Anyukák, több gyerekkel: vannak barátaitok, hobbitok, valami más elfoglaltságotok a gyerekeken kívül?
Ki segít nektek?
Milyen gyakran van időtök?
Nekem nem nagyon van időm magamra, mert nincs segítségem, csak a férjem, ő pedig sokat dolgozik.
Kb 3 havonta megyek el beülni valahova a barátnőimmel, itthon szoktam olvasni/filmet nézni ha alszanak a gyerekek, illetve a férjemmel is.
Most tervezem hogy heti kétszer este elmegyek aerpbicozni, addig a férjem megfürdeti a gyerekeket.
Férjemmel havi egyszer jutunk el pár órára valahova, például mozi, ilyenek.
Egy barátnőm van. Vele kb. évente 3-4 alkalommal találkozom.
Szeretek olvasni és futni.
Ha futni megyek, a férjem és a három gyerek is jön velem. Ők rollereznek, korcsolyáznak, futnak addig.
Ha moziba megyünk nagy ritkán, akkor anyu van velük.
3 gyerekem van. 7, 12 és 16 évesek.
Vannak barátaim, köztük van családos és egyedülálló is. Nehéz összeegyeztetni, de havonta 1x igyekszünk összejárni. Ez általában egy hétköznap délután/este. Beülünk valahová enni, iszunk egy koktélt, moziba megyünk, mikor épp mihez van kedvünk. Ilyenkor a férjem van a gyerekekkel.
A hobbim a puzzle, de kicsi gyerekek mellett körülményes sajnos. Marad az olvasás és a sorozatok, filmek.
A nagyszülőkkel hatalmas szerencsénk van, imádják egymást az unokákkal, nagyon szeretnek együtt lenni. Még mindenki dolgozik, de hétvégén vagy szabadság alatt (anyósom óvónő, apukám tanár, nekik sok szabadságuk van) elviszik 1-2 napra a nagylányt vagy csak átmegyünk hozzájuk és akkor elmegyünk a férjemmel moziba, biliárdozni vagy csak sétálni; esetleg hazaugrunk hancúrozni :-)
A nagylány 4 éves, a kicsi 4 hónapos, őt még szoptatom ezért 3-4 óránál többet nincs mással.
Énis úgy vagyok mint az ötös. 3 gyerek, nulla kikapcsolódás. Gyötrelem az élet. Nem élek hanem túlélek. Kb 10 év és akkora lesz a nagy gyerek, hogy tudjon vigyázni a picikre. Addig ki kell bírni. Anyós tudna rájuk vigyázni ha akarna , de nem teszi.
Sokszor gondoltam öngyilkosságra, de a gyerekek miatt ki kell tartanom.
"Kb 10 év és akkora lesz a nagy gyerek, hogy tudjon vigyázni a picikre. Addig ki kell bírni."
Utolsó, ez durva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!