Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, "anyukás" hajatok van?

Anyukák, "anyukás" hajatok van?

Figyelt kérdés
Kezdenem kell valamit a hajammal, mert sokat változott szülés óta. Anyósom szerint vágassam "anyukásra", azaz rövidre. Nekem nem tetszik az ötlet. Ti levágattátok? Milyen most a hajatok? Esetleg linkeltek hasonló képeket? Ötleteket gyűjtök könnyen kezelhető frizurákról, ami kisgyerekek mellett is kordában tartható. Hátközépig érő hajam van.
2016. febr. 1. 15:18
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Juj, nem, ilyen tipikus anyukás hajat sosem vágatnék. Volt már rövid hajam, mióta gyerekem van, de nem anya-séró. Igazából pont a fiam születésekor volt egészen rövid, tüsi hajam, és utána kezdtem el éppen növeszteni, nyolc éve. Azóta is volt már sokszor rövidre vágva, de inkább a vagány frizurákat szeretem, amiben van valami extrém. Tavaly télen pl. oldalt felnyírt hajam volt, imádtam, csak kész szenvedés visszanöveszteni. Most épp növesztem, már majdnem vállig ér, most éppen nem valami nagy eresztés, de pár hónap, és megnő annyira, hogy valami igazán jó frizurát lehessen belőle csinálni.

Pár hét, és megszületik a kistesó, most jó lenne egy olyan frizura, ami nem igényel gyakori vágást, de igazából múltkor a fodrásznak mondtam, hogy vágjon bele valami fazont, de amúgy növesztem, szóval úgy vágja. Háááát, olyan, mintha hozzá se nyúlt volna. Egyébként valami ilyesmit szerettem volna: [link] (csak az enyém inkább bordó színű), de egyelőre elég semmilyen.

2016. febr. 1. 21:21
 22/31 anonim ***** válasza:

Légyszi, tegyetek fel képet a negatív értelemben vett "anyukás" hajról, igazán kíváncsi lennék rá, hogy mit értetek ezalatt.....

Nekem egyébként, ha negatív értelemben kell elképzelnem egy anyukás hajat, akkor a fésületlenség, lenőtt hajtövek és lenőtt, formátlan frizura ugrik be rövid hajnál, igénytelen hajgumival sebtében összefogott, mosatlan, rendezetlen lófarok, vagy ugyanilyen gumival csomóba kötött haj hosszú hajnál. Minden más esetben a frizura az frizura, akár rövid, akár hosszú, és nem lesz attól "anyukás", hogy még esetleg praktikus is, a lényeg, hogy jól álljon és jól érezze magát vele az ember.

2016. febr. 1. 23:02
 23/31 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

pl...

2016. febr. 2. 12:27
 24/31 anonim ***** válasza:

A második, ha lenne rendesen kezelve, szárítva, formázva még tök jó lehetne.

Ezekkel nem az a baj, hogy rövid, hanem az, hogy kezeletlen. Ez pedig a hosszú hajnál is simán előfordul és nem csak anyukáknál.

2016. febr. 2. 13:18
 25/31 anonim ***** válasza:
Az első haj szerintem is formáját vesztett, lenőtt, de lehet, hogy eleve nem volt jó a vágás, a másodikkal nem értem, mi a baj, nem címlapra megcsinált frizura, de szerintem nem is ápolatlan, valamennyire szélfútta, ami elég természetes kint a szabadban, egy irodában nyilván nem így nézne ki. (Az teljesen véletlen, hogy mindkét képen gyermekét kendőben hordozó anyuka van, vagy direkt kiráz a hideg az alter módón nevelő anyukáktól, és ezért eleve rájuk gondoltál?)
2016. febr. 2. 13:22
 26/31 anonim ***** válasza:
90%
semmi baj vele....csak kértétek hogy küldjek képet hogy szerintem milyen a negatív értelemben vett anyuka haj. SZERINTEM ilyen. Szerintem nem áll jól a nőnek a rövid haj, nagyon kevés példától eltekintve...ennek a két hölgynek sem áll jól..független attól hogy kezelt e vagy kezeletlen. De ez az én véleményem. És csak azért írtam le, mert a kérdező kérdezte hogy levágatom e anyukásra...nem nem vágatom le, mert nekem nem állna jól, és nem gondolom, hogy csak azért mert anyuka vagyok, ne járna nekem ki havonta két havonta a fodrász.
2016. febr. 2. 13:25
 27/31 anonim ***** válasza:
véletlen a kendő, bár lehet némi összefüggés, a levágatom a hajam mert mindent a gyerekért el és a magamra kötöm a gyereket akkor is ha addig én semmit sem tudok csinálni és 15 kg mert mindent a gyerekért elvvel :) De ez más kérdés, én is hordoztam pár hétig csak aztán katasztrófába torkollott, de nem zsigerből utálom őket :)
2016. febr. 2. 13:27
 28/31 anonim ***** válasza:

