Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti nem tartottatok a nagyszülő...

Ti nem tartottatok a nagyszülők, rokonság reakciójától, a választott névvel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nem választottunk ritka, ismeretlen, fura, vagy túl különleges nevet, legnépszerűbb nevek között van. De azért nem egy klasszikus, régi név. Előre látom, hogy pl a szüleimnek az lesz a reakciója, hogy milyen név ez? Nem is hallottam még ilyen nevet! Honnan szedtétek ezt? Stb... Nem fog befolyásolni, nem fogjuk megváltoztatni akármit is mondanak, de olyan lehangoló lehet, mikor az ember boldogan, büszkén bejelenti a gyerek nevét, erre szájhuzogatás a válasz. És a szüleim nem azok a tipusú emberek akik véka alá rejtenék a véleményüket...
2015. dec. 11. 13:51
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
100%
Szerintem a ti döntésetek a név választás. Nem kell előre megmondani és kész. Amikor meg ott a baba, akkor már úgyis mindegy. Amúgy egy véletlen beszélgetés közben én is kikotyogtam, hogy mi lenne a kislány neve, ha lenne, erre közölte, hogy ez egy hülye (!) név és ezt nem lehet megjegyezni. Semmi extra amúgy, de ez az idősebb korosztály a hagyományos nevekhez van szokva. Amúgy az volt a legjobb, hogy pár hónap múlva előállt egy olyan névvel, ami aztán tényleg nem hagyományos, és hogy ez neki tetszik. Szerencsére még nem aktuális a dolog, de csak azért is azt a nevet fogom adni, amit én szeretnék. Szóval szerintem ezt nektek kell eldönteni.
2015. dec. 11. 14:28
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
NEm kell elöre bejelenteni, ha a gyerek ott van, akkor adjátok neki azt a nevet, ami nektek tetszik. ök meg majd megszokják.
2015. dec. 11. 14:29
 13/26 anonim válasza:
Na kimaradt, hogy anyósom hülyézte le a nevet. Előző voltam.
2015. dec. 11. 14:29
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek nem mondtuk el hogy milyen nevet vàlasztottunk amíg meg nem született, nem akartuk hogy befolyàsoljanak, aztàn persze nem győztük elmesélni a név történetét... Most a 2. babànàl is ez a taktika, hogy ki mit szól meg nem érdel!
2015. dec. 11. 14:34
 15/26 A kérdező kommentje:

Persze, mi döntünk, és ahogy írtam a név biztos, nem változtatnánk meg ha százan hurrognák le akkor sem. Csak maga a pillanat, mikor elmondod a szüleidnek, hogy hogy fogják hívni a kisunokájukat, szerintem olyan meghitt és szép kéne legyen... Nincs kedvem hogy elrontsák a kedvünket, vagy bármi negatívat társítsak a név mellé, mert ők azt mondják.

Gondoltam rá, hogy nem mondom el szülésig, de kérdezgetik már, és ha nem mondanám el az olyan lenne mintha én szégyelném, titkolni akarnám. Mi kb hetente találkozunk a szülökkel, és anyukám elég rámenős tud lenni, ha tudni akar valamit.

2015. dec. 11. 14:34
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Féltünk a reakcióktól, igencsak ritka nevet adtunk. Az anyukám többször is megkérdezte, hogy ez tényleg anyakönyvezhető? Meg nincs benne az utónévkönyvben. Biztos-tuti lehet adni? Volt, aki megszólt, hogy hofy lehet ilyen hülye nevet adni. Aztán persze megszokta mindenki, nem tántorodtunk el tőle, pedig hamar elmondtuk. Most másodszorra is hamar elmondtuk, némi szájhúzogatás volt, de közel nem olyan vészes, mint a lányunknál.
2015. dec. 11. 14:38
 17/26 anonim ***** válasza:

"Csak maga a pillanat, mikor elmondod a szüleidnek, hogy hogy fogják hívni a kisunokájukat"

Ne azt mondjátok el, hogy hogyan FOGJÁK hívni a gyereket, hanem ha megszületett, akkor közöljétek, hogy megszületett "Pannika" x kilóval és Y cm-rel.

2015. dec. 11. 14:41
 18/26 anonim ***** válasza:
Valahol mélyen, legbelül tartottam a véleményüktől, de igazából nem érdekelt mit mondanak. A gyerekeink azokat a neveket kapták, amiket elgondoltunk nekik. A két kislány nagyon ritka, különleges nevet kapott, és láss csodát, megszokták.
2015. dec. 11. 14:45
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem,egyáltalán!Ha földhöz verték volna magukat :) ,akkor sem érdekelt volna és nem befolyásolt volna negatív irányban a véleményük.Attól,hogy ők a szüleim (vagy a párom szülei) nem lehet azonos ízlésünk,nem felelhetek meg mindenkinek,mert lesz valaki mindig,aki nem ért egyet!Tehát ez a része sosem foglalkoztatott.

A megoldás a ti esetetekben az,hogy még nem mondjátok el..."még nem döntöttünk" felkiáltással kiegészítve.

2015. dec. 11. 14:55
 20/26 anonim ***** válasza:
NEm tartottunk a reakciótól, egyszerűen nem érdekelt a véleményük. Mi gyerekünk, mi dolgunk elnevezni.
2015. dec. 11. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!