Ti mit szólnátok, ha a férjetek/párotok mégsem szeretne több gyereket?
Több gyereket terveztünk, a férjem nagyon lelkes volt, hogy majd ennyi meg annyi gyereket szeretne. Aztán jött a feketeleves, az első gyerkőcünk elég nehéz eset lett. Az első 1-1.5 évben úgy voltam/voltunk, hogy na jó, soha többet, aztán 2 év után elkezdte mondogatni, hogy jöhetne a kistesó. Már úton van, viszont szóba kerültek a gyerekek és azt mondta, többet már nem szeretne. Elkeseredtem egy kicsit (persze, még a kistesó sem született meg, nem tudhatjuk mit hoz a jövő), hiszen ő lelkesített mindig, hogy majd mennyi gyerekünk lesz. 3-at mindenképp szerettem volna én is, "késleltetve", mikor már a nagyobbak 7-10 évesek.
Szerintetek mennyire fair ez a részéről? Persze, sok minden változhat még, de nagyon lehangolt. Nem erről volt szó éveken át... Ígyis az oroszlánrészét én vállalom, ő ugyanúgy eljár edzeni/barátozni, mint előtte, számára nem sok lemondással jár ilyen téren...
Erről van szó! :)
Ne kattogj ezen! :) boldog babavárást! :)
A fenti válaszokból is kitűnik, hogy a tervek mindenkinél változhatnak, a lényeg az őszinteség.
Mi is három gyereket terveztünk, amikor összeházasodtunk. Az első gyerekünk eleinte teljesen egészségesnek tűnt, ezért hamar bevállaltuk a másodikat. Mire ő megszületett, a nagyobbiknál furcsa, autizmusgyanús tünetek jelentkeztek. A kicsi pár hónapos korára nagyon beteg lett. Az ő születésétől kezdve minden erőmmel azon voltam és vagyok, hogy a gyerekeim meggyógyuljanak, volt nagyon kemény 3 évem. Ezalatt megmondtam a férjemnek is, hogy nem tudok vállalni 3. gyereket, mert félek, hogy ő még betegebb lenne, és különben is nagyon sok gond van a két gyerekünkkel. Ő kicsit bánatosan elfogadta a döntésemet.
Aztán változtak a dolgok. Mostanában a gyerekeink megfelelően fejlődnek és a kicsi nagyjából meggyógyult, és kezdtem úgy érezni, hogy végre eljött az az idő, hogy legyen még egy kistesó. Megemlítettem a férjemnek, de ő azt mondta, neki már ez a kettő is sok néha, nem szeretne harmadikat, és különben is én nem olyan régen még nem akartam harmadikat. Hát most itt tartunk, egy kicsit szomorú vagyok, de nagyon szeretem a férjemet, ezért túl fogom tenni rajta magamat.
A gyermekvállalás ideje nálunk már végére jár, nincs már 5-10 év gondolkodási időnk. Ennyiből ti mindenképpen jobb helyzetben vagytok, mert még van időtök, csak ki kell várni a megfelelő pillanatot. Lehet, hogy majd éppen a férjed fogja felhozni pár év múlva, hogy mégiscsak szeretne egy harmadik gyerkőcöt. Addig is ne gyötrődj ezen, élvezd a terhességet és koncentrálj a két kis lurkóra meg a férjedre! Hagyd, hogy menjenek a dolgok, ahogy menni akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!