Támogatnátok-e, hogy a gyerek anyakönyvébe minden esetben és kötelezően kerüljenek bele a biológiai (DNS szerinti) apa adatai?
Indokaim:
1. Minden gyereknek joga legyen tudni, hogy igazoltan ki a biológiai apja
2. Minden férfinak joga legyen tudni, hogy igazoltan ő-e a biológiai apa
- Fontolgatom, hogy akár népszavazás kiírását is kezdeményezem az ügyben
>>>akit egész életében szeretett, tisztelt valójában nem az édesapja<<<
No, pl. ezt a helyzetet is elkerülendő, lenne kötelező a biológiai apa feltüntetése az anyakönyvbe. És már úgy nőhetne fel az a gyerek, hogy egyértelmű lenne, hogy ha nem a biológiai apa/szülő nevelte.
A titkolózás, hazudozás soha nem vezet jóra.
Nem értelek és nem értek egyet. Egyrészt normális házasságban alap, hogy a férjem az apa. Másrészt tegyük fel hogy valaki felnevel, apaként tekint rád, akkor nem tökmindegy hogy mi van az anyakönyvi kivonatban? Az csak egy adat, egy név, lényegtelen. A lényeg az, aki tényleg szeret és felnevel.
Egyébként már sokan leírták hogy az ötleted mért nem jó, de nem nagyon reagáltál rá. Ilyen kérdésről amúgy biztos hogy nem lehet népszavazást kiírni.
Ráadásul a normális párkapcsolatokra nézve totál sértő, hogy DNS vizsgálatot kéne végezni eldöntendő hogy ki az apja a gyereknek. De ezt te nem értheted meg ha nem vagy ilyen helyzetben. Felesleges luxus lenne több százezer Ft minden egyes születés után, és ki finanszírozná ezt, mikor alapvető gyógyszerekre sincs pénz a kórházakban?? Előbb inkább az egészségügyet kéne rendbetenni és nem ilyen utópisztikus dolgokkal foglalkozni.
51.-re: azt kérdeztem: hogy mondanád el azoknak akik ilyen helyzetben már benne vannak?
Nem válaszolsz a kérdésre és ez érthető is, hiszen nem tudsz elfogadható választ adni.
"Milliós nagyságban biztos, hogy minimális lenne az 1 főre jutó költség. " Tévedés. Attól, hogy sokat csinálnak nem lesz kevesebb a költség. Ez nem kettőt fizet hármat vihet alapon van. Nálunk egy cytogenetikai vizsgálatért minimum 3 órát ül a mikroszkóp mögött egy szakképzett, majd kb. 2 évig gyakorló ember. Kicsit nézz utána dolgoknak, mielőtt csak a saját szád íze szerint semmiről nem gondolkodva kijelentgetsz.
Demagóg vagy. Néha érezhetnél és gondolkodhatnál is. De látom, azt csak sok-sok más hozzászóló tette meg.
>>> a férjem az apa <<<
Értem, és el is fogadom, hogy ez így van.
Csakhogy ez a bizonyosság csak a te részedről tuti. A férjednek holnap egy haragosod benyomja, hogy nem ő a gyerekek apja, szerinted minden rendben lesz a továbbiakban a családodban a házasságodba?
Garantálom, hogy nem lesz rendben, mert a gyanú ellett ültetve és az szép lassan szárba szökik. Megromlik a házasságod, szétmegy a család... (ha csak nem csináltatjátok meg a DNS-t). Vagy te nem így látod?
Vegyünk egy "egyszerű" genetikai vizsgálatot: a chorionboholy-biopsziát, vagy az amniocentézist. Ez viszonylag egyszerű, csak háromféle kromoszómahibát néznek és csak kb. a terhességek 10%-ában.
Ehhez képest a tb-alapú vizsgálat esetében van, hogy egy hónapot kell várni az eredményre, annyira túlterhelt a labor. Ugyanez a vizsgálat az Istenhegyin sok tízezer forint, ott kevesebbet kell várni az eredményre (mondjuk nincs is olyan sok vizsgálat).
Tehát egyáltalán nem igaz, hogy "tömegesen" rövidebb és olcsóbb lenne.
Arról nem beszélve, hogy egy milliós nagyságrendű adatbázishoz technikai háttér is kell. Sok-sok ember, aki beviszi az eredményeket, kezeli az adatbázist, stb. Csak maga a rendszer létrehozása és fenntartása lenne több tízmilliárdos, vagy akár százmilliárdos tétel! És akkor még egyetlen minta sincs benne.
# 54: érett, felnőtt embernek, akinek jó a párkapcsolata, egy rosszindulatú megjegyzés nem tudja tönkretenni a házasságát.
Arról nem beszélve, hogy rengeteg gyerek olyan szinten hasonlít az apjára, hogy le se tagadhatná. Pl. az én családomban mindig mondogatták, hogy nálunk az apa a biztos! Ha egymás mellé tettem a férjem és a lányom képét, csak onnan lehetett tudni, hogy melyik melyik, hogy az egyik fekete-fehér, a másik meg színes. Egyébként teljesen megegyezett mindenben.
Hát ha valakinek attól szétmegy a házassága hogy valaki benyögi hogy biztos nem ő az apa akkor arra nincs mit mondanom :-DDDD Ott már régebb óta komolyabb gondok is vannak. MÉg egyszer mondom hogy normális házasságban ilyen fel sem merül.
Te biztos férfi vagy egyébként, most már rájöttem.
>>> Demagóg vagy. Néha érezhetnél és gondolkodhatnál is. <<<
Lehet demagógnak tűnök, de én csak tiszta és átlátható viszonyokat szeretnék, ahol nem merülhet fel még a gondolata sem, hogy "ki lehet az igazi apám?" vagy hogy biztos-e, hogy a férfi a saját gyerekét neveli.
Én azon vagyok, hogy még a gyanú se merülhessen fel.
Minden fél nyugodt lehessen.
Senki ne köphessen a család levesébe azzal, hogy elhinti, hogy nem is az az igazi apja a gyereknek, aki neveli.
És ha ezután még én nem vagyok érző lélek, akkor nem ér a nevem.
Akkor a te stílusodban:
" A férjednek holnap egy haragosod benyomja, hogy nem ő a gyerekek apja, szerinted minden rendben lesz a továbbiakban a családodban a házasságodba?
Garantálom, hogy nem lesz rendben, mert a gyanú ellett ültetve és az szép lassan szárba szökik. Megromlik a házasságod, szétmegy a család... (ha csak nem csináltatjátok meg a DNS-t). Vagy te nem így látod"
Ha elültetik a fejében ezt a gondolatot és ő hanyatt-homlok rohan dns-tesztet csináltatni,ám tegye. Nem állnék az útjába,hisz tudom ki csinálta a gyerekeimet!
De hogy engem vérig sértene és onnantól tényleg romlóban lenne a házasság szavatossága,az tuti!
Te kicsit félresiklottál! Nem azért nem vezetik be vagy azért tiltakoznak a bevezetése ellen,mert van mitől félni,hanem azért, mert 99%-ban ez fölösleges!
Az az 1% meg oldja már meg a családi problémáit magánvagyonból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!