anonim ***** válasza:
89%

Mi nem hasznos a válaszomon?

1, A terhesség nincs betegszabadság, csak tappenz.

2, Gyermekapolasra szinten nincs betegszabadság.

3, Gyermekapolasra a gyermekapolasi tappenzt van, amines szinten meghatározott számú napból áll és a gyerek korához igazodik.

Attól, hogy ez valakinek nem tetszik, még így van.

2016. márc. 8. 12:00
 18/30 anonim ***** válasza:
15%
Probaido alatt elkuldhetnek azonnali hatallyal, ez igaz. viszont azutan tettek, h bejelntetted, h kismama vagy, es erre hivatkozassal mar nem rughatnak ki. En a helyedben felhivnek egy ugyvedet.
2016. márc. 8. 12:02
 19/30 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó.A védettség csak határozatlan munkaszerződés esetén él.Határozott időre szóló szerződés esetén,a szerződés lejárta után,és próbaidő alatt,minden további nélkül felmondhatnak neki.
2016. márc. 8. 12:07
 20/30 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó. Amennyiben nem mondta el a táppénzes távollét okát, és azalatt az idő alatt postázták ki a papírjait, úgy ez nem igaz.

A szövegből az jön, hogy a kérdező intézte a dolgait a dokinál, védőnőnél. A távollét okáról nem tudott a munkáltató, és úgy volt vele, hogy ha már ilyen hamar ez van, akkor nem is akar ebbe több energiát fektetni, felmondanak neki. Ezután a kérdező bement, hogy új helyet kérjen, mert terhes, aztán addigra a papírok már ki volt postázva.

Ebben az esetben nem követtek el hibát.

2016. márc. 8. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!