Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti vállalnátok ilyen esetben...

Ti vállalnátok ilyen esetben babát?

Figyelt kérdés
Én 21 a barátom 26 éves. Mindketten szeretnénk babát. Mindketten dolgozunk, stabil az anyagi helyzetünk. Én már most nagyon szeretnék babát, a párom csak 6 honap mulva szeretne elkezdeni probálkozni. Megértem őt is és én is kivárom, de kiváncsi lennék a ti vélenényetekre is.
2016. febr. 19. 09:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
45%

Hát, én azért eléggé ki tudok akadni arra, ha valaki beleköt a másik korába. Ez általában a besavanyodott 30-40-esek szokása! Lehet köpködni, ez az igazság. Én nagyon örülök neki hogy 20 évesen szülhettem, és köszönöm szépen, nagyon jól élünk. Büszke is vagyok a családomra és ezt nem fogom azért letagadni, mert más be van savanyodva. Váljon egészségére a családja, élvezze, legyen boldog velük, én ezt kívánom mindenkinek. Én is ezt teszem. ÉLEK és boldog vagyok. Azt meg nem az én korosztályomon kell levezetni, hogy neki nincs minden rendben az életében és mások kritizálásával keres önigazolást.

Most én is hozhatnék példát a sikertelen idősen gyereket vállalókra, meg a gyereküket meg nem értőkre, a generációs különbségek nehézségeire... De nem teszem, mert nem tudhatom hogy kire igaz, ezért felesleges. Senkiről sem feltételezem addig, ameddig a saját szememmel nem látom. Egy elégedett és okos ember így teszi.

A primitívek meg le vannak sz@rva.

2016. febr. 19. 11:19
 22/32 anonim ***** válasza:
46%
Ilyen kritikán aluli stílust pedig az éretlen huszonévesek képviselnek:)
2016. febr. 19. 11:22
 23/32 anonim ***** válasza:
42%
Szülni bárki szülhetne akár 16 évesen is. Erre büszkének lenni nem vall nagy észre. Átgondoltan gyereket tervezni annál inkább. Ja, és mielőtt azt gondolná a húsz évesen szült anyuka, hogy irigy vagyok arra, hogy ilyen korán szült, én az elsőt 25, a harmadikat 33 évesen szültem.
2016. febr. 19. 11:26
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

9# vagyok

Én nem azt mondom, hogy milliós megtakarítás legyen vagy hogy a 10 éves kapcsolat biztosíték mert persze, hogy nem.

De a kérdező azt kérdezte ilyen helyzetben vállalnátok-e, nekem nem volt egy értelmű, hogy ez milyen helyzet...és a tanácsomhoz nekem ezt ismernem kellene.

Én 26 voltam mikor az első lányom született, hiteles lakásban laktunk 36nm, 5 éve dolgoztam de szlovák cégnél, kiderült ott a gyed csak 6 hónapig van, utána nem kaptam semmit...jól jött, hogy volt megtakarításunk, és hitelképesek vagyunk 10 hónapos korába meg visszamentem dolgozni.

Most ilyen gond a másodiknál nincs,

nekem az is hiányzik a kérdezőtől hogy miért akar a párja fél évet várni?

gondolom van oka annak is,...

Szóval én fenntartom, hogy ha stabil a kapcsolat es az anyagi helyzet van hol lakni, esetleg egy problémás gyerek is belefér mind türelembe mind anyagilag akkor ige, amúgy meg nem marad le semmiről 21 évesen, sem apuka 26 évesen....

2016. febr. 19. 11:30
 25/32 anonim ***** válasza:
16%

Egyrészt egy szóval nem mondtam, hogy saját lakás kell a gyerekvállaláshoz. Lehet az albérlet is, ha együtt élnek benne, és stabilan fenn tudják tartani. (mi pl lakáshitel mellett nevelünk gyereket, és mire iskolás lesz, lejár. Szóval nem mindenki fizet 50 éves koráig hitelt...

Nővérem hiába kért volna több gyerektartást (önszántából havi 30.000 ezret adott), mert papíron nem volt munkája az illetőnek, csak feketén...

Dolgozni meg nem lehet 2 beteges gyerek mellet.

És akik írták hogy gyerek mellett ütött be a crach, azt is írták, hogy a tartalékot felélték. No de ha nem lett volna 1 ft sem amit feléljenek??? Akkor kunyerálnak a családtól? Pont ezért írom, hogy kell valamennyi tartalék. Mert én elélek száraz kenyéren, de ez a gyereknek kevés. Vagy ha gyógyszer kell neki, vagy bármi. Sosem tudhatjuk mit hoz az élet, de csupasz seggel nagyobb meglepetések érhetik az embert...

Kérdező: látod a többség szerint nem kell semmi, szülj csak bátran. Csak szeressétek egymást...

