Ti mit szólnátok, ha a férjetek/párotok mégsem szeretne több gyereket?
Több gyereket terveztünk, a férjem nagyon lelkes volt, hogy majd ennyi meg annyi gyereket szeretne. Aztán jött a feketeleves, az első gyerkőcünk elég nehéz eset lett. Az első 1-1.5 évben úgy voltam/voltunk, hogy na jó, soha többet, aztán 2 év után elkezdte mondogatni, hogy jöhetne a kistesó. Már úton van, viszont szóba kerültek a gyerekek és azt mondta, többet már nem szeretne. Elkeseredtem egy kicsit (persze, még a kistesó sem született meg, nem tudhatjuk mit hoz a jövő), hiszen ő lelkesített mindig, hogy majd mennyi gyerekünk lesz. 3-at mindenképp szerettem volna én is, "késleltetve", mikor már a nagyobbak 7-10 évesek.
Szerintetek mennyire fair ez a részéről? Persze, sok minden változhat még, de nagyon lehangolt. Nem erről volt szó éveken át... Ígyis az oroszlánrészét én vállalom, ő ugyanúgy eljár edzeni/barátozni, mint előtte, számára nem sok lemondással jár ilyen téren...
A férjemnek már volt majdnem felnőtt gyereke, amikor összekerültünk. Pár év után felmerült a gyerektéma. Első körben elzárkózott előle, mondván a sajátjával végre letudta a pelenkázós, nyüglődős részt, már önjáró, miért kezdené előről.
Mondtam, hogy ezt megértem, viszont nekem egyelőre nulla darab gyerekem van, legalább egyet szeretnék. Ebben középutas kompromisszum nincs, hogy félig lesz csak gyerek, úgyhogy gondolja át. Nincs harag, se semmi, de ha ebben a kérdésben teljesen eltérőek a szándékaink, akkor adjuk meg az esélyt magunknak, hogy hasonlóan gondolkodó párt találjunk.
Néhány hónapig nem jött fel a téma, aztán mondta, hogy átgondolta és oké az egy. Azóta két éves elmúlt és nem bánta meg.
Jah, senki sem esett nekem...
olyanon pörögsz ami még nincs, mindent azonnal akarsz, örülj a kettőnek, elégedetlen vagy és a stb., hasonló stílusban érkezett válaszok.
Bírom, amikor erre ennyi a válasz, hogy senki sem esett neked :)
Persze, lehet ez valakinek a véleménye, csak az a baj, hogy nem ez volt a kérdés. A kérdés az lett volna, hogy ki mit tenne ilyen esetben, nem nekem esni olyanokkal, hogy ezen pörgök és elégedetlenkedek. Arra lettem volna kíváncsi, hogy ilyen kardinális kérdésekben hogy lehet dönteni, ha a korábbi tervtől valamelyik fél eltér, mi az ami még belefér a másiknak, meddig enged az egyik.
De látom, rossz helyre jöttem a kérdésemmel, 1-2 értelmes, életszerű választól eltekintve.
Én inkább azon akadtam fent, hogy "nehéz eset lett".
És ez mégis mit jelent?
Nem mindegy, hogy nyugtalan volt, rossz evő, vagy konkrétan beteg.
Nekem 2 nagyon nehéz eset gyerekem van. Évekig hallgattam,hogy rossz anya vagyok, és persze eszünkben sem volt több gyerek. Most kaptam a diagnózist, hogy a kisebbik autista, de még a nagyobbat is vizsgálják. A férjem el van keseredve, és azt mondja, hogy akar még gyereket, mert legyen legalább egy, amelyik sikeres lesz az életben. Hát, én meg inkább nem, köszi.
