Barátaitok gyerekei tegeznek titeket/fognak? Illetve a tietek őket?
Amikor mi kicsik voltunk, 30 éve szóba sem jött, hogy a szülők ismerőseit letegezzük. Aztán jó tizenévesek voltunk, mikor egy-egy szomszéd, barát, sőt nagynéni szólt, hogy már nem kell magázni.
Ti hogy oldjátok meg?? Nekem természetes, ha volt kolléga, barát/barátnő gyereke tegez, de ez vissza nem biztos, hogy igaz?!
Amíg picik, ovisok, úgyis mindenkit tegeznek... aztán majd szépen csókolom, majd jön a "hogy köszönjek jó napotot" korszak, inkább nem is köszönök... :o)))
Szóval idegenekkel más a helyzet, de a barátainkkal tuti tegeződni fog a gyerkőc, és viszont is.
Még csak pár hónaposak, de már az elejétől azon viccelődtünk, hogy X bácsi, meg Y néni, ők meg mondták, hogy nemá... de szerintem az tök muris, hogy "szia X bácsi" És így később sem lesz gond, ha már kamaszodnak... Úgyis sokat vagyunk együtt....
Utolsóval nagyon egyet értek! :)
Amúgy én is tegeződés híve vagyok...
Eddig egy barátnőmnek van gyereke, fel sem merült bennem, hogy magáznia kéne. Pláne, mivel 17 éves voltam, amikor a kicsilány született :) Barátnőm akkor volt 20 éves. Amikor én lettem 20 éves, nekem is akkor született babám, és minden barátnőmet tegezi (tegezni fogja) a most két éves fiam, hiszen a barátaim is fiatalok, 20-26 év közöttiek. De pl. a boltos néninek csókolomot köszön, meg így az idősebbeknek.
A bölcsiben ahogy látom mindenki tegez mindenkit, így a gyerekek is.
Amikor én voltam gyerek, a szüleim barátait én tegeztem, de pl. a kolegáikat nem. Hát ők ugye általában idősebbek voltak. Aki fiatalabb volt, annak is csókolomot köszöntem először, aztán ha mondták, hogy tegezzem őket, akkor tegeződtünk.
Az nálunk is örök mondás, hogy tegezve is meg lehet adni a tiszteletet, és magázva is lehet tiszteletlen az ember.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!