Mindenki máshogy gondolja, én nem szülnék a "semmire". Nem tudom, nektek milyen feltételek adottak, ezért nem tudok érdemben válaszolni neked.

2016. febr. 19. 11:40
 26/32 anonim ***** válasza:
30%

Kedves 22 - es, ez nem így van. Nem a fiatalságom miatt vagyok büszke az életemre, hanem azért, mert egy soha meg nem álló ember vagyok, akinek szinte minden sikerül. Megtehetem hogy büszke legyek az életemre, mert amit kitűzök, azt mindig elérem. Minden nap úgy élek, mintha az utolsó lenne: Mindent bele felfogással, pozitívan, kiélvezve az élet apró örömeit is.

Nem azt mondtam hogy a koromra vagy irigy (amúgy érdekes, mert nem is konkrét személyről beszéltem, de te egyből magadra vetted, pedig hát akinek nem inge... ;) ez sokat elárul rólad), hanem arra, hogy vannak, akiknek már ilyen korán komoly sikereik vannak. Ezt kár letagadni, mert árad a soraidból és nyugodtan vegyél csak magadra mindent amit mondtam. Rád kifejezetten igaz.

Ó igen, még valami... Nem az vall sok észre hogy büszke vagyok, hanem hogy ennyi idősen képes vagyok ikereket elérni. Ritka kitartásom és munkához való hozzáállásom van. Azt tapasztalatom a környezetemben, hogy a nagy többség csak puffogni meg követelőzni tud, de amikor CSINÁLNI kell, akkor lelépnek meg sumákolnak. Én mindig ott vagyok és csinálom.

Tehát nagyon büszke vagyok továbbra is, nyugodtan pukkadj csak meg miatta és szidd az öntelt fiatalokat. Nem vagyok öntelt, de álszent sem. :) Na meg lustálkodó sem, aki aztán csak sír hogy milyen igazságtalan az élet és másokra mutogat. Ennyi a titkom.

Te is nyugodtan megemelheted a popódat ha valami nem oké, nem kell másokat kritizálni. :)

2016. febr. 19. 11:53
 27/32 anonim ***** válasza:
Ezt a 25ösnek is írhattad volna :-D
2016. febr. 19. 11:57
 28/32 anonim ***** válasza:

Nem tudunk többet,de annyit írt a kérdező hogy stabil a hátterük.

Így a kérdés sem egyértelmű teljesen..

De ha csak az jelenti a "problémát",hogy a párod csak fél év múlva szeretne próbálkozni...

Ebben a helyzetben nem vetetném el.Valahogy nekem ez logikátlan.Most abortusz 6hónsp múlva próbálkozás.Ennekmi értelme?

De ha van más tényező is mint pl.friss kapcsolat,anyagiak,akármi,akkor már meggondolandó de ehhez tudni kéne mi a fő probléma.

2016. febr. 19. 12:09
 29/32 A kérdező kommentje:
Saját lakásban élünk, hitelmentes! A barátom azért várna még, mert a testvérének abba a tájba kell szülessen a kislánya (bár én nem értem az összefüggést). 4 éve vagyunk együtt és tavaly elött nyáron vettük a házat. Azt mondom, hogy az itthoni fizetéshez képest átlagon felüli a fizetésem (nem most kezdtem dolgozni, hanem már suli mellett is itt voltam, persze azota léptem a ranglétrán). Nem mondom, hogy tökéletesek vagyunk, hisz senki sem az. Nem vagyok az a típus aki hamar feladja. Régen kibujtam a problémák alól, de voltak olyan dolgok az életben ami megtanitott arra hogy álljak meg a saját lábamon. Édesanyám szerint normális, ha az ember a huszas évei elején szül. Párom szüleinek meg most jön a negyedik unoka.
2016. febr. 19. 16:16
 30/32 anonim ***** válasza:

Félreértettem azt hittem közben terhes lettél.

A logikát így sem értem hogy ez a fél év min változtat..mert ha pl letelne egy hitel érthető lenne de így kicsit értelmetlen.Ha minden adott akkor nekem ez furcsa.Bár részedről sem sok a fél év hiszen nagyon fiatal vagy.Csak nem értemaz összefüggést hogy min változtat fél év ha így is úgyis a gyerek mellett döntöttetek.

Felnőttként eszembe sem jutna anyám véleményét kérni ebben.A gyerekvállalás két felbőtt ember döntése nema rokonoké.Én el sem tudtam volna képzelni hogy 21évesen szüljek.Ismerek olyanokat akik 19-22év körül szültek és szerintem nem is gond mert mintha erre születtek volna.

Van aki tizenévesen szül más 40évesen.Mindenkinek a saját dolga mikor ésmire vállal gyereket.Még akkor sincs köze senkinek ehhez még ha nem is ért ezzel egyet valaki.

Szerintem beszéljétek még át ezt a dolgot! Nem az a baj hogy vártok csak ez az indok...Furcsa..

2016. febr. 19. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!