Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Támogatnátok-e, hogy a gyerek...

Támogatnátok-e, hogy a gyerek anyakönyvébe minden esetben és kötelezően kerüljenek bele a biológiai (DNS szerinti) apa adatai?

Figyelt kérdés

Indokaim:

1. Minden gyereknek joga legyen tudni, hogy igazoltan ki a biológiai apja

2. Minden férfinak joga legyen tudni, hogy igazoltan ő-e a biológiai apa

- Fontolgatom, hogy akár népszavazás kiírását is kezdeményezem az ügyben

2016. febr. 26. 06:25
 81/111 A kérdező kommentje:

# 75->>> egy év után kiderül, hogy más babáját neveli a család. Kihez kötődnek jobban? Ahhoz, akit még életükben nem is láttak, vagy ahhoz, akit egy éve sajátjukként nevelnek, de genetikailag nincs hozzá közük? <<<

Ha csere esetén te lennél az érintett szülő , annyiban hagynád a dolgot vagy ragaszkodnál a vér szerinti gyermekedhez?

2016. febr. 26. 16:39
 82/111 anonim ***** válasza:
95%

# 81: Én már végiggondoltam ezt a kérdést, és arra jutottam, hogy az első egy év annyira meghatározó a kötődés szempontjából, hogy inkább az elcserélt gyerekhez ragaszkodnék, nem a vér szerintihez.

Egy ilyen esetben a saját gyermekem idegen lenne számomra, és én is neki. Az elcserélt babához pedig egy év után már nagyon ragaszkodnék.

2016. febr. 26. 16:42
 83/111 A kérdező kommentje:

# 80->>> emlékszem rád, korábban is rugóztál már ezen <<<

Mindig ilyen biztos vagy a dolgodban?

2016. febr. 26. 16:49
 84/111 anonim ***** válasza:
100%

"Mindig ilyen biztos vagy a dolgodban?"

Nem mindig. Csak ami a visszaköszönő fantazmagóriákat meg a gyerekem apjának személyét illeti. ;)

2016. febr. 26. 16:51
 85/111 A kérdező kommentje:

# 82->>> inkább az elcserélt gyerekhez ragaszkodnék, nem a vér szerintihez <<<

Ha a gyerek felnő és odaáll eléd és rákérdez a döntésedre, akkor mit mondanál neki?

2016. febr. 26. 16:54
 86/111 anonim ***** válasza:
96%

Megint csak papagájként tudom ismételni,hogy azon kevés eset miatt,ahol ez indokolt,nem fognak minden egyes gyermeket és családot kitenni ennek!

Ennyi! Pont! Dolgozd fel!

2016. febr. 26. 16:57
 87/111 anonim ***** válasza:
95%

# 85: Ezt, amit itt leírtam. Hogy az első évben olyan szoros kötődés alakul ki az anya és gyermeke között, ami a vér szavánál is sokkal erősebb. Az első egy év a legmeghatározóbb egy ember életében.

A gyerekek érdeke is az, hogy maradjanak a megszokott családban, mert már megszoktak egy hangot, egy illatot, amitől megnyugszanak, és egy egy éves csecsemőnek nem lehet elmagyarázni, hogy bocsi, tévedés történt, mostantól más lesz az anyukád...

Nyilván nehéz döntés, de akkor is így látom jónak, különben a saját gyerekem azt vethetné a szememre, hogy puszta önzőségből elszakítottam valakitől, akihez kötődött.

2016. febr. 26. 17:00
 88/111 anonim ***** válasza:
93%

"Ha a gyerek felnő és odaáll eléd és rákérdez a döntésedre, akkor mit mondanál neki?"

Azt, hogy ez és ez történt, de remélem, elég jó szülője voltam az elmúlt tizen-X évben ahhoz, hogy tudja, mik az igazán fontos dolgok az életben, és ne egy Lebensborn-szökevényként ápolgassa hátralevő életében a törzskönyvét.

2016. febr. 26. 17:04
 89/111 A kérdező kommentje:

# 87->>> Nyilván nehéz döntés <<<

Értem, bár elfogadni nem tudom.

És, ha mondjuk úgy 8 hónapos lenne, akkor még visszakövetelnéd vagy akkor még hezitálnál a cserén?

2016. febr. 26. 17:07
 90/111 anonim ***** válasza:
100%

# 89: hezitálni hezitálnék, ez egyértelmű, de szerintem 8 hónaposan is, fél évesen is ugyanúgy kötődnék ahhoz a gyerekhez, akit neveltem.

Van már gyermekem, tudom, hogy mennyire szoros kötelék alakul ki, azáltal, hogy szoptatom, gondozom, felkelek hozzá éjszaka, figyelem a légzését, megtanulom értelmezni, hogy melyik sírása mit jelent, milyen az, amikor a puszta közelségem nyugtatja meg. Tudom, milyen figyelni a fejlődését, hogy mikor fordul egyik oldaláról a másikra, mikor kezd kúszni, mászni, felállni. Tudom, milyen az, amikor kimondja az első szavát.

Ezek olyan dolgok, amik visszahozhatatlanok.

2016. febr. 26. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!