Maradtak barátaitok?

Figyelt kérdés
Hogyha nem akkor hogyan dolgozzátok fel, hogy csak a szűk család van egymásnak?apa-anya-baba
2009. szept. 1. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem szűkülnének be az anyák és nem veszne ki belőlük a mások felé irányuló megértés (olyanok felé akik mások mint ő, pl nincs gyerekük... vayg akármi, tapasztalatom szerinte ha szül valaki akkor felerősödik a nem elfogadás.)és nem félnének néha egy kicsit otthagyni a babájuk akkor ne csodálkozzanak ha nem marad barát. De akkor az ő hibájuk. Mert nem a baártok változtak me, hanem ők. El kéne fogadni, hogy nem mindenkit érdekelnek a gyerekek állandóan, és nem mindenkinek ugyanazok az elvei. Én ezt tapasztaltam. Tenni kéne ellene. Éa tisztelni a másikat. Én nem vesztettem el őket, mert nem lettem idegbajosan 25 órára a babámhoz nőve és szerencsére érdekel más is (nem is kicsit). Persze nem 1 hetesen kell otthon hagyni, de ezért meg lehet tenni idővel.
2009. szept. 1. 22:29
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Maradt néhány, de nem annyi, mint régen. Akik elmaradtak, azért tették, mert valószinűleg mi sem kerestük minden nap őket, és ők elvárták volna. Akik megmaradtak, azoknak vagy van már gyerekük, és pontosan tudják, mit jelent egy kis jövevény a családban, vagy még nincs gyerekük, de van bennük annyi tolerancia, hogy nem sérődnek meg, ha akár hetekig nem beszélünk. Az első válaszoló elég érdekes, de az legyen az ő baja. Én nem vagyok hozzánőve a gyerekemhez, de elég kevés idő marad a barátokra. Ha gondjuk van, számithatnak rám, és én is rájuk, ennyi. Eleinte nehéz feldolgozni, ha egy barát elhagy, de aztán ezt is fel kell dolgozni, a gyerek az első, második, harmadik.
2009. szept. 1. 22:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan azok, akik régen, csak van pár ember, akikkel már ritkábban találkozom (de msn-en beszélek velük is). Mondjuk akik más városban laknak, azokkal nagyon ritkán találkozom, mert velük régen rendszerint bulikon, fesztiválokon találkoztam, na ez az, ami már nagyon ritka nálam, pláne más városban.
2009. szept. 1. 23:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A Baba születése nagy vízválasztó a barátságokban..

Rengeteget buliztam, állandóan jöttem-mentem, fesztiválok, fősulis bulik, stb...A baráti köröm is innét került ki. Ebből következik, hogy én már nem járok el ilyen helyekre, esti iszogatós bulikra, na meg sorolhatnám, így szépen lassan leépült a "baráti köröm". Eleinte nehéz volt elfogadnom, de erőltetni nem lehet.

Sajnos nálam még nehezítő tényező az is, hogy 200 km-re költöztem, a régi barátok meg otthon maradtak...A találkozást megoldani nehéz, telefonon meg nem lehet fenntartani a barátságot...nem sokat érünk vele, amikor fontos lenne a telefon kevés...

Az itteni barátaim pedig még a közelébe se járnak agyilag annak, hogy Babájuk legyen, csak a bulinak élnek, és ez szép lassan az elhidegüléshez vezet. Nekik is megvan a saját életük (buliból-buliba), és nekünk is a Manócskákkal! :-)

Rájuk erőltetni magam nem akarom, mert nagyon kiábrándító tud lenni egy felszínes kérdés a gyerkőcökröl, de még a válaszom végére se érek, és őket már más foglalkoztatja.

Most inkább olyan családokkal tartjuk a kapcsolatot, ahol hasonló korú babák vannak, és nem elvárás, hogy minden nap találkozzunk, és órákat trécseljünk.

2009. szept. 2. 01:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szerencsére a baráti körünkben is most születtek babák, mi is 1 hónap múlva várjuk, így szerencsére mindig van miért találkozni, tapasztalatokat cserélni, és majd együtt babázni, összejárni és a gyerekek is játszhatnak egymással hisz nem lesz több mint fél év korkülönbség vagy épp csak 1-2 hónap.
2009. szept. 2. 08:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mind meg van. A csapatban én szültem először de utána 2 barátnőm is terhes lett. Mikor a babám megszületett jöttek hozzám sőt a mai napig jönnek. Mi is buliztunk sokat ha van valami kis buli elmegyünk egy fél órára és haza jövünk./nem vad buliról van szó egy kis szalonna sütésről, bográcsolásról/ Most már könnyebb 10 hós lesz a fiam.

Most már babás találkák vannak inkább.

2009. szept. 2. 08:46
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

mi már 28-29 évesek vagyunk, körülöttünk már szinte mindenkinek van babája, szóval még „kilógunk” közülük. Gondolom, hogy a szülés után sem lesz gond a barátokkal.

19 hetes pocis

2009. szept. 2. 09:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem nincs, újak sincsenek. Talán a szomszéd 3 gyerekes akivel köszönőbe vagyunk és ennyi.Új helyre költöztünk, nem vagyok olyan bátor ismerkedős mint rég suliban. Aki itt anyukák azokkal nincs miről beszélnünk ők olyan feljebbvalónak érzik maguk...25/L
2009. szept. 2. 11:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Akik régiek(több mint 10 évesek) és tényleg barátok,nem csak haverok,azok mind megvannak,pedig van közte olyan,aki egyedülálló és férfi és az én(31/L) baráti körömből való,.Az a nyitja,hogy tudni kell megálljt parancsoni a gyerekről való témában,beszélgetés közben.
2009. szept. 2. 11:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk sosem volt szempont, hogy kinek van már gyereke és kinek nincs. Engem személy szerint kiráz a hideg a "gyerekes" társaságoktól. Miért kellene valakikkel csak azért összejárni, mert már nekik is van gyerekük?

A mi bandánkból senki nem morzsolódott le a családalapítás miatt, és így van ez jól. Ezért vagyunk barátok.

2009. szept. 2. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!