Van elég bajunk így is, és ha a harmadik még rosszabb lesz?
szerintem nagyon nem mindegy, hogy most várod a 2.-at és a meg nem született 3.-on keseregsz, vagy azt hazudod, hogy már van 2 gyereked, mert akkor egy aktuális problémát hozol fel.
nálunk amúgy pont fordítva van a helyzet, 2. várom, ismét veszélyeztetett terhes vagyok. mondtam férjemnek, hogy én ezt a babát akarom, bármit megteszek, hogy ki tudjam hordani, de felejtse el, hogy én még egyszer ezt végigcsináljam. mondta, hogy rendben, majd visszatérünk rá, esetleg elgondolkozhatunk az örökbefogadáson.
és ennyi, majd tényleg visszatérünk rá 5 év múlva, nem hiszem, hogy félidősen a másodikkal ennél többet érdemel most a 3. gyerek kérdése :)
Kérdező, szerintem kár ezen előre agyalnod. Még meg sem érkezett a második. Lehet, hogy te sem akarsz majd több gyereket. Az is lehet, hogy a párod 3-4 év múlva, ha már nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor szeretne majd.
Szerintem teljesen felesleges ezen görcsölnöd. Most gondol valamit, ahogy te is, aztán pár év múlva máshogy is lehet.
23.! Kitartást kívánok. Nem vagy rossz anya bizonyára.
:)
Nálunk ez a helyzet. Annyi a különbség, hogy a második gyermekünk is két éves már. A nagy 4, a kicsi 2. A második babánk még sokszor most is éjszakázik, nagyon temperamentumos kicsi, elég sokat sírt az 1. évben, imádjuk, de nem volt e legegyszerűbb eset. Mindkettő terhességem komplikált volt.
No a férjem úgy döntött, hogy elég kettő, mos tmár azt várja, hogy kirándulni tudjunk együtt, netán normálisan nyaralni, stb. Sokat segít nekem, pedig még itthon vagyok a picivel, nem hagy magamra.
Először picit bántott ez a dolog, de aztán jobban átgondoltam, és megértem őt. Nincsen segítségünk, elfáradtunk a kisbabás életben. Kezd kicsit könnyebb lenni, szeretne szusszani. Félti a házasságunkat, szeretne erősíteni rajta.
Úgy gondolom, hogy adok még magunknak 5 évet (addig még nem leszek túl öreg szülni), ha addig kitart az álláspontja mellett, akkor mi végleg 4 tagú család maradunk.
Szerintem nem kell támadni a kérdezőt 3 gyerek még nem egy focicsapat...
Szerintem egyelőre koncentrál arra,hogy lesz 2 gyereketek,megtapasztaljátok,hogy milyen változásokkal,nehézségekkel jár,ha minden oké,mindketten nagyon jól kezelitek a dolgot,bírjátok akkor biztosan felvetődik a harmadik,és ráér akkor megbeszélni. Nálunk párom van inkább a 3 gyerek mellett Ők is hárman vannak testvérek pl kisfiunk születése előtt 4 gyerekről is beszéltünk,nálunk is most jön a tesó,fiunk 5 éves.De mi megbeszéltük,hogy majd meglátjuk egyelőre a két gyerekre koncentrálunk,majd kialakul,ha vágyunk rá, ha minden adott hozzá ide tartozik a türelmünk idegrendszerünk akkor lesz harmadik,ha nem akkor marad a kettő.Nagyon fontos a kommunikáció,szerintem a hormonok miatt vagy most erre érzékenyebb de ha kicsit tovább gondolod belátod,felesleges most ezen görcsölni,most örülj a meglévő és az érkező picinek.
Köszönöm szépen az utóbbi kedves, megértő válaszokat!
Igen, valóban korai ezen agyalnom, és így is lesz, először meglesz a 2. és meglátjuk hogyan tovább. Kicsit most rosszul érintett (az meg pláne, hogy néhányan így reagáltak), de tényleg végiggondolva még bármi lehet. Olyan esetleges az egész, ki tudja mit hoz a jövő. Lehet hogy a férjem fogja kitalálni 5-6 év múlva, hogy még szeretne egyet :) Még akkor sem leszünk elkésve semmiről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!