egyébként van nagyon igényes, karban tartott rövid haj, ami nagyon jól tud állni a viselőjének...pl. D Tóth Kriszta mindig nagyon figyel erre és jól is áll neki a rövid haj...Na de tegyük a szívünkre a kezünket: az anyukák 80%-a közel sincs annyira top formában, közel sincs annyira szép arca/nyaka, és közel sincs olyan ápolt haja...talán nem lenne baj a rövid hajjal ha az anyukák kizárólag akkor és úgy viselnének rövid hajat, ahogy a fent említett hölgy, és még tudnék párat sorolni pl Erős Antónia stb...de hát kinek van erre lehetősége? És ki néz ki így 40 50 évesen?

Viszont azzal is egyet értek hogy a hosszú haj is botrányosan tud kinézni...de mint írtam fenti hozzászólásban vannak bizonyos dolgok amiket a hosszú haj legalább elrejt...ronda arcbőr, pajesz, vastag nyak, nagy fül stb.

2016. febr. 2. 13:30
 29/31 anonim ***** válasza:

Abban bizony igazad van, hogy az arcot kiemelő rövid haj következetes sminket is kíván a legtöbb esetben, de legalábbis hibátlan arcbőrt, szemöldököt, fogakat, stb. és tényleg látni engedi a vastag nyakat, fület, anyajegyeket is. Nagyban szerencse és adottság kérdése is, hogy kinek mennyi idejébe és fáradságába kerül a frizuráját topon tartani, Kudlik Júlia mondta mindig, hogy neki úgy áll a haja, ahgy látjuk, nem sokat kell formáznia, nekem meg akkor is nagyon sokat kellett vele bíbelődnöm, vagyis még többet, amikor hosszú volt, mert csak akkor volt szép, ha magától száradt meg, akkor állt be szép hullámos tincsekbe, de ezen belül is egy csomó trükk kellett, hogy fent ne lapuljon le, stb.

Az általad említetteken kívül (szépséghibák felfedése) én még mindig azt mondom, hogy a rövid frizuránál a kulcs a nagyon jó vágás. És igazság szerint nem az a jó vágás, ami közvetlenül a fodrásztól kijőve, fél órán át körkefén szárítva jól néz ki, hanem az, ami kettő-négy hét múlva is, akár kézzel megformázva is ápolt és rendezett, kezelt frizura lesz. Erre nagyon kevés fodrász képes, és sokan nem is ismerik fel, hogy ez lenne az elvárás.

Nagyon szerencsések azok, akiknek a hosszú hajuk sok-sok formázás és kezelés nélkül is igazán szépen, rendezetten mutat, a konty, a lófarok, a feltűzött hosszú haj azonban már ugyanúgy megkívánja a szép nyakat, fület, arcbőrt, mint a rövid szeirnem.

2016. febr. 2. 13:45
 30/31 anonim ***** válasza:

Nagyon vékony szálú a hajam, mindig megpróbáltam megnöveszteni, de katasztrófa volt. Végül feladtam, rövidre vágattam - a legjobb döntés volt! Jól áll, és sokkal könnyebb kezelnem is.

Néha extrémebbet bevállalok, aztán kicsit konszolidáltabbra növesztem... mikor milyen, kb negyedévente más az alapkaraktere, de mindig rövid (évek óta nem ért a vállamig és nem is hiányzik).

Reggelente kb 5 perca hajazás, hajmosásos napokon kb 10. :) általában hajhab, néha némi wax megy bele. de ha minden nélkül beszárítom, akkor is kitart egy napig a formája - ez a jó vágástól függ.

Szerintem nagyon nehéz ajánlani bármit is, hiszen nem ismerjük az arcformádat, a hajtípusodat stb. Általában azt szokták mondani, hogy egy jó alapfrizura kell ami variálható ízlés szerint.

2016. febr. 2. 23:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!