Ti vállalnátok ilyen esetben babát?
Hol éltek?
Van-e megtakarításotok?
Mióta vagytok együtt?
Pedig határozottan lényeges kérdések, kettes.
Friss kapcsolatba még idősebb korban sem érdemes gyereket vállalni.
Mi lesz 6 hónap múlva, kérdező? Miért azt a dátumot adta meg a párod?
Egyébként 21 évesen épphogy csak összejöttünk a férjemmel, óriási próba lett volna a kapcsolatnak, ha akkor becsúszik egy gyerek, tervezetten meg se fordult volna a fejünkben. Mi még ugyan tanultunk, de egyébként is még élvezni akartuk kettesben az életet.
1-es vagyok.
De, igenis lényeges, mert a gyerek próbára teszi a kapcsolatot. És ha az nem stabil, akkor bizony bajok lesznek. (akik meg 10 év után válnak el gyerek miatt, azok gyerek nélkül is elváltak volna)
A megtakarítás is fontos, mert ha táppénzre kényszerül végig, akkor bizony a fizetése töredékét kapja. És indulásra is kevés a 64.000 Ft, amit az állam ad.
A hol lakik kérdést meg azért tettem fel, mert sokan szülőknél laknak, és oda vállalnak gyereket...
SZóval a gyerekvállaláshoz nem elég a "szeretjük egymást". Ennél azért kicsit több kell(ene).
Valószínűleg nem fél éve vannak együtt,ha babát terveznek.
Stabil anyagi helyzetük van.
Szeretik egymást.
Nem tinik.
Hogy hol laknak rájuk tartozik, hogy van-e megtakarítás vagy nincs szintén,nem lét szükséglet, hidd el az emberek nagyrészének nincs megtakarítása,mert nem tud félrerakni.
Tudom,hogy itt min 5 éves kapcsolat félmilliós fizetések,saját ház a gyerekvállalás kelléke.
Igenis fontosak azok a kérdések, és jobb inkább várni egy kicsit mint rossz helyzetbe kerülni. Csak pár példa az elmúlt napokból, ahol nem gondolták végig kellően a gyerekvállalást:
Négy hónapos babának nem tudnak ha-s tápszert venni, mert drága, pedig azt javasolják neki.
Nem tudják fejlesztésre hordani a babát, mert nehezen megoldható.
Nincs hó végén pénzük pelenkára.
Apuka rá sem néz a frissen szült anyukára.
Anyuka azon gondolkodik, hogy csak hazudja a 4 évre gyereke, hogy fáj a füle és nem is fáj neki, csak őt szivatja, mert biztos tudja, hogy nincs pénze gyógyszerre.
És ezek mind az első rövid időszakban jelentkező bajok. Nah most nekem ne mondja senki, hogyha stabil volt a helyzetük, akkor az annyit romlik 4 hónap alatt, hogy a 10 ezerrel.drágább tapszerre nem futja pár hónapig.
Éppen 17 éves voltam, amikor megismertem a férjem, ő akkor töltötte be a 21-et. A kezdetektől fogva akartunk gyereket, de ugye várni akartunk, amíg minden ideális lesz. De "becsúszott" 18 éves koromban, 19,5 évesen szültem.
Nálunk hiányzott a stabil anyagi helyzet, de mindkettőnk szülei támogattak, még most is a férjem szüleinél lakunk. Gyűjtjük a pénzt saját házra. Nem bántuk meg, hogy így alakult.
Neked kell tudni, hogy elégnek tartjátok-e gyerekvállalásra a körülményeiteket, hogy várható-e segítség a szülőktől (mármint hogy ha nincs házatok, lakhattok-e ott gyerekkel).
1 számomra is fontos kérdéseket tett fel, szeretnénk ok, anno kutyát is szerettem volna, dolgozunk tegnap ota vagy min egy eve?
Igenis fontos kérdések, mert nem mindegy mivel indulsz a gyerekvállalás hoz, rengeteg itt az olyan kerdes, hogy nem tud venni alap dolgokat illetve nem tudja hogy húzza ki fizetésig....
Szoval ha a kérdező kapna gyedet, ez egy stabil kapcsolat esetleg kis megtakarítás is van akkor igen vallalj babat, ha most jottetek ossze 2 hónapja dolgozol akkor varj legalabb egy evet szerintem....
Szerintem sem épp fontos kérdés hogy HOL élnek - teljesen mindegy, nyilván nem a szemétdombon.
Az sem épp a leglényegesebb hogy MIÓTA vannak együtt, hacsak nem egy pár hónapos kapcsolat. Nyilván nem kell 3 hónap után gyereket vállalni, de amúgy tökéletesen mindegy, hogy 2 vagy 6 éve vannak - e együtt. Az én családomban is voltak akik 10 év után vállaltak gyereket, aztán tönkre is ment a kapcsolat. Szálljon el a rózsaszín köd és ennyi. Az 1-2 év alatt megvan.
Megtakarítás... Kinek mi a megtakarítás? Nekünk komoly megtakarításunk van, sosem nullázzuk magunkat. Na de azt senki se mondja, hogy a milliós megtakarítás az átlag! Micsoda képmutatás... A legtöbb embernek esetleg pár tízezerrel, 100-200 ezrekkel van több.
21 évesen én már 7 éve voltam együtt a férjemmel, ennyit a korról.
Sokkal lényegesebb, hogy mennyire vagytok kitartóak, kérdező? Hajtjátok a munkát, nem vagytok lazsálós típusok? Komoly terveitek vannak, amikért tesztek is? Nem a buli az első, hanem a jövőépítés? Nem pár hónapja vagytok együtt? Először is ezeket a kérdéseket kell megválaszolni.
Nagyon fontos, hogy ismerjétek már a másik rossz oldalát is és megtanuljatok problémákat megoldani, mert egy gyerekkel nagyon nehéz.
Azt a 6 hónapot még gond nélkül kivárhatod. :) Ha 35+ lennél, azt mondanám hogy minél előbb... De most még megteheted